Pula: vissza az ókorba!

Ablak a Világra - Utazási magazin


Pula: vissza az ókorba!
Kapcsolódó utazások

Az isztriai Pula városa, melynek központjában számos ókori műemlék - többek között az 1. sz.-i Aréna – található, minden évben látványos programokkal csalogatja a turistákat.

Az események sorában különleges helyet foglal el a május 17-20. között megrendezésre kerülő az „Ókor napjai“, c. rendezvénysorozat, amely mint egy 2000 évvel repíti vissza a vendégeket az időben, a gladiátorküzdelmek, az ősi ételek és szokások világába, melyhez az Aréna ideális helyszínt biztosít.

Az idei „Ókor napjai“ keretében angol és horvát nyelvű mozgó előadások, utcai programok és előadások, gladiátor - bemutatók és ókori vigadalom várja az érdeklődőket.

Szeptemberben először kerül megrendezésre a „Hagyományos Isztria“ elnevezésű program, amely a jellegzetes helyi szokásokkal, ételekkel és tradicionális életmóddal hivatott megismertetni az idelátogatókat.
Pulában egyébként további turistacsalogató események is kilátásban vannak. Amint azt Igor Cvek, Pula városának Idegenforgalmi Hivatalának megbízott igazgatója elmondta: „a nyári hónapokon kívül is egyre többen látogatnak el a városba, amihez nagyban hozzájárulnak a Ryan Air fapados légitársaság Londonból és Dublinból ideérkező járatai.“  Noha tavasszal és ősszel sincs hiány érdekes programokban, a legtöbb eseményre természetesen a nyári hónapokban számíthatunk: az Arénában számos nyári rendezvényre kerül sor, melyek közül kiemeljük a július 12.-14. között zajló 54. Játékfilmfesztivált, valamint a jelentős nemzetközi művészeket felvonultató koncertek sorozatát.

Pula városának Idegenforgalmi Hivatala: www.pulainfo.hr


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások