Koktélozni jó! Hol máshol, mint Dominikán

Ablak a Világra - Utazási magazin


Koktélozni jó! Hol máshol, mint Dominikán
Kapcsolódó utazások

Koktélozni jó!

És hol a legjobb? Természetesen a Karib-szigeteken, a rum hazájában. Lehet ezzel vitatkozni, de valószínűleg sokan egyet értenek velem abban, hogy a rum alapú koktéloknak nincsen párja. 
Mivel az all inclusive ellátással rendelkező szállodák kínálatában a rumos italok, koktélok is bele tartoznak és mivel az all inclusive ellátás a legolcsóbb és a legmagasab szintű Dominikán, így logikusan következik, hogy Dominikán kell nyaralnia mindazoknak, akik rajonganak a jó koktélokért.

Mely koktélokat próbálhatjuk majd ki a dominikai nyaralás alatt?

rum and coke 6.pngSANTO LIBRE: egy magas falú poharat töltsünk meg jéggel, keverjük össze a fehér rumot citromos vagy lime-os szódavízzel esetleg Sprite-tal, tegyünk az italba egy karika citromot díszítésnek.

PINA COLADA "R" vitaminnal, azaz rummal, ahogy a helyiek mondják: természetes és egészséges, hiszen csak ananászlé, kokusztej és jég szükséges hozzá. Jaj elnézést hiszen ez a virgin típus, felnőttek rumot is tegyenek bele. 

COCO LOCO: egy igazi karibi ital, keményebb hozzávalókból, mint az eddigiek. Vodka, Tequila, lime juice, kókusztej, fehér rum (lehetőleg Brugal, a helyi verzió) és jó sok jég szükséges ehhez a fenséges koktéloz és egy mámorító éjszakához. Reggelire nem ajánljuk! A helyiek, stílusosan kókuszdió héjában tálalják!

DOMINICAN BREEZE: egy egység Brugal rum, fél egység Kahlua, és jó sok jégkocka 

FEHÉR DOMINIKAI: 2 rész kakaó krémlikör, 2 rész amaretto likör, 2 rész vaníliás vodka, 1 rész rum és jó sok jégkockát keverjünk össze

+1 TIPP - MOJITO: sokan hiszik azt, hogy a mojito koktél Dominikáról származik, de ez tévedés, Kubában keverték először a cukornádföldeken dolgozó rabszolgák a kifacsart limeból, barnacukorból, jégből és rumból álló "frissítő" italt. 

Az 1920-as évekre nagyon elterjedté vált, meghódította a Karib-szigetvilágot, majd az világhírnévre tett szert. 

Bátran kérjünk a bárostól bármelyik italból, nem fogunk csalódni!
 

 Íme az egyik legjobb all inclusive szálloda Dominikán, Punta Cana fehér-homokos tengerpartán >>

 


Kapcsolódó utazások

Forrás: Kovács Dominika  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak


(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek