Vásárlás Punta Canán, Dominika üdülőparadicsomában

Ablak a Világra - Utazási magazin


Vásárlás Punta Canán, Dominika üdülőparadicsomában
Kapcsolódó utazások

Az összes nyaralóhely közül, ahol jártál Punta Cana az egyik legjobb hely a vásárlásra. Ez azért van, mert itt az emberek rettentően barátságosak, sokszor nagyon jó üzleteket tudsz kötni, könnyen találhatsz egyedi darabokat és itt vannak a legjobb minőségű kézműves termékek az egész Karib-térségben. Sok időt szánj a vásárlásra, mert a legtöbb turista meg szokta bánni, amikor meglátja Punta Cana kínálatát, hogy nincs elég ideje itt.

Hol tudsz a legjobban vásárolni?
Punta Canán mindent megtalálsz a nagy és modern plázáktól és a szép, tiszta szupermarketektől, a kicsi független üzletekig, ahol a helyi ízekbe kóstolhatsz bele. Vannak itt még utcai árusok is, akik a tengerparton felállított bódékból kínálják portékájukat. Ezek a legjobb helyek a jó üzletek kifogására. Az egész térségnek remek vásárlási lehetőségek vannak.

A legtöbb bolt reggel 9-től este 7-ig van nyitva, de a kisebb független üzletek dél körül egy pár órára bezárnak. A zsúfoltabb, turistákkal teli helyeken olyan üzletek is vannak, amelyek este 10-ig vannak nyitva.

Hogyan tudsz jó árakat találni Punta Canán?

Ha jó üzletet szeretnél, akkor muszáj lesz rászánnod magad az alkudozásra. Az alkudozás része az autentikus dominikai vásárlási élménynek és a dominikaiak el is fogják várni tőled, hogy alkudozz. Az ár, amit mondani fognak sokkal magasabb lesz, mint az, amit ténylegesen el fognak fogadni. Ha csak az üdülőhelyed környékén fogsz szuveníreket vásárolni, akkor ki fogod hagyni az alkudozást a dominikai árusokkal, a kedvező árakért.

Általában feleannyira, sőt néha harmad annyira is lealkudhatod az árakat. Azonban, ha közvetlenül egy dominikai művésszel vagy kézművessel üzletelsz, tartsd észben, hogy lehet, hogy neki ez az elsőszámú megélhetési forrása. Méltányos áron venni valamit, része a „fair trade” (méltányos kereskedelem) mozgalomnak.

Milyen árukat érdemes venni?
friss trópusi gyümölcsök
kakaóbab
kávébab
rum
szivar
borostyán (Dominikán sok egyedi ékszer készül borostyánból)
larimár (ez az ásvány csak Dominikán lelhető fel)
kézműves termékek

Egy jó tipp a dominikai vásárláshoz
A resortok környékén lévő szuvenír boltok leginkább a tömeggyártott árukat kínálják. Ha olyan választékot keresel, ami egyedi és a helyi dominikaiak kézműves munkája, akkor kicsit messzebb kell menned az üdülőhelyedtől.

Sok turista számára a legnagyobb élmény a punta canai nyaralásán az utcai vásárlás. Ez ugyanis lehetővé teszi, hogy igazi dominikaiakkal beszélhessünk, ami által egy gazdagabb és valódibb élményben lehet részünk, nem beszélve a remek szerzeményekről.


Kapcsolódó utazások

Forrás: Kovács Dominika  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások