Hogyan spóroljunk Jordániában?

Ablak a Világra - Utazási magazin


Hogyan spóroljunk Jordániában?
Kapcsolódó utazások

Nem tartozik a legolcsóbb országok közé, de ha ragaszkodunk hozzá, akkor megengedhetjük magunknak.

A legolcsóbb szállások már 2 jordán dénárért is elérhetők egy nagyon egyszerű szobáért, de a legjobb gazdaságos szállások megkaphatók 5/8/11 dénárért is, attól függően, hogy egyágyas/kétágyas/háromágyas szobát szeretnénk. Egy jó középkategóriás kétágyas szobáért nagyjából 20-35 dénárt kell fizetnünk, míg a felsőkategóriás ágyak 65 dénárnál kezdődnek.

Az utcai árusoknál kapható falatok, mint a falafel vagy schwarpa szendvics olcsó, és 1-3 dénár között vannak az olcsóbb menük is. Egy középkategóriás étteremben nagyjából 1.500 2.500 dénárt fogunk fizetni a legtöbb főételért. Hogyha Amman egy jobb éttermében eszünk, akkor nem ússzuk meg 15 dénár alatt fejenként, főleg, ha bort is fogyasztunk a vacsoránkhoz.

A közlekedés olcsó, dél dénárért már utazhatunk, de a kényelmesebb távolsági buszok 1 dénárba kerülnek.

Az egyik legnagyobb meglepetés Petra városánál a belépő, ami 31 dénár, de nagyon megéri.  A nagyobb látványosságokat általában 5 dénár körüli összegért tekinthetjük meg,  de sok az ingyenesen látogatható múzeum is.

Éttermekben a 10 % -os borravaló a szokás, de ha felkerekítjük a negyed dénárokat, akkor azt mindenhol szívesen veszik, főleg az alulfizetett személyzet, beleértve a taxisofőröket.

A nagyobb, főleg a felsőkategóriás hotelek automatikusan a számlához írják a 10% szervízdíjat.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|