Stájerország: gazdag téli kínálat

Ablak a Világra - Utazási magazin


Stájerország: gazdag téli kínálat
Kapcsolódó utazások

A régió a tél örömeit látványban, hóban, sportban, eseményekben, ízekben tökéletes termékké formálva kínálja az utazóknak.

Az idén hóban nem lesz hiány, a hóágyú-rendszerek fejlesztésébe 20 millió eurót fektettek. A téli sportok szerelmeseit 865 kilométernyi sípálya és 2054 kilométernyi sífutópálya, valamint a Schalmdingban megnyílt új, 3000 négyzetméteres, Hohentaus Tenne aprés-ski központ várja. Graz, Mariazell, Leoben és Kapfenberg adventi rendezvényeinek elmaradhatatlan kellékei a sült alma, az újbor és a fűszeres sonkák. A Bergl bei Riegersburg-i Zotter csokoládémanufaktúra kínálatában új attrakció a kézzel készített csokoládé. A régióban a helyi termékekre külön programokat alakítottak ki, ilyen a Sültalma-varázslat az Apfelland-Stubenbergsee-ben, vagy a Pöllaui-völgyi Természetvédelmi Park kisvendéglőiben a vadspecialitások, és a körtepálinka-kóstolás.

A tartományon keresztül 90 kilométeren át 6 termáltelepülés sorakozik egymás után (Bad Radkersburg, Bad Gleichenberg, Loipersdorf, Bad Blumau, Bad Waltersdorf és Sebersdorf), így 10-20 perces autózással bármelyik sípályáról elérhetőek. A régióba utazókat a közelmúltban Kreischbergen megnyílt magyar Casa Montana butikhotel, valamint a december 7-én Murtalban megnyíló új termálfürdő is várja. A „lustálkodóknak” 32 stájer szálláshely „Téli álom” néven kínál kényeztető külön szolgáltatásokat. A Bad Waltersdorf-i gyógyfürdő közelében szilveszterkor óriási tűzijáték zárja az évet.


Kapcsolódó utazások

Forrás: kinga  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|