Törökország, törökországi nyaralás

Utazások és nyaralások Törökországba: akciós, kedvezményes, last minute nyaralások Törökországban, a Török Riviérán remek áron, óriás választékban. Előfoglalási akció. Törökországi nyaralásra induljon innen!

A törökországi nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen.

Törökország nyaralások akciósan Törökország, 5*, all inclusive nyaralások

ELŐFOGLALÁSI AKCIÓ 5.000 FORINTTAL

Foglalja le a nyaralását most mindössze fejenként 5.000 Ft-tal, csak a Start Utazáson!

A szokásos 40%-os előleg helyett a Start Utazással most mindössze fejenként 5.000 Ft kezdőrészlettel ki tudja használni az előfoglalási időszak kedvezményeit »
További részletek
Törökországi nyaralások 5.000 Ft-os akcióban

Az utazási magazin

Törökország

Családi nyaralás a Török Riviérán

2022.03.09

Gyakran feltett kérdésekre válaszolunk. Amennyiben Ön is kisgyermekekkel tervezi az utazást, talán a legjobb megoldás, ha az all inclusive ellátás illetve a homokos illetve aprókavicsos tengerpartok miatt és a számtalan csúszdával és más szórakozási lehetőségekkel felszerelt törökországi [...] Teljes cikk

Törökországi nyaraláshoz minden

Ezt az oldalt törökországi nyaralással kapcsolatos legfontosabb információk összegzésére és rendszerezésére hoztuk létre: itt gyűjtöttük össze azokat a tudnivalókat, ismertetőket, ajánlatokat, amik segítenek a törökországi nyaralás helyszínének kiválasztásában és a nyaralás legfoglalásában. Próbálunk szempontokat adni a válogatáshoz, felhívni a figyelmét az aktuális legjobb lehetőségekre.

Szintén itt kiemeljük a legjobbnak gondolt török nyaralás és utazás akciókat az előfoglalási és a last minute szezonban egyaránt. (A Start Utazás folyamtosan megkapja az összes magyarországi utazás akciót, kedvezményt.)

Hatalmas kínálattal készültünk mind olcsó akciós utakból, mind igazi luxus nyaralásokból. Törökországi nyalásra induljon innen.

Amennyiben segítségre, információra van szüksége lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink valamelyikén.
Törökország utazásai témánként csoportosítva
Törökország nyaralás kereső

Törökország úti célok

Törökországi nyaralás, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Nyaralás gyerekekkel

Török nyaralás all inclusive

Törökország az all inclusive nyaralások igazi otthona, ahol az all inclusive szinte mindig azt jelenti, amire számítunk, hogy semmi gondunk nem lesz enni- és innivalóra a nyaralás során.

Egy átlagos török all inclusive szállodában egész nap találunk nyitott éttermet, snack bárt vagy grill teraszt: korán kelők reggelije, reggeli, palacsinta, ebéd, gyümölcs, snack, vacsora, késői vacsora a szokásos menü. És minden hatalmas választékban, egyszerre több helyen is.

Ha all inclusive nyaralást szeretnénk, Törökországot mindenképpen vegyük számításba.

149 900 Ft / fő-től
Az összes törökországi utazás

Törökország nyaralás TOP 610

Törökországi programok, fesztiválok, ünnepek

október
29

Köztársaság napja, nemzeti ünnep

Törökország nemzeti ünnepe. Az ünnepen az üzletek zárva tartanak.
2023.10.29


/

Tudtad?

Törökország a kulturális örökségek tárháza

Valójában 13 olyan hely van Törökországban, ami az UNESCO Világörökség része. További 62 pedig próbalistán szerepel.

Ezek közül leghíresebbek a Mesolithic templom, a Bibliai város és az első világháború csatatere. Ezek a csodás értékek tették lehetővé, hogy Törökország a hatodik leggyakoribb turistacélpont.

Strandolás az égből

Ölüdeniz szinte képeslapra kívánkozik. A lenyűgöző természeti táj, hihetetlenül türkizkék vízzel párosul. Akkor ha, esetleg a strand túlságosan is zsúfoltnak bizonyulna, irány az ég.

A bátrak tandem siklóernyőzéssel bejárhatják ezt a pompás tájat, jó néhány méterrel a többiek feje felett. A látvány egészen biztosan páratlan lesz.

Nyaralás Törökországban, a Török Riviérán

A törökországi nyaralóhelyek közül az ország déli részén, a Földközi-tengeri partszakasz közepén, Kemer és Alanya között elnyúló kb. 200 km-es partszakasz közkeletű neve a Török Riviéra.

A Török Riviéra nem véletlenül fejlődött a törökországi nyaralás központjává, és egyálalán nem véletlen, hogy olyan hihetetlenül népszerű nyaralóhellyé vált az lemúlt évtizedben. A Török Riviéra az egyik legfiatalabb nyaraló terület a Földközi-tenger medencéjében, és mivel viszonylag későn lépett be a turisták utáni versenybe kiváló szolgáltatásokat és remek szállodákkal és olyan újításokkal lépett harcba, mint az azóta nemzetközi szabvánnyá vált all inclusive ellátás.

Törökország szépsége a sokszínűsgűben rejlik, ami megmutatkozik a nyaralások kínálatában is. A közel fél Magyarországnyi partszakasz természeti környezetben igen eltérő adottságokkal rendelkezik, érdemes ezeket is figyelembe venni tervezgetéskor. Ami mindenütt közös: a gyönyörű tenger, a fentői környezet, a kellemes vízhőmérséklet a nyaralási szezon alatt, és hogy a teljes partszakaszon a megfizethető, és mégis remek szállodáktól kezdve a szuper luxus hotelekig nagyon széles a kínálat. A következő rövid leírásunkkal a nyaralóhely kiválasztásában szeretnénk segítséget nyújtani.

Antalyán van a Török Riviéra repülőtere, minden charter járat itt száll le, és innen indulnak a transzfer buszok a szállodákba. Kemer és Belek legalább fél-háromnegyed órás transzferrel érhető el, Sidéig legalább másfél órát, Alanyáig akár három-négy órás utat kell számolni. Egy szűk és sebesség-korlátozásokkal terhelt útszakasz vezet végig a parton, az utazáson gyorsítani legfeljebb privát transzfer rendelésével lehet. Kisgyerekek részére az Alanyáig vezető út bizony megterhelő lehet.

Amiért mégis érdemes Alanyáig eljutni, hogy a várostól nyugatra fekszik a csodálatos finom homokos Kleopátra strand, valamint Alanyának van messze a legpezsgőbb éjszakai és bár élete. Antalya egyetlen nevezetessége a félszigetecskén épült erőd, tökéletes kilátással a városra és tengerpartra.

Side talán a legtökéletesebb helyszín a családi nyaralásra. Side gyönyörűen felújított és megőrzött ottomán belvárosa egy kis félszigeten található, közepén a római Amfiteátrummal. A belvárostól keletre és nyugatra egyaránt finom homokos, hosszan elnyúló, lassan mélyülő tengerpartok várják a családdal nyaralókat; a sidei tengerpart ideális helye a családi nyaralásnak.

Kemer az egyik legújabban kiépült nyaraló város a Török Riviérán. Káprázatos fekvésű hely, a városhoz a mögötte tornyosuló hegység sziluettje ad festői hátteret. Kemer, Bodrumhoz hasonlóan a török felső tízezer találkozóhelye, ennek megfelelően szinte csak igazi luxus szállodák fekszenek a kék zászlós strand mellett. Gyermekekkel kevésbé ajánlott: a part kavicsos, és a víz gyorsan mélyül, sokkal jobban alkalmas a nyugalmas kikapcsolódásra.

Belek népszerűsége a reptértől való közelségéből adódik. Igazi nyaraló város, lakossága a tizenötszörösére nő a főszezon beköszöntével, akik szinte mind a turisták kiszolgálására költöznek Kemerbe a nyár idejére. Negyvennél is több négy és öt csillagos szálloda várja a nyaralókat. Belek nevezetessége a közel két évezredes, húszezer főt befogadó aspendosi római színház, ahol nyáron hetente többször tartanak opera, színházi és balett előadásokat és komolyzenei koncerteket.

Törökországi nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.Tudtad?

Goynuk kanyon

A Goynuk kanyon a leghíresebb látnivaló Kemerben, Törökországban.

A természet és a sportok kedvelői különösen imádják ezt a helyet, de a turisták körében is nagyon népszerű gyönyörű természeti kincsei, csodálatos vízesése és a körülötte húzódó fenyőerdő miatt. A legjobb dolog, amit Kemerben tehetsz, az egy kiadós túrázás vagy kirándulás.

A világ hét csodája

A világ hét csodájából kettő Törökországban található.

Artemisz temploma a görög istennőről kapta a nevét. A másik csoda a Halikarnasszoszi mauzóleum vagy más néven Mausolus sírja.

Ne lépjünk cipővel a szőnyegre

Törökországban a mai napig szokás, hogy cipővel ne lépjenek a szőnyegre.

Az ország leginkább kézzel szőtt szőnyegeiről híres. Rengeteg méretű és színű szőnyeget árusítanak a különböző helyeken gyapjútól a selyemig.

Törökország ismertető

Törökország- utazás két kontinens országába

Törökország, ahol keveredik az európai kultúra a mesés kelet varázsával, ahová az ókortól kezdve hatalmas birodalmak tették központjukat, ahol a történelmi emlékek, látnivalók mellett a napfényes riviérán modern szállodakomplexumok teszik felejthetetlenné a törökországi utazásokat.

Ha nem csak a prospektusok által népszerűsített látnivalókra vagyunk kiváncsiak az ország keleti részén a páratlan szépségű természeti értékek mellett az ország iszlám és az ókeresztény múlt szinte érintetlen emlékeit fedezhetjük fel.

A műemlékeken és nyaralóhelyeken túl az évezredek során sok különböző hatást magába olvasztó gasztronómia, a nyüzsgő bazárokban szinte kötelező alkuval járó vásárlás mind-mind maradandó élménnyel ajándékozzák meg az utazás szerelmeseit.

Törökország fővárosa Ankara, Anatólia központjában, száraz fennsíkon helyezkedik el. Több híres látványosság  található Ankarában, mint a bizánci fellegvár, a Hisar, az Atatürk Mauzóleum, az Anatóliai Civilizáció Múzeum emellett a római kori negyedben ókori emlékekben merülhetünk el. Ezek ellenére a modern főváros inkább adminisztratív, mint turisztikai központ. A Török Riviéra után a két kontinens határán fekvő metropolisz, Isztambul vált Törökország utazás és városlátogatás szempontból legfrekventáltabb turisztikai célpontjává.

Törökország két kontinens Európa és Ázsia határán fekszik, kisebb része-területének mintegy 3 %- az öreg kontinenshez, míg a Boszporuszi szoroson túli területek már Ázsiához tartoznak.

Az európai régió neve: Trákia, melyen Görögországgal és Bulgáriával osztozik, erősen tagolt partvidék és sok kisebb öböl jellemzi

Anatólia, Törökország ázsiai szakasza. Az Égei-,a  Fekete-tenger és Földközi tenger partján található üdülőhelyei kedvelt célpontok a törökországi utazások alkalmával.

Törökország nyaralás? – a  Török Riviéra tökéletes választás

Törökország nyaralás központja egyértelműen a déli tengerparti rész, ez a Török Rivéra. Szinte egész évben nyár fogadja a turistákat, színvonalas szállodák, csodálatos kikötők és bámulatos strandok méltán vívták ki az európai utazók szimpátiáját. A törökországi nyaralás és üdülés nem ér véget a tengerparti napfürdőzésnél, hiszen a partoktól néhány kilométerre ókori városok romjait, muszlim emlékhelyeket kereshetünk fel.

A Török Riviéra központja Antalya, ahol a modern szállodakomplexumok és üdülőhelyek mellett jól megfér a hangulatos régi kikötő az óváros ódon hangulata.

A Földközi-tenger partvidékének szíve Alanya. A nagyon kellemes klímájú nyaralóhely gyönyörű széles stranddokkal várja az idelátogatókat.

Méretében egyedülálló természeti képződményt csodálhatunk meg Pamukáléban. A termálvíz gyógyhatásával, a hatalmas a mészkőteraszok vakító fehérségükkel varázsolnak el.

Romvárosok

Trója,a Homérosz Iliászából ismert csata helyszíne az Égei-tenger partvidékétől néhány kilométerre található. A romváros valódiságáról megoszlanak a vélemények, de sok tényező szól amellett, hogy a Truva dombján álló romok rejtik a hős eposzban megénekelt történelmi helyszínt, az ott felállított falóban megörökíthetjük magunkat.

 Ha romvárosokról beszélünk, a legértékesebb leleteket Ephezus és Pergamon őrzi. Szerencsére rengeteg igen jó állapotban megmaradt emlék tanúskodik az ókori társadalmi élet különböző színtereiről.

A magyar vonatkozású látnivalók között ki kell emelni Rodostót (Tekirdag). Az Isztambultól 80 km-re található város adott otthont 1720-tól  haláláig II. Rákóczi Ferenc fejedelemnek. Meglátogathatjuk a fejedelem egykori lakóházát és a Rákóczi Múzeumot, melyek a magyar állam tulajdonát képezik.

Törökországi nyaralás, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Törökország legjobb szállodái

5pont - 1 értékelés
Gloria Golf Resort Hotel 5*

Gloria Golf Resort Hotel 5*

Belek
Ár:
619 985 Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszett:
A szobánk nagyon tágas és szép volt. Az aquaparkot is nagyon élveztük. A tengerpart széles volt és rendezett.
Nem tetszett:
Egyéb:
5pont - 1 értékelés
Grand Zaman Beach Hotel 4*

Grand Zaman Beach Hotel 4*

Alanya
Ár:
243 829 Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszett:
A tenger közelsége. A belváros közelsége, sok látnivaló, mindenfelé vásárlási lehetőség. Sok fakultatív programra van lehetőség, és azok magas színvonalúak de megfizethetőek. A személyzet kedves és segítőkész, bármilyen probléma esetén segítenek.. A takarítást minden nap felajánlják, eldöntheted kéred -e. A szoba modern, szépen berendezett és tiszta volt.Változatos ételek, magyar szájíznek tökéletesen megfelelő. A hotelben rend van, biztonság, kulturált atmoszféra, figyelnek és vigyáznak mindenre.
Nem tetszett:
Csak egy kis apróság: szívesen ittam volna kávét vagy teát reggel a szobában, de erre nincs lehetőség, le kell menni.
Egyéb:
Összességében ez egy nagyon szép hotel és magas színvonalú szolgáltatás. Nagyon jól éreztem magam.
5pont - 1 értékelés
Grand Kaptan Hotel 5*

Grand Kaptan Hotel 5*

Alanya
Ár:
279 253 Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszett:
Személyzet maximálisan szolgálta a vendégeket. Az étterem személyzetére ugyanez elmondható. Különösen tetszett, hogy a tengerpart megközelítése aluljárón történt és nem az úttesten.
Nem tetszett:
A szálloda külső része, kert elhanyagoltnak tűnt, nem egy ötcsillagos szállodának felel meg.
Egyéb:
Törökországi nyaralás, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Törökország nyaralóhelyek

Kirándulási lehetõségek a Török Riviérán

Alanya
Vízi vidámpark, Dimcay Piknik, Hárem éjszakák, Jeep - Safari, Kappadókia, Manavgat - hajókirándulás, Perge, Aspendos, Kalóz-kirándulás, Városnézés

Side

Alanya, Antalya, Antalya by night, Kappadókia, Vízi vidámpark, 1001 Éjszaka, Jeep - Safari, Manavgat-hajókirándulás, Perge, Aspendos, Rafting

Kemer

Hétköznapok a Tauruson, Antalya, Pamukkale, Myra - Kekova, Olympos, Phaselis, Termesos, Yacht - kirándulás

Belek
Hétköznapok a la Turca, Antalya, Kappadókia, Manavgat-hajókirándulás, Myra-Kekova, Pamukkale, Perge-Aspendos

Törökországi nyaralás, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Törökország utazási magazin

Családi nyaralás a Török Riviérán

Gyakran feltett kérdésekre válaszolunk. Amennyiben Ön is kisgyermekekkel tervezi az utazást, talán a legjobb megoldás, ha az all inclusive ellátás illetve a homokos illetve aprókavicsos tengerpartok miatt és a számtalan csúszdával és más szórakozási lehetőségekkel felszerelt törökországi szállodákat választja. Igyekszünk valamennyi fontos kérdést itt megválaszolni, de utazási tanácsadóink szívesen fogadják hívását, amennyiben először tervez török nyaralást a kicsikkel. Családbarát helynek számít Törökország? Törökország nagyon gyerekbarát ország azon egyszerű oknál fogva, hogy a törökök „családorientált” emberek. Nemcsak szeretik a gyerekeket, és nagy felhajtást csinálnak velük, hanem amikor nyaralni mennek viszik az egész családot magukkal. Ez azzal a következménnyel jár, hogy bármelyik szállodában is száll meg, azt a családok számára minden szükséges dologgal felszerelik. Törökország jó nyaralóhelynek számít? Törökország idén az egyik legnépszerűbb turisztikai [...]

A Török Riviéra vagy Kappadókia?

Megmutatjuk miért válassza ez utóbbit idén nyáron! Varázslatos élményt jelenthet minden utazóknak egy látogatás a meseszerű Kappadokia tájain. A legtöbben a Török Riviérán töltött nyaralásuk során keresik fel a Tündérkémények földjét, de jócskán akadnak olyanok is, akik a tengerparti nyaralás helyett inkább Törökország alaposabb felfedezésének céljából utaznak el a Göreme Nemzeti Parkba. Legjobb időszak Kappadókia felkeresésére a tavaszi és őszi időszak, de nyáron is érdemes felkeresni Kappadokiát. A legfontosabb látnivalók a közép-anatóliai Göreme városának környékén egy mindössze 15 négyzetkilométeres, jól látogatható területen találhatóak. Béreljen Ön is autót – teljesen megbízható és biztonságos – vagy vegye igénybe a számtalan túraszervező egyikének ajánlatát. A bizarr formájú tündérkémények Törökország ikonikus jelképeivé váltak. A táj mostani képe az elmúlt 10 ezer év folyamán alakult ki az ott élő különféle civilizációk szorgos munkájának eredményeképpen. [...]

Isztambul fő turisztikai látványosságainak belépődíjai 2022-ben

 Isztambul fő turisztikai látványosságainak belépődíjai az ingyenestől a közel 200 TL-ig, azaz kb. 5200,- forintig terjednek fejenként.A gyerekek gyakran ingyen mehetnek be, de a különböző városnéző helyeken eltérő korhatárok vannak. Az alábbi áttekintés egy egyszerű összehasonlítást is lehetővé tesz, hogy megtudja, megéri-e az Isztambuli Múzeum bérlet a befektetést, vagy sem.    Egy török líra a cikk keletkezésekor – 2022. március 7-én – 25,- Forintba került.    Basilica Cistern (Yerebatan Sarnıcı) Külföldi turistáknak: 30 TL Kék Mecset (Sultanahmet Camii) ingyenes Çadır Pavilion (Çadır Köşkü) ingyenes Dolmabahçe Palota (Dolmabahçe Sarayı) külföldi látogatóknak: 120 TL Harem: 90 TL Gyerekeknek 6 éves kor alatt ingyenes. Fűszerpiac (Mısır Çarşısı) ingyenes Emirgan Park (Emirgan Korusu) ingyenes Europa erőd (Rumeli Hisarı) külföldi látogatóknak: 30 TL Gyermekeknek 12 év alatt [...]

8 elengedhetetlen alkalmazás családos tengerparti vakációhoz

8 elengedhetetlen alkalmazás családos tengerparti vakációhoz Szereted a homokot, a napot és a szörfözést? Ha megfelelő app van az okostelefonodon, akkor például kikeresheted, hogy melyik parton élvezheted a legtöbb napsütést. Itt vannak a legjobb választásaink.Waterkeeper Swim Guide Évente több millió ember betegszik meg a strandok szennyezett vízével való érintkezés következtében. Ám ez az alapvető strandalkalmazás segít megtalálni a legtisztább strandokat úszáshoz, szörfözéshez, vagy csak egy könnyű sétához. A 100 különböző strandfigyelő forrás adatainak felhasználásával a Swim Guide valós idejű frissítéseket biztosít a víz minőségéről és tisztaságáról, így megmutatja, hogy a víz biztonságos-e az úszáshoz. Ha megtalálja a megfelelő helyet, keresse meg a térképet, vagy keressen egy strandot név szerint. A leírásban szerepelnek információk a kényelmi szolgáltatásokról, a mentőkről, a parkolókról és minden másról, amit tudni kell. TuneInHallgassd meg [...]

Egy kis törökországi etikett

Egy Törökországi nyaralás során is érdemes odafigyelni néhány dologra, hogy a nyaralás egészen biztosan kellemes élmény legyen. Itt is érdemes kerülni a nagyon kihívó ruhákat a hölgyek részéről. Kerüljük a miniszoknyát és a mélyen dekoltált felsőket. Rövidnadrágot inkább csak a strandokon viseljünk. Inkább lenge anyagú ruhákat választani, az időjárás miatt. A vállunkat könnyen eltakarhatjuk egy sállal, ez a megoldás a mély dekoltált ruháknál is segítséget nyújt.A férfiak esetén is ajánlott törekedni a vállak eltakarására, a legjobb választás az, ha rövidnadrág helyett, inkább hosszút viselnek.A mecsetekben különösen érdemes odafigyelni, hogy megfelelő öltözetet viseljünk.Az alkoholfogyasztással ne essünk túlzásba. Kerüljük a faragatlan túlbuzgó viselkedést.Ha egy török család otthonába látogatunk el, akkor illik vinni egy apróságot, ez akár alkoholos ital is lehet, de számítsunk arra, hogy nem minden török ember iszik alkoholt. [...] 

Időjárás

Tudtad?

A Mikulás is Törökországból származik

Szent Miklós (Saint Nicholas) az Északi-Sarktól messze, méghozzá Patara városában született.

Nem ő az egyetlen szent, aki kapcsolatban van Törökországgal – Szűz Mária nyughelye Ephesus közelében lehet, míg Szent Pél Tarsusból származott.

A török kávé

Kávét inni valóságos reggeli rituálénak számit a törökök körében. A kávé szerelmesei nem tudják elképzelni a napjukat nélküle. A török kávé a kultúra része, és több mint egy reggeli ital. Jól ismert a különleges elkészítéséről és tradicionális tálalási módjáról.

Segít könnyedebbé tenni a társalgást és néhányan még azt is mondják, hogy a város pletykáinak velejárója egy csésze kávé.

Ararat hegy

Az Ararat hegy egy hófödte, szunnyadó vulkán Törökország legkeletibb részén.

Két nagyobb vulkáni kúpból áll: az egyik a Nagy Ararat, ami Törökország legmagasabb csúcsa, a másik pedig a Kis Ararat.

Noé bárkája

A Teremtés könyve szerint ez a hagyomány nyughelye Noé bárkájának, mert a vízözön idején itt feneklett meg.

Örményország fő nemzeti jelképének számít. "Szent hegyként" szokták emlegetni.

A török fürdő

Nyugat-Európában a "török fürdő", mint tisztító és pihentető módszer, a viktoriánus korban vált népszerűvé. A török fürdő hasonló, mint a szauna, de sokkal szorosabban kapcsolódik az ókori görög és római fürdő gyakorlatokhoz.

A török fürdő egy relaxációs gyakorlattal kezdődik, a meleg folyamatos, a levegő száraz. A fürdőzök beléphetnek egy még melegebb szobába, mielőtt lemosták magukat hideg vízzel. A fürdőzés és masszázs után végül a résztvevők visszatérnek egy hűtött szobába, ahol a pihenés veszi kezdetét.

Tulipánok Törökországból származnak

A tulipánok nem Hollandiából származnak, ahogy azt sokan gondolják.

Ez egy vadvirág Közép-Ázsiában, amit az ezres évek elején törökök kezdtek nevelni. A virág később került Európába, és Hollandiába is csak a 17. században jutott el.

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások