Dominika legszebb strandjai, segítünk a választásban

Ablak a Világra - Utazási magazin


Dominika legszebb strandjai, segítünk a választásban
Kapcsolódó utazások

Nyaralás Dominikán, a legszebb, homokos strandok Punta Canan 

A punta cana-i strandok északtól dél felé 8 nagy régióra oszthatóak: Uvero Alto, Macao, Arena Gorda, El Cortecito, Bávaro, Cabeza de Toro, Cabo Engano, és Punta Cana Beach. Általánosságban elmondható, hogy minél délebbre található egy strand annál nyugodtabb a vize, annál kevésbé kell félnünk a hullámoktól. 

Uvero Alto: Ez Punta Cana legészakabbra található tengerpartja. A vize nagyon tiszta, homokja selymesen puha és kicsit sötétebb, mint délebbre. A szörfölés itt kicsit vadabb, mint a többi strandon, de remek hely bármelyik vízi sport gyakorlására. Ezek a nyaraló övezetek találhatóak közvetlen a tengerparton: Zoetry, Sivory, Excellence, Sirenis complex és a Dreams Punta Cana.

Macao Beach: Ez a strand nagy hullámairól ismert. Itt található a Macao szörf tábor is, amelynél jobb helyet nem találhatunk Punta Cana-n, szörfoktatásra. Ez a szörfösök legkedveltebb helye a keleti parton. Itt nincsenek üdülő helyek, így a strandot természetes szépségében élvezhetjük.

Arena Gorda: A tengerparton kivételes szélességben terül el a fehér homok, amely a strand fő attrakciójává vált és, amely több, mint elég helyet biztosít a kikapcsolódni vágyok számára. A következő üdülő helyek találhatóak ezen a környéken: Hard Rock hotel, Barcelo Punta Cana, Majestic Colonial, Grand Bahia complex és a Riu complex.

El Cortecio: Az El Cortecio az egyik legnépszerübb punta cana-i strand. Tele van remek boltokkal és ízletes halételeket kínáló éttermekkel. Ne felejtsük el kipróbálni a híres piña colada koktélt sem, amelyet hatalmas ananászokban szolgálnak fel. A tengerpart homokja világosabb színű, mint északon és a vize áttetsző. Ezek az üdülő helyek találhatóak itt: Carabela Bavaro Beach, Gran Palladium complex és a Punta Cana Princess complex.

 Bavaro Beach: Ez a környék leglátogatottabb strandja. A homokja nagyon fehér és vize egyszerűen megigéző. Egy lenyűgöző korallzátony öleli körbe és védi meg a szörfösöktől ezt a lélegzetelállító helyet. Ez a korallzátony egy természetes medencét biztosít a búvárkodás szerelmeseinek. A környéken ezek az üdülőhelyek találhatók: Melia Caribe Tropical, Barcelo Bavaro Beach és a Paradisus Palma Real.

Cabeza de Toro: Habár ez a strand kevésbé népszerű, mint az eddig említettek, azért ez is lenyűgöző. A tengerpart igen csendes és nyugodt, homokja fehér és pálmafák borítják. Ez a tökéletes hely azok számára, akik nem vágynak a zsúfoltabb strandokra. A közeli üdülő helyek a következők: Dreams Palm Beach Punta Cana és a Catalonia complex.

Cabo Engano: Ez az elszigetelt strand csak földúton közelíthető meg.  Nincsenek üdülőhelyek így a tengerpart csak magánúton, gépjárművel látogatható. Ez a környék igen csendes, kevés látogatóval, amelyet távoli elhelyezkedésének köszönhet.

Punta Cana strand: Punta Cana Beach a legdélebbre található strand és az egyik legszebb hely a teljes kikapcsolódáshoz. A kék vize egyszerűen felüdítő és fehér homokja hihetetlenül selymes. Ezek az üdülőhelyek találhatóak a parton: Club Med és a Punta Cana Resort and Club.

Forrás: http://www.puntacana-travelguide.com/punta-cana-beaches.html

 

Kapcsolódó utazások

Forrás: Kovács Dominika  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások