Krk-szigeti hagyományőrző mozgalom

Ablak a Világra - Utazási magazin


Krk-szigeti hagyományőrző mozgalom
Kapcsolódó utazások

A Krk-szigeti Punat városka lakóiból összeállt „Puntarske užance“ szövetség már mint egy éve intenzíven dolgozik azon, hogy felélessze az ősi punati hagyományokat, melyekbe a jelen korhoz idomulva megpróbálnak új életet és értelmet lehelni.

A szövetség mint egy 80, változatos korú tagjának fő célja a tradicionális szokások átörökítése, a különböző nyelvjárásoktól a kulturális identitás megőrzéséig terjedő autochton punati jellegzetességek iránti elkötelezettség megerősítése, valamint a gazdag örökség népszerűsítése. Noha a kezdeményezés még viszonylag újsütetű, a szervezet jótékony hatásai már érzékelhetőek a krki település egyre bővülő kulturális és társadalmi kínálatában is, ami remélhetőleg az idei idegenforgalmi felhozatal növekedéséhez is hozzájárul.

A szervezet tagjait az idén egy sor érdekes projekt  várja. A szervezők azon vannak, hogy lehetőleg minél több feledésbe merült hagyományt elevenítsenek fel. A gazdag nyári kínálat kialakítását a tagok átengedik a helyi idegenforgalmi közösségnek, azonban már szeptemberben újabb rendezvényre, a hagyományos szüreti vigaszságra készülődnek. A fontosabb dátumok közt szerepel Punat Járás és Egyházmegye napja, ekkor szándékoznak megrendezni a „Dica Punta kantaju“ elnevezésű gyermekfesztivált. Ugyancsak jó hangulat ígérkezik a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó Mikulás-napi ünnepségen is.

Punat városának Idegenforgalmi Közössége: http://www.tzpunat.hr

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások