Szilézia kincsei

Ablak a Világra - Utazási magazin


Szilézia kincsei
Kapcsolódó utazások

Amikor Sziléziára gondolunk, szürke, gyárakkal borított vidék helyett inkább egy igen változatos tájegységet kell elképzelnünk: magas hegyek, dombok, völgyek és síkságok váltják egymást, amelyeken tiszta folyók szaladnak keresztül.

A Sziléziai Vajdaság Tájparkjainak Együttese ráadásul nem kevesebb, mint 8 tájparkot foglal magába. A vajdaság történelme évszázadokon át nemzetek, vallások, kultúrák és nyelvek ütközőpontját jelentette. Éppen ebből származik e vidék gazdag kulturális öröksége: ősi faépítmények, fenséges várak, előkelő rezidenciák, nagyra törő polgári épületek és a bányászatnak, kohászatnak köszönhető technikai emlékek mind megtalálhatóak errefelé.

Fővárosa Varsó, amelynek történelmi központját a helyreállítást követően az UNESCO 1980-ban fölvette a Kulturális Világörökségek Listájára.

Lengyelország ma már nem csak síelésre alkalmas hegyeiről, hanem az évi 5 millió zarándokot vonzó czestochowai Jasna Gora kolostoregyüttesről, az egyre több magánkézben lévő bányáról, valamint a vajdasági várakról és kastélyokról ismert.

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|