10 legjobb kubai koktél recepttel, amit mindenképp meg kell kóstolnod!

Ablak a Világra - Utazási magazin


10 legjobb kubai koktél recepttel, amit mindenképp meg kell kóstolnod!
Kapcsolódó utazások

Amikor a kubai ételekről beszélünk, nem feledkezhetünk el a koktélokról sem, hiszen különleges kubai rumokból készülnek. Rengeteg ilyen nemzetközileg is elismert, és népszerű italt készítenek Kubán, melyekkel a városokban, klubbokban és a strandokon is felfrissíthetitek magatokat. Itt az ideje, hogy megismerjétek a 10 legjobb kubai koktélt, persze ha Kubán jártok, mindenképp próbáljátok ki a helyileg készített specialitásokat!

1. Daiquiri
Ennek a kubai italnak az alapja rum, jéggel (melyek szétaprítanak), majd citromlevet és cukrot tesznek bele. A Floridita Bár hagyományos itala Havannában. Számos változata van ennek a koktélnak, mint pl.: Daiquiri Floridita, Hemingway Daiquiri, Banana Daiquiri (bánannal), vagy a Strawberry Daiquiri (eperrel).

2. Mojito

A mindenki számára ismert kubai koktélnak szintén rum az alapja, majd szénsavas vizet öntenek hozzá, cukrot, citromlevet tesznek bele, majd ezután jön a jég és a tetejéra a menta. Ez volt a híres író, Ernest Hemingway kedvenc itala.

3. Cuba Libre (Cubata)
Ez a koktél a cola és a rum keverékeként készült. Spanyolországban Cubata-nak nevezték, ez a második neve melyen ismerik. Ez egy igazán frissítő ital, ami még préselt citromot és jeget tartalmaz.

4. Pina Colada

Habár ez az ital nem kimondottan Kubából származik, ma már mégis része a hagyományos kubai és Karib-szigeteki koktéloknak. Ha Kubába látogat, semmiképp se hagyja ki ezt az italt, amely pompás keveréke az ananászlének és a kókusztejnek.

5. Cubanito

Ezt a koktélt néha előételként szolgálják fel Kubán, mert a fontos összetevői a Worcestershire szósz, és forró mártás. Érdekes, nemde?

Kubai utakért kattints!
Dominika jobban érdekelne >>

6. President (Az elnök)
Az alapja a fekete vermut, a fehér rum, ezekután pedig egy csipetnyi grenadin, jégdarabkák, és végül a felszolgálásnál egy pohárban koktélcseresznyével és narancshéjjal díszítik.

7. Saoco
Egy igazi kubai koktél. Kókusztejjel és cukorral készül, melyhez brandy-t vagy rumot öntenek, majd abban a kókuszban szolgálják fel, amiből kiöntik a kókusztejet.

8. Cuban Ginger
Almaléből és alkoholos gyömbérből készül. Javasaoljuk, hogy Havana Club 7 éves rummal készítsétek, ez az egyik legismertebb és legfinomabb kubai rum.

9. Havana Loco
Ez a fantasztikus kubai koktél Havana Club rumból készül, gazdagon trópusi gyümölcsökkel.

10. Creme de Vie
Ez a hideg ital lehetőleg sűrített tejből, szirupból, tojássárgájából, vaníliából, rumból - vagy brandyből – készül.

Még rengeteg más, és hasonlóan érdekes illetve hagyományos koktél származik Kubából, viszont ez a 10 a legismertebb nemzetközileg is. Próbáltad már valamelyiket? Ha nem, semmiképp se hagyd ki!

Kapcsolódó cikkek: Ezért van annyi klasszikus autó Kubán!; Kuba, nem mindennapi érdekességek; Vásárlási élmények Kubán; 18 dolog, amit ne hagyjunk ki, ha Kubában járunk


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
KUBA rem kód!!!