Családi síterepek Alsó-Ausztriában

Ablak a Világra - Utazási magazin


Családi síterepek Alsó-Ausztriában
Kapcsolódó utazások

Tartósan beállt a hideg, már szorgalmasan kattognak a felvonók, és itt az ideje megtervezni a családi síutat. A választék bőséges, jobbnál jobb helyek közül válogathatunk, a kérdés mindössze annyi, hogy mit enged meg a pénztárcánk. Ausztriában számtalan jobbnál jobb sípálya várja a síelés szerelmeseit. Összegyűjtöttük ezek közül a legjobbnak tartott osztrák családi síterepeket és szánkópályákat, melyek közelségükkel és a különböző nehézségi fokú sípályákkal, a gyermekek számára kialakított speciális létesítményekkel nem hagynak kívánnivalót maguk után. 

A Zauberg Semmeringen egyedülálló az a hat éjszakai lesiklópálya, amely világklasszis világítással várja a síelőket. Az élményszánkóparkban pedig közel három kilométer hosszan akár éjszaka is csúszhatunk, alagutakon keresztül, fantasztikus alakzatok és fényszobrok mellett elhaladva kanyaroghatunk le egészen a völgyig. (www.zauberberg.at)
 
A Mostvierteli-Alpokban gyakorlott apukák mérhetik le sítudásukat Alsó-Ausztria legmeredekebb (70%-os lejtésű) fekete pályáján. Közös családi síelésre pedig a csúcsról induló és egészen a völgyig futó, nyolc kilométer hosszú és nagyon enyhe lejtésű családi sípálya az ideális választás (ez Alsó-Ausztria leghosszabb családi sípályája). www.gemeindealpe.at
 
Lackenhofban a vendégek az ajtón kilépve azonnal a sípályák kellős közepén találják magukat, mert az Ötscher lábánál elterülő otthonos és családias hegyi falucskában a szálláshelyek közvetlenül a sípályák mellett találhatók. Kilenc felvonó gondoskodik arról, hogy a síelők feljussanak a 19 kilométernyi sípálya tetejére. (www.oetscher.at)
 
Annaberg álomszerű fekvéssel büszkélkedhet, és kínálatában szinte minden szerepel, ami egy jól sikerült családi síeléshez szükséges. Családbarát vendéglátók, változatos sípályák és vonzó ajánlatcsomagok. (www.annabergerlifte.at)
 
Nyolc felvonó és 18 kilométernyi változatos sípálya várja az üdülővendégeket a Waidhofen/Ybbs és Gaflenz között található Forsteralm síterepen. A gyermekeknek és a kezdőknek egy elkülönített gyakorlópálya áll rendelkezésre, ahol a gyakorlólift ingyenesen használható. (www.forsteralm.com)
 
Egy hegy, egy tó és sok-sok hó: így írható le a legjobban a Lunzer See körül elterülő régió. A Maiszinken 4,5 kilométernyi sípályája elsősorban a családok körében örvend nagy népszerűségnek. A legkisebbeket síiskola, manópálya, mesefigurákkal díszített gyermeksípálya és egy ingyenesen használható varázsszőnyeg várja. (www.lunz.at)
 
A Schneeberg lábánál található parányi Salamander síterepen vadonatúj „Salamander gyermekbirodalom” várja a fiatal vendégeket. Az idei téli szezontól varázsszőnyeg, gyakorlólift, valamint egy mesefigurákkal és KRESZ-táblákkal kialakított szlalompálya áll az apróságok rendelkezésére. (www.wieneralpen.at) 
 

Kapcsolódó utazások

Forrás: Az Utazó magazin  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|