Az egyik legfinomabb görög édesség
Ablak a Világra - Utazási magazin
Az egyik legfinomabb görög édesség - aki kostólta már bizonyára egyetért velem a GALAKTOBUREKO!
Íme egy eredeti recept, erről a hamisíthatatlanul görög tejkrémes édességről, ami akár a borongós őszi estéinket is megédesíti.
Így készítse el ezt az ízletes és kalóriadús görög édességet a galaktorurekot! Hidegen és melegen is finom, akár másnaposan is, ha van maradék, ami elképzelhetetlen!
Hozzávalók:
2 csomag réteslap (200 gr-os)
A kenéshez: 10 dkg vaj
A töltelékhez:
- 10 dkg cukor,
- 1 rúd vanília,
- búzadara,
- 3 tojás,
- fél liter tej.
Sziruphoz:
- 2-2,5 dl víz,
- 25 dkg cukor,
- 1 evőkanál citromlé,
- vanília aroma
Keverjük ki a tojásokat a cukkorral, adjuk hozzá lassan a tejet, majd a búzadarát, vajat és vaníliát. Kezdjük el melegíteni. A melegítés hatására a töltelék besűrűsödik tejbegríz sűrűségűre.
Bélleljünk ki egy tepsit az egyik csomag réteslappal, öntsük bele a tölteléket, majd takarjuk be a rétes másik felével. A tetejét kenjük meg vajjal és süssük ropogósra.
A sziruphoz keverjük el a cukrot, a citromlét és a vanília aromát a vízben, melegítsük, amíg a cukor töléketesen el nem olvad, majd hagyjuk kihűlni. Miután a sütemény is kihűlt öntsük rá a szirupot.
És már csak a tálalás van hátra.
Forrás: