Szigetekre szórt édenkertek - Maldív-szigetek

Ablak a Világra - Utazási magazin


Szigetekre szórt édenkertek - Maldív-szigetek
Kapcsolódó utazások

A Maldív szigetek kisebb nagyobb szigetek sokasága, fővárosa a 70 000 lakosú Malé, amely maga is egy különálló szigeten helyezkedik el.

(Még a repülőtér is egy önálló szigeten kapott helyet.) Szárazföldi területeken élőknek különleges látványt nyújt a kék sokféle árnyalatában játszó tengervíz, a hófehér korallhomok, és a hűsítőként gyakorta felszolgált hideg kókusztej. A Maldív szigetvilág hangulatát leginkább a paradicsomi állapotokhoz szokás hasonlítani, burjánzó zöld és dús növényzetével, a különleges színű és formájú virágokkal, a hihetetlen állatvilággal együttesen az Európai szem számára páratlan élményanyagot kínál.


Szállodáit tekintve kétféle lehetőtéget találunk, egyrészt a zöld növényzet közepén megtalálható bungalókban tudunk szobát bérelni, ahol a pálmafák alatt gekkók társaságában is zuhanyozhatunk, másrészt pedig a tengerre épülő lábas bungalókat, ahol a teraszról a nap bármely szakában csodálhatjuk a végtelen azúrkék vizet.

A Maldív szigeteket járva feltétlenül nézzük meg a tenger csodás élővilágát, a páratlan korallzátonyokat valamint a meseszerű tengeri élőlényeket.

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások