TOP 6 strand Kubán

Ablak a Világra - Utazási magazin


TOP 6 strand Kubán
Kapcsolódó utazások

Kuba partvonalaira és strandjaira is ugyanaz igaz, mint a legtöbb karibi szigetre: tökéletesen porszerű, fehér homok, árnyas pálmafák, tiszta, türkizkék tenger. A part menti szállodák teljes luxust ígérnek, felfedezhetjük a gazdag korallzátonyokat és az érintetlen dzsungeleket.
Ha azonban inkább a parton pihennél nyaralásod alatt, hallgatnád a tenger zenéjét, és élveznéd, ahogy a tengeri szellő végigsimít rajtad, akkor jó helyen jársz. Összegyűjtöttük neked Kuba legjobb strandjait.

1. Playa Los Flamencos, Kuba

Cayo Coco Kuba egy olyan szigetrésze, mely 22 km-es krémfehér homokjával és tiszta vízével magához vonzza a látogatókat. Cayo Coco három fő stranddal büszkélkedhet, melyek egymás mellett fekszenek. Az egyik a Playa Los Flamencos strand, mely 3 km hosszan nyúlik el a tenger mentén. Az átlátható tengeri részeken a mandarin színű tengeri csillagokat is felfedezheted. Könnyűbúvárkodásra is van lehetőség.

2 Varadero Beach, Kuba
Ez a strand a Hicacos-félszigeten található, Havannától 140 km-re, keletre. Talán ez az ország leghíresebb strandja. 20 km-es szakaszon fehérhomokos sétány húzódik, és itt magasodik Kuba néhány híres all inclusive üdülőhelye is. Különböző természeti látnivalókat is találsz a környéken, mint barlangok és korallzátonyok.

3. Playa Ancón, Kuba
Ezt a strandot tartják Kuba déli részén a legfinomabb homokú partszakasznak. Innen rövid távolságra található a Trinidad, ami az UNESCO Világörökség része.

4. Guardalavaca, Kuba
Meleg víz és fehér homok jellemzi ezt a strandot. Kuba északi partján fekszik, és ezen a szakaszon állnak Kuba legszebb üdülőhelyei.

5. Bahía de Baracoa, Kuba

Kuba fehér homokos partjaitól ez a strand minimálisan eltér, ugyanis Baracoa partjain bársonyos, sötét homokkal találkozhatunk. A faluban szép pasztellszínű házak találhatóak, amik a sziget régies báját őrzik. Ez nem egy tipikusan napozásra alkalmas hely, de egy igazi gyöngyszemnek számít.

6. Marea del Portillo, Kuba
Ez a kis szépség arról ismert, hogy a Sierra Maestra hegység lábánál fekszik. Cseréld le a papucsodat, és fedezd fel a közeli vízeséseket is. Ha inkább a tenger szerelmese vagy, akkor megcsodálhatod a korallzátonyokat búvárkodás közben. Ezen kívül még lovaglásra is van lehetőség a parton.

Ha további csodálatos helyekre is kíváncsi vagy, olvasd el ezt az írásunkat is! >>


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
KUBA rem kód!!!