Az egyik legfinomabb görög édesség

Ablak a Világra - Utazási magazin


Az egyik legfinomabb görög édesség
Kapcsolódó utazások

Az egyik legfinomabb görög édesség - aki kostólta már bizonyára egyetért velem a GALAKTOBUREKO!

Íme egy eredeti recept, erről a hamisíthatatlanul görög tejkrémes édességről, ami akár a borongós őszi estéinket is megédesíti.

Így készítse el ezt az ízletes és kalóriadús görög édességet a galaktorurekot! Hidegen és melegen is finom, akár másnaposan is, ha van maradék, ami elképzelhetetlen!

Hozzávalók:

2 csomag réteslap (200 gr-os)

A kenéshez: 10 dkg vaj

A töltelékhez:
- 10 dkg cukor,
- 1 rúd vanília,
- búzadara,
- 3 tojás,
- fél liter tej.

Sziruphoz:
- 2-2,5 dl víz,
- 25 dkg cukor,
- 1 evőkanál citromlé,
- vanília aroma

Keverjük ki a tojásokat a cukkorral, adjuk hozzá lassan a tejet, majd a búzadarát, vajat és vaníliát. Kezdjük el melegíteni. A melegítés hatására a töltelék besűrűsödik tejbegríz sűrűségűre. 

  • Bélleljünk ki egy tepsit az egyik csomag réteslappal, öntsük bele a tölteléket, majd takarjuk be a rétes másik felével. A tetejét kenjük meg vajjal és süssük ropogósra. 

    A sziruphoz keverjük el a cukrot, a citromlét és a vanília aromát a vízben, melegítsük, amíg a cukor töléketesen el nem olvad, majd hagyjuk kihűlni. Miután a sütemény is kihűlt öntsük rá a szirupot. 

    És már csak a tálalás van hátra. 


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkek



Kapcsolódó utak










(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek