Karib-tengeri kalandozások: kihagyhatatlan karibi szigetek csak a Start Utazásnál!

Ablak a Világra - Utazási magazin


Karib-tengeri kalandozások: kihagyhatatlan karibi szigetek csak a Start Utazásnál!
Kapcsolódó utazások

Ragyogó, fehér homokos tengerpartok, trópusi italok, friss tengeri levegő, vidám vendéglátók, bámulatosan szép természeti környezet, ez jellemzi a Karib-térség szigetvilágát, mely az Atlanti-óceán legnyugatibb részén, Észak-Amerika és Dél-Amerika között terül el. Ezek közül mutatjuk be azokat a szigeteket, amely a világ egyik legnagyobb online utazási portálja, a Travelocity TOP karibi szigetként jellemez és melyek mind megtalálhatóak a Start Utazás 2022-es téli kínálatában.

Hosszú úton jutott el oda a Karibi-szigetvilág, hogy a térség mára a világ egyik legfelkapottabb turista-paradicsomává vált. A Föld leginkább turizmusfüggő régiójának tartják ma a szakértők, ugyanis a bruttó hazai termék 14 százaléka származik a turizmusból. Az ide érkező vendégek persze sokat és szívesen költenek, hiszen a helyiek nagyon magas színvonalú szolgáltatásokkal várják a pihenni vágyókat. Az első szálloda 1778-ban, Nevis-ben nyitotta meg a kapuit. A Bath Hotelt elsősorban a gazdag, gyógyulást remélő, amerikai vendégek látogatták.
A 19. században a közlekedés fejlődése magával hozta, hogy sorra nyíltak meg a szállodák a Barbadoson, Jamaikán és a Bahamákon. Ekkor megérkeztek az első európai turisták, többségében franciák, angolok és hollandok élvezték itt a fantasztikus természeti környezet és a csodálatos meleg vizű hőforrások jótékony hatásait.

A századfordulón már számos, kimondottan nyaralókat szállító gőzhajó közlekedett a térségben.
Sokan úgy gondolták, hogy a környék szépsége miatt megérte a hetekig tartó tengeri hánykolódás. Az 1920-as években már több, mint százezer turista fordult meg Barbados, Jamaica, Curaçao, Martinique szigetén, a Bahamákon és persze Kubában.

A II. világháborút követő években új lendületet kapott a turizmus, amikor a Világbank és az ENSZ kezdeményezésére létrejött a Karib-Turisztikai Egyesület, amely tudatos fejlesztésekkel igyekezett ide csábítani a befektetőket. Később megindultak a rendszeres repülőjáratok is, a hónapok tartó utazás órákra zsugorodott, kiszolgáló infrastruktúra épült. A hatvanas évek közepén már több mint 4 millióan nyaraltak a Karib-szigeteken.

Mi lehet a vonzereje a Karib-szigetvilágnak? 
A válasz egyszerű: itt valóban minden a vendégekről szól! A csodálatos természeti értékek, a mindig kellemes tengeri klíma, a színes kulturális hagyományok és a helyiek vendégszeretete mellett a turisztikai ipar fejlettsége: a helyiek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a hozzájuk érkező utazók jól érezzék magukat és visszatérjenek.
Minden igényt kielégítő szállodák, strandok, turisztikai központontok sora várja a vendégeket. Számos program, kulturális és sportolási lehetőség áll a rendelkezésre. Népszerűek a korallzátonyokat felfedező búvárutak, a sétahajós túrák, a vitorlázás és a tengeri halászat, golfpályák, botanikus kertek, barlangok, túrázási, kerékpározási lehetőségek várják az érdeklődőket. Kulturális programok az egykori gyarmatbirtokkora vezetett kirándulások, a cukormalom és rumlepárló látogatások. Jamaicán akár a kultúra részét képező marihuána történelmi emlékei után is eredhetünk.

A Karib-szigeteken szinte egész évben szikrázó napsütés van, így bármikor érdemes ideutazni. 
Egyre több házasulandó pár keresi fel a Karibi-szigeteket, hogy esküvőjüket ilyen mesés környezetben tarthassák, illetve a nászutas párok is előszeretettel látogatnak ide. A minden igényt kielégítő körülményeknek köszönhetően az utasok jelentős része nászutasként vagy egyenesen esküvőre érkezik, hogy a világ egyik legcsodálatosabb helyén mondhassa ki a boldogító igent. A Karib-szigetek olyanok, akár a valóra vált földi paradicsom!

A Karib-szigetvilágot három régióra szokás osztani:

1.)    Bahama-szigetek

2.)    Nagy-Antillák: Dominikai Köztársaság, JamaicaKuba, Puerto Rico (USA), Haiti, Navassa-sziget (USA), Turks- és Caicos-szigetek (UK), Kajmán-szigetek (UK)

3.)    Kis-Antillák: Aruba (Hollandia), Guadeloupe (Franciaország), Martinique (Franciaország), Brit Virgin-szigetek (UK), Anguilla (UK), Amerikai Virgin-szigetek (USA), Saint-Barthélemy (Franciaország), Saint-Martin (Franciaország), Sint Maarten (Hollandia), Saba (Hollandia), Sint Eustatius (Hollandia), Saint Kitts és Nevis, Antigua és Barbuda, Montserrat (Egyesült Királyság), Dominikai Közösség, Saint Lucia, Barbados, Saint Vincent és a Grenadine-szigetek, Grenada, Trinidad és Tobago, Curaçao (Hollandia), Bonaire (Hollandia),

START UTAZÁS TOP 5 KARIB-SZIGET
Az adatbázisunkban található karibi nyaralások csak ízelítőként szolgálnak, nem tükrözik a teljes választékunkat és folyamatos fejlesztés alatt állnak. Kérje személyre szabott ajánlatainkat munkatársainktól, amennyiben már van elképzelése arról, hányan, mikor, milyen ár fekvésű nyaralást engedhet meg magának. (tel: 06 20-884-94-40, sarkadi.eva kukac startutazas.hu)

Dominikai Köztársaság
Hivatalos nyelv: spanyol
Videó >>

Jamaika
Hivatalos nyelv: angol
Videó >>

Kuba
Hivatalos nyelv: spanyol
Videó >>

Aruba
Hivatalos nyelv: holland és papiamento
Videó >>

Guadeloupe
Hivatalos nyelv: francia, kreol
Videó >>


Kapcsolódó utazások

Forrás: Start Utazás  

Kapcsolódó cikkek

Dominikai Köztársaság, a Karib-tenger gyöngyszeme Kuba, koktélok és szivarok All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere! Egészségügyi tippek karibi utazóknak Egzotikus utazások A láthatatlan lepkék hazája – A Sierra Maestra, Kuba Dominika - minden nap vasárnap Kuba aranya: Varadero 18 dolog, amit ne hagyjunk ki, ha Kubában járunk Dominika nyaralás, top 10 látványosság turistáknak A legolcsóbb lehetőségek, hogy eljussunk egy szenzációs nyaralásra dominikára Dominika legszebb strandjai, segítünk a választásban Koktélozni jó! Hol máshol, mint Dominikán Családoknak a legmelegebben ajánljuk! Memories Splash Punta Cana, Dominikai Köztársaság Miért utazzunk a gyerekekkel a Dominikai Köztársaságba Miért látogass el Dominikára? A vulkáni kürtőben forró tó története Nyaralás Dominikán: Punta Cana legjobb strandjai Aktív pihenés Punta Canán Éjszakai élet Punta Canán, forró karibi éjszakák Dominikán Vásárlás Punta Canán, Dominika üdülőparadicsomában TOP 4 város Kubán, amit látnod kell! TOP 6 strand Kubán Havanna éjszakai élete: vesd bele magad a pezsgésbe! Varadero TOP 5 csillagos szállodái Kuba, Varadero: TOP kihagyhatatlan programok Kuba, nem mindennapi érdekességek Ezért van annyi klasszikus autó Kubán! 10 legjobb kubai koktél recepttel, amit mindenképp meg kell kóstolnod! TOP ingyenes programok Dominikán 10 legnépszerűbb turisztikai látványosság Dominikán 8 elengedhetetlen alkalmazás családos tengerparti vakációhoz Altagraciai Szűz napja Dominikai karnevál Függetlenség napja Top 7 strand Jamaicában Utazás a járvány idején: Dominika Hová lehet most utazni? (2021.02.09) Karib-tengeri kalandozások: kihagyhatatlan karibi szigetek csak a Start Utazásnál! Egyre több honfitársunk indul neki távoli, egzotikus úti céloknak, főszezonon kívül is! Részletes időjárás jelentés Dominikáról, havi bontásban Dominika legszebb partszakaszait keresed? Szerintünk ezek azok! Kedvenc szállodáink Dominikán sorozat I. rész: Breathless Punta Cana Resort & Spa 5* Mi a különbség az all inclusive és az ultra all inclusive ellátások között?


Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|