Dominika legszebb strandjai, segítünk a választásban

Ablak a Világra - Utazási magazin


Dominika legszebb strandjai, segítünk a választásban
Kapcsolódó utazások

Nyaralás Dominikán, a legszebb, homokos strandok Punta Canan 

A punta cana-i strandok északtól dél felé 8 nagy régióra oszthatóak: Uvero Alto, Macao, Arena Gorda, El Cortecito, Bávaro, Cabeza de Toro, Cabo Engano, és Punta Cana Beach. Általánosságban elmondható, hogy minél délebbre található egy strand annál nyugodtabb a vize, annál kevésbé kell félnünk a hullámoktól. 

Uvero Alto: Ez Punta Cana legészakabbra található tengerpartja. A vize nagyon tiszta, homokja selymesen puha és kicsit sötétebb, mint délebbre. A szörfölés itt kicsit vadabb, mint a többi strandon, de remek hely bármelyik vízi sport gyakorlására. Ezek a nyaraló övezetek találhatóak közvetlen a tengerparton: Zoetry, Sivory, Excellence, Sirenis complex és a Dreams Punta Cana.

Macao Beach: Ez a strand nagy hullámairól ismert. Itt található a Macao szörf tábor is, amelynél jobb helyet nem találhatunk Punta Cana-n, szörfoktatásra. Ez a szörfösök legkedveltebb helye a keleti parton. Itt nincsenek üdülő helyek, így a strandot természetes szépségében élvezhetjük.

Arena Gorda: A tengerparton kivételes szélességben terül el a fehér homok, amely a strand fő attrakciójává vált és, amely több, mint elég helyet biztosít a kikapcsolódni vágyok számára. A következő üdülő helyek találhatóak ezen a környéken: Hard Rock hotel, Barcelo Punta Cana, Majestic Colonial, Grand Bahia complex és a Riu complex.

El Cortecio: Az El Cortecio az egyik legnépszerübb punta cana-i strand. Tele van remek boltokkal és ízletes halételeket kínáló éttermekkel. Ne felejtsük el kipróbálni a híres piña colada koktélt sem, amelyet hatalmas ananászokban szolgálnak fel. A tengerpart homokja világosabb színű, mint északon és a vize áttetsző. Ezek az üdülő helyek találhatóak itt: Carabela Bavaro Beach, Gran Palladium complex és a Punta Cana Princess complex.

 Bavaro Beach: Ez a környék leglátogatottabb strandja. A homokja nagyon fehér és vize egyszerűen megigéző. Egy lenyűgöző korallzátony öleli körbe és védi meg a szörfösöktől ezt a lélegzetelállító helyet. Ez a korallzátony egy természetes medencét biztosít a búvárkodás szerelmeseinek. A környéken ezek az üdülőhelyek találhatók: Melia Caribe Tropical, Barcelo Bavaro Beach és a Paradisus Palma Real.

Cabeza de Toro: Habár ez a strand kevésbé népszerű, mint az eddig említettek, azért ez is lenyűgöző. A tengerpart igen csendes és nyugodt, homokja fehér és pálmafák borítják. Ez a tökéletes hely azok számára, akik nem vágynak a zsúfoltabb strandokra. A közeli üdülő helyek a következők: Dreams Palm Beach Punta Cana és a Catalonia complex.

Cabo Engano: Ez az elszigetelt strand csak földúton közelíthető meg.  Nincsenek üdülőhelyek így a tengerpart csak magánúton, gépjárművel látogatható. Ez a környék igen csendes, kevés látogatóval, amelyet távoli elhelyezkedésének köszönhet.

Punta Cana strand: Punta Cana Beach a legdélebbre található strand és az egyik legszebb hely a teljes kikapcsolódáshoz. A kék vize egyszerűen felüdítő és fehér homokja hihetetlenül selymes. Ezek az üdülőhelyek találhatóak a parton: Club Med és a Punta Cana Resort and Club.

Forrás: http://www.puntacana-travelguide.com/punta-cana-beaches.html

 

Kapcsolódó utazások

Forrás: Kovács Dominika  

Kapcsolódó cikkek

Dominikai Köztársaság, a Karib-tenger gyöngyszeme All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere! Egészségügyi tippek karibi utazóknak Dominika - minden nap vasárnap Dominika nyaralás, top 10 látványosság turistáknak A legolcsóbb lehetőségek, hogy eljussunk egy szenzációs nyaralásra dominikára Dominika legszebb strandjai, segítünk a választásban Koktélozni jó! Hol máshol, mint Dominikán Családoknak a legmelegebben ajánljuk! Memories Splash Punta Cana, Dominikai Köztársaság Miért utazzunk a gyerekekkel a Dominikai Köztársaságba Miért látogass el Dominikára? A vulkáni kürtőben forró tó története Nyaralás Dominikán: Punta Cana legjobb strandjai Aktív pihenés Punta Canán Éjszakai élet Punta Canán, forró karibi éjszakák Dominikán Vásárlás Punta Canán, Dominika üdülőparadicsomában TOP ingyenes programok Dominikán 10 legnépszerűbb turisztikai látványosság Dominikán 8 elengedhetetlen alkalmazás családos tengerparti vakációhoz Altagraciai Szűz napja Dominikai karnevál Függetlenség napja Utazás a járvány idején: Dominika Hová lehet most utazni? (2021.02.09) Karib-tengeri kalandozások: kihagyhatatlan karibi szigetek csak a Start Utazásnál! Egyre több honfitársunk indul neki távoli, egzotikus úti céloknak, főszezonon kívül is! Részletes időjárás jelentés Dominikáról, havi bontásban Dominika legszebb partszakaszait keresed? Szerintünk ezek azok! Kedvenc szállodáink Dominikán sorozat I. rész: Breathless Punta Cana Resort & Spa 5* Mi a különbség az all inclusive és az ultra all inclusive ellátások között?


Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások