Kambodzsa körutazás

A Kambodzsai körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Kambodzsai körutazás, a Kambodzsai körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 2 utazás közül választhat.

Kambodzsai körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Kevés annyira megigéző tája van a világnak, mint Kambodzsa ősi fővárosa Angkor, és kevés annyira megindítóan kedves népe, mint Kambodzsa lakói a khmerek.

Kambodzsa utazás TOP 10

Kambodzsa úti célok

Az összes Kambodzsa körutazás »

Kambodzsa

Az összes Kambodzsa körutazás »

Kambodzsa ismertető

Hivatalos név: Kambodzsai királyság
Terület: 181e nkm
Lakosság: 10,2 millió
Államforma: alkotmányos monarchia
Pénznem: riel
Nyelv: khmer (hivatalos), francia.

Kambodzsa körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Kambodzsa üdülőhelyek

Kambodzsa utazási magazin

Angkor, a khmer templomok ősi városa Kambodzsában

Annak, aki a Délkelet-Ázsia legnagyobb édesvízi tava, a Tonlé Sap mellé épült Angkor megismerésére készül, jó tudnia, hogy a látnivalók mintegy 50 négyzetkilométernyi területen helyezkednek el. Bejárásához érdemes taxit bérelni egész napra 25 dollárért, vagy aki olcsóbb megoldásra vágyik, Tuk Tukot is bérelhet már akár 12 dollárért egy teljes napra.   Mit érdemes Angkorban megnézni? Mindent! Bár az évszázadok során a templomokat őserdő nőtte be, ma már többnyire megtisztították a romok közvetlen környezetét, és helyi mércével jól járható utak vezetnek a nevezetességekhez. A templomok között járva nem véletlenül hallatszik fel a sóhaj, hogy Angkor templomait biztosan a földönkívüliek építették. Bizonyos értelemben valóban nem emberek voltak az alkotók, hiszen az egykori khmer uralkodók istenkirályként tekintettek magukra. Mindegyikük óriási templomokat építtetett magának, amelyet a birodalmat és az őt magát védelmező istennek szenteltetett. A legismertebb látványosság az Angkor [...]
Teljes cikk

Angkor, a khmer templomok ősi városa Kambodzsában

Annak, aki a Délkelet-Ázsia legnagyobb édesvízi tava, a Tonlé Sap mellé épült Angkor megismerésére készül, jó tudnia, hogy a látnivalók mintegy 50 négyzetkilométernyi területen helyezkednek el. Bejárásához érdemes taxit bérelni egész napra 25 dollárért, vagy aki olcsóbb megoldásra vágyik, Tuk Tukot is bérelhet már akár 12 dollárért egy teljes napra.    Mit érdemes Angkorban megnézni? Mindent! Bár az évszázadok során a templomokat őserdő nőtte be, ma már többnyire megtisztították a romok közvetlen környezetét, és helyi mércével jól járható utak vezetnek a nevezetességekhez. A templomok között járva nem véletlenül hallatszik fel a sóhaj, hogy Angkor templomait biztosan a földönkívüliek építették. Bizonyos értelemben valóban nem emberek voltak az alkotók, hiszen az egykori khmer uralkodók istenkirályként tekintettek magukra. Mindegyikük óriási templomokat építtetett magának, amelyet a birodalmat és az őt magát védelmező istennek szenteltetett. A legismertebb látványosság az [...]
Teljes cikk

Szexturizmus biztonságosan

hepatitis B nélkül?Thaiföld esetében különösen ügyelnünk kell a hepatitis B vírusra, amely a fertőző májgyulladás sokkal veszélyesebb formáját okozza. A hepatitis B fertőzöttek tíz százalékánál ugyanis a betegség krónikussá válik, amely májzsugorhoz és májrákhoz vezethet. A hepatitis B elsősorban szexuális úton terjed, így Thaiföld a masszázsok és a szexturizmus melegágyaként rendkívül fertőzött terület. A helyi lakosság, illetve a szórakoztatóiparban dolgozók nagy része hepatitis B okozta betegségben szenved, vagy már korábban átesett rajta. A magas előfordulási arány miatt jóval nagyobb az esélye a megfertőződésnek akár egy egyszerű  akupunktúrás kezelés, tetoválás, vagy karcolás során, de nem érezhetjük magunkat biztonságban akkor sem, ha véletlenül orvoshoz, fogorvoshoz kell mennünk Délkelet-Ázsia országaiban. Megfertőződhetünk akkor is, ha balesetet szenvedünk, és ott helyben kapunk egészségügyi ellátást. A fertőzött emberek nemcsak vér, hanem testnedvek, nyál és közösen [...]
Teljes cikk

Délkelet-Ázsia egészségügyi veszélyei

Hogy a mosoly országából ne komoran térjünk hazaThaiföld, az egykori Sziám, a mosoly országa. Trópusi paradicsom, ahol egyfolytában szólnak a templomok gongjai, ahol szinte belefulladunk az orchideák színorgiájába, az egzotikus gyümölcsök bőségébe. Csodálatos kiindulópont nemcsak a fehér homok szerelmeseinek, hanem mindazoknak, akik szeretnék megismerni a buddhizmust, így szeretnék meglátogatni Vietnámot, Laoszt, Kambodzsát vagy Myanmart. Ha Ázsia keleti térségét választjuk célpontnak, akkor érdemes odafigyelnünk az egészségügyi előírásokra is. Itt ugyanis olyan veszélyes betegségek fordulnak elő, mint például a hepatitis A és B, a malária és a hastífusz. Thaiföld, Laosz, Kambodzsa és VietnámThaiföldön és térségében, vagyis Laoszban, Kambodzsában és Vietnámban a higiénés körülmények az országban uralkodó szegénység miatt eltérnek az európai normáktól. Emiatt ez a terület erősen fertőzöttnek számít hepatitis A és hastífusz szempontjából. A virágzó szexturizmus miatt a hepatitis B [...]
Teljes cikk

Angkor, a világ egyik legnagyszerűbb építészeti emléke

Angkor a világ egyik legnagyszerűbb építészeti emléke, amiről sokan azt hiszik, csupán egy templom. Valójában a központi templom köré, Kambodzsa dzsungelébe épült ősi város, sőt hatalmas civilizáció, ahol a lakosok száma már akkor elérte az egymilliót, amikor Párizsé mindössze harmincezer volt. A romjait az 1925-ben alapított Angkor Nemzeti Park foglalja magába, védve a romokon túl azt az erdőt is, ahol a IX-XIV. század közt a hatalmas Khmer Birodalom élte fénykorát. Akkoriban a mai Vietnam, Laosz és Thaiföld területét uralták a khmerek, ahol megteremtették Délkelet-Ázsia kulturális központját. A dzsungelbe rejtett város első „felfedezője” Csou Ta-kuan volt, aki 1296-97-ben tett látogatása után mint nyüzsgő várost ismertette. Később japán zarándokok, majd francia misszionáriusok említik, de a tudomány számára csak 1863-ban, jóval elnéptelenedése és a dzsungel térhódítása után, Henri Mouhot francia természettudós fedezte fel az elrejtett romokat. Délkelet-Ázsia legnagyobb [...]
Teljes cikk
Kambodzsa körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Kambodzsa körutazás »
 

Kambodzsa körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Kambodzsa körutazás »

Kambodzsa leírás

Sötét kor köszöntött Kambodzsára 1975. április 17-én, amikor Pol Pot a kommunista Vörös Khmer élén bevonult az ország fővárosába, Phnom Penhbe. Politikai jótevőnek állította be magát, és hozzáfogott egy különleges gazdasági és társadalmi rendszer kialakításához, amely elszigetelten, nagyrészt saját mezőgazdaságra támaszkodva működött volna. Kísérlete azonban csak pusztulást és éhezést hozott arra a földre, amely egykor Indokína rizsestálja volt.

A Pol Pot-rezsim alatt városok egész lakosságát – fiatalokat és időseket, egészségeseket és betegeket – parancsolták ki a földekre dolgozni. Az önfenntartó paraszti társadalom kialakítása Kína támogatásával folyt, de kegyetlen szélsőségekbe torkollott. Hatalmas átnevelő táborokat hoztak létre és az értelmiségieket módszeresen kiirtották. A főváros lakossága az eredeti kétmillióról 23 000 –re csökkent, s a kisebb nagyobb városok lakossága még ma is ingadozó. Pol Pot uralma alatt becslések szerint nagyjából 1 000 000 embert irtottak ki, és félmillióan haltak meg betegségekben és éhezésben. További 600 000 kambodzsai elhagyta az országot; ők vagy Vietnamban vagy a thaiföldi menekülttáborban kötöttek ki.

Kambodzsa életét a Mekong folyó uralja. A májustól októberig tartó esős időben megárad, elönti a rizsföldeket, amelyek így igen bőven teremnek. Az ország közepén fekszik a Tonlé Sab (Nagy Tó), a világ egyik legkiválóbb édes halászvize, amely az esőzések után eredeti nagyságának a négyszeresére duzzad.

A lakosság java része az ország középső részén lévő, erdős, hegyekkel körülvett síkságon él.

Kambodzsa körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

A hanoi magyar nagykövetség elérhetőségi adatai:
Embassy of the Republic of Hungary
360 Kim Ma Street
Daeha Business Center, 12th floor
Ba Dinh District
Hanoi
VIETNAM
Phone: (84.4) 7715.714/5
Fax: (84.4) 7715.716

Ho Chi Minh-városi főkonzulátusunk elérhetőségi adatai:
Consulate General of the Republic of Hungary
22 Pho Phung Khac Khoan
Ho Chi Minh City
VIETNAM
Phone: (84.8) 829.0130
Fax: (84.8) 829.2410
 

Magyar állampolgárok a Kambodzsai Királyság területére vízummal utazhatnak be, ami a berlini kambodzsai nagykövetségen, vagy bármely más külföldi kambodzsai diplomáciai képviseleten, valamint a phnom penh-i repülőtéren, továbbá Kambodzsa kijelölt nemzetközi határátkelőhelyein igényelhető, vehető fel. Az útlevélnek a beutazás napjától számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Szükség esetén kambodzsai vízum a Vietnamban lévő kambodzsai külképviseleteken is igényelhető. Ezeknél a vízumdíjak:

 • diplomaták, nemzetközi szervezetek tagjai és azok családtagjai számára ingyenes
 • túristák számára: 20 USD
 • üzleti utazóknak: 25 USD
 • tranzit-vízum: 15 USD

A vízumkérelem kitöltendő adatlapjához 2 db arckép-foto csatolandó. A hanoi kambodzsai nagykövetség a turisztikai célú, 30 napig érvényes vízumot egy munkanap alatt kiadja.

A magyar-kambodzsai konzuli ügyek intézése a hanoi magyar konzulátus hatáskörébe tartozik, - sürgős esetekben Ho Chi Minh-városi (saigoni) főkonzulátusunk intézkedik.

Kambodzsa nemzetközi beléptető határállomásai:

 • Phnom Penh főváros: Pochentong International Airport
 • Siem Riep tartomány: Siemriep International Airport
 • Kambodzsa és Vietnam közötti határátkelőhelyek:
  • Svay Rieng tartomány: Bavet nemzetközi határátkelőhely (1.sz. nemzeti út);
  • Kandal és Prey Veng tartomány: Kha-am Samnar-Koh Rokar (Mekong folyó);
  • Takeo tartomány: Phnom Den (2.sz. nemzeti út)
 • Kambodzsa és Thaiföld közötti nemzetközi határátkelőhelyek:
  • Koh Kong tartomány: Cham Yiem
  • Banteay Mean Chay tartomány: Poi Pet
 • Kambodzsa és Laosz közötti nemzetközi határátkelőhely:
  • Steung Treng tartomány: Dong Kralo

A magyar-kambodzsai konzuli ügyek magyar ügyfelek részére történő ’helyszíni’ intézése a hanoi (vietnami) magyar konzuli hivatal hatáskörébe tartozik, - sürgős esetekben Ho Chi Minh-városi (saigoni) főkonzulátusunk intézkedik.

A hanoi magyar nagykövetség elérhetőségi adatai:

Kambodzsa körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Kambodzsa adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|