Továbbra is népszerű úticél Törökország

Ablak a Világra - Utazási magazin


Továbbra is népszerű úticél Törökország
Kapcsolódó utazások

A 2006. évi mérséklõdést követõen a 2007-es év elsõ hat hónapjában a török statisztikai adatok szerint 8,4 millió turista érkezett Törökországba az Európai Unióból, 13,44 százalékkal több mint 2006 elsõ hat hónapjában.

A legtöbben, 1,7 millióan Németországban választották úticélul a Boszporusz két oldalán fekvõ államot. Jelentõsen megugrott a Kelet-Európából érkezõk aránya is: Csehországból 42, Szlovákiából 52, Lengyelországból 37 százalékkal érkeztek többen, mint egy évvel korábban.

Magyarországról 2007. január és június között mintegy 29 ezer turista érkezett Törökországba. Ez több, mint a 2005 azonos idõszakában mért eredmény (26 ezer), de 3,74 százalékkal kevesebb mint a tavalyi (közel 30 ezer). A Magyarországért is felelõs bécsi török idegenforgalmi képviselet szakembereinek véleménye szerint ennek elsõdleges oka a reálkeresetek csökkenése, illetve az életszínvonal romlására vonatkozó elõrejelzések Magyarországon. Örvendetes viszont, hogy a piaci hírek szerint a Törökországba irányuló foglalások kisebb mértékben estek vissza, mint az egyéb úticélok iránt tapasztalható átlagos kereslet.

Egyre vonzóbbak a turisták számára a városlátogatások és a kulturális utazások. Ezen a területen Isztambul, Kappadókia és Efeszosz bizonyultak a legnépszerûbbnek. Amíg korábban Törökország elsõsorban tengerpartja révén vonzotta a vendégeket, mára megnövekedett az egyéb kínálat is: golfpályák, kongresszusi központok, különleges hangulatú anatóliai városok, történelmi és régészeti emlékek várják a látogatókat.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások