Kuba, nem mindennapi érdekességek

Ablak a Világra - Utazási magazin


Kuba, nem mindennapi érdekességek
Kapcsolódó utazások

A kubai kultúra nem csak színes, de nagyon érdekes is. Néhol érezhető, hogy több tényezőből keveredik össze, de már csak ezért is érdemes ide utazni és megismerni az embereket. Ha érdekel a kubai kultúra, ajánlom, hogy olvasd el a következő útmutatót, hogy kedvet kapj és belekóstolhass a kubai világba.

Az alábbiakban lesz szó a mindennapi életről, a konyháról, a szivarról, a táncról és így tovább. Adhatunk egy kis bepillantást, de csak akkor érted meg igazán, miért olyan egyedülálló a kubai kultúra, miután jártál az országban.

Kubai emberek
A kubai emberek valóban érdekes keverékei a különböző kultúráknak. Vannak köztük spanyolok és afrikaiak is, de ők mind kubainak vallják magukat. A legszembetűnőbb dolog, hogy a kubaiak mindig pozitívak, vidámak és nem előítéletesek. Mindig viccelnek, mosolyognak és szeretik az ünnepélyeket, bulikat. Szóval kommunikatívak, vendégszeretőek, barátságosak és nyitottak.

A kubai konyha, avagy az ízek kavalkádja
A kubai konyha épp oly vegyes, mint a kubai nép. Spanyol, karibi és afrikai összetevők alkotják, ezáltal lesz egyedi. A leggyakoribb zöldségek között szerepel a fekete bab, az édesburgonya és mások. A leggyakoribb húsok a sertés, hal, rák és a csirke.

Kuba körutazást szeretnék >>

Varadero lenne az úti cél >>

Fekete Kuba

Korábban említettem már, hogy a kubaiak nem előítéletesek és nagyon barátságosak. Érdekes, hogy a kubai nép 30%-a fekete, amiről ők így nyilatkoznak: a kubaiak olyanok, mint a cukor-fehér, közepesen barna és barna, ugyanaz. Mert a kubaiaknál nem számít a bőrszín. Úgy gondolják minden kubai kubai, és kész.

Kuba és a tánc
A kubaiak imádnak táncolni, ütni a ritmust és énekelni. Láthatod táncolni őket klubokban, fesztiválok, de még az utcán is, egyszóval mindenhol.

A híres kubai szivar
A szivar egy fontos szerepet játszik a kubai kultúrában és gazdaságban. A kubai szivar világhírű, számos dohány ültetvény húzódik a szigeten, illetve dohánygyárak, ami turista attrakciónak számít. Nem szabad kihagynod!

Apropó dohány! Miért is olyan különleges a kubai?

Az éghajlat, a talaj és a páratartalom is ideális, hogy minőségi dohányt termesszenek. A kubaiak kifejlesztett szakértelemmel készítik ezeket. Az ipar erősen szabályozott és ellenőrzött, ugyanis minden egyes kubai szivart kézzel állítanak elő.

Kapcsolódó cikkek: 18 dolog, amit ne hagyjunk ki, ha Kubában járunk; Havanna éjszakai élete: vesd bele magad a pezsgésbe; Kubai ételek, amiket muszáj kipróbálnod; Kuba, koktélok és szivarok


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
KUBA rem kód!!!