Párizs, a világ legromantikusabb városa

Ablak a Világra - Utazási magazin


Párizs, a világ legromantikusabb városa
Kapcsolódó utazások

Párizs a világ legromantikusabb városának mondható, amely a divat és a kultúra fővárosa. Gyakran említik a szerelem ill. az éjszakai szórakozóhelyek városaként is.

Párizs lakossága tavalyi becslések alapján 2.150.000 fő, mindez közel 105 km² alapterületen. A nagy népsűrűség a nagyszámú bevándorlók miatt adódik, hiszen a városban élők kb. 20 %-a Franciaország határain kívül született. Párizs több súlyos problémája (bűnözés, munkanélküliség) a bevándorlók nagy számával magyarázható.

A párizsi forgalom még a budapestihez képest is hihetetlenül nagy, ezért mindenképpen ajánljuk a tömegközlekedési eszközök igénybevételét! A tömegközlekedést a RATP (helyi BKV) üzemelteti, 14 metróvonala behálózza az egész várost. Az agglomerációval RER-vonalak köti össze a fővárost, pl. Versailles is így közelíthető meg a legegyszerűbben.

Lehetőség van Paris Visite vásárlására, amellyel 72 órán át szabadon utazhatnak, s kedvezményes áron látogathatnak meg számtalan múzeumot! A Paris Visite a Terra Reisen és a Groundline kínálatában egyaránt megtalálható! Budapestről három légitársasággal is eljuthatunk Párizsba, hiszen a MALÉV (Charles de Gaulle), a Wizzair (Beauvais) és a Sky Europe (Orly) is indít közvetlen járatokat a francia fővárosba.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|