Egyiptomi konyha és receptek, ha megtetszett az nyaralás alatt fogyasztott ételek íze
Ablak a Világra - Utazási magazin
Egyiptomi konyha, ha megtetszett az itteni ételek íze!
Gyakran előfordul, hogy a nyaralás alatt annyira megtetszik egy-egy fogás, hogy szívesen elkészítenénk otthon is, hogy ezzel is nosztalgiázzunk a nyár legszebb pillanatairól. Az általunk legfinomabbnak tartott egyiptomi receptekről készítettünk egy kis összefoglalót.
Sokmagos rizs avagy „Hag el roz”
Ez egy nagyon gazdag, ünnepi rizs étel amit a Egyiptomtól Indiáig sokfelé készítenek. A sokféle, pirított olajos mag és a mazsola nem csak dekoratívvá teszi, de különleges ízt is kölcsönöz a párolt rizsnek, készítse el így: {recept >>}
Csicseriborsó leves
Nagyon egészséges és tápláló az egyiptomiak kedvenc levese, és alig kell hozzá valami, olcsón elkészíthető konzervből vagy beáztatott csicseriborsóból. {recept >>}
Fűszeres babpüré egyiptomi módra
A nálunk kevésbé ismert fava bab vagy más néven lóbab, esetleg lapos bab Egyiptom nemzeti eledele. Nagyon sokféle képen készítik, ez a babpüré az egyik ilyen recept, ami csíráztatott és hámozott babból szokott készülni. {recept >>}
Egyiptomi tejes édesség, a kenyérpuding, az Umm Ali, azaz Ali Anyja
Um Ali szószerint azt jelenti, Ali anyja, de ez nem egy kannibálrecept, hanem egy egyiptomi tejes édességé, a kenyérpudingé. Az Um Ali-t fogyaszthatjuk melegen vagy kihűlve is, tea mellé desszertként, leveles tésztára lesz szükségünk hozzá. {recept >>}
Kushari
Gazdag, kiadós egytálétel nem más, mint Egyiptom nemzeti eledele. A koshary, kushari vagy koshari, bár nemzetközi vonatkozásban talán annyira nem ismert, Egyiptom utcáin sétálva minden bizonnyal gyakran találkozhatunk vele. Ez az étel ugyanis az ország hivatalos nemzeti étele, és egyben a legnépszerűbb helyi street food is. {recept >>}
Forrás: Start Utazás