Nyaralás Dominikán: Punta Cana legjobb strandjai

Ablak a Világra - Utazási magazin


Nyaralás Dominikán: Punta Cana legjobb strandjai
Kapcsolódó utazások

Punta Cana strandjai híresek a tiszta vizükről és aranyhomokos partjaikról. Több közülük a Kék Zászló ranggal is büszkélkedhet. De mit is jelent ez? Nos a Kék Zászlót a víz minőség, a biztonság, a partvidéki környezet és a megközelíthetőség alapján adják.

Uvero Alto
Ez Punta Cana legészakabbra található tengerpartja. A vize nagyon tiszta, homokja selymesen puha és kicsit sötétebb, mint délebbre. A szörfölés itt kicsit vadabb, mint a többi strandon, de remek hely bármelyik vízi sport gyakorlására. Ezek a nyaraló övezetek találhatóak közvetlen a tengerparton: Zoetry, Sivory, Excellence, Sirenis complex és a Dreams Punta Cana.

Macao Beach
Ez a strand nagy hullámairól ismert. Itt található a Macao szörf tábor is, amelynél jobb helyet nem találhatunk Punta Cana-n szörfoktatásra. Ez a szörfösök legkedveltebb helye a keleti parton. Itt nincsenek üdülő helyek, így a strandot természetes szépségében élvezhetjük.

Arena Gorda

A tengerparton kivételes szélességben terül el a fehér homok, amely a strand fő attrakciójává vált, és amely több mint elég helyet biztosít a kikapcsolódni vágyok számára. A következő üdülő helyek találhatóak ezen a környéken: Hard Rock hotel, Barcelo Punta Cana, Majestic Colonial, Grand Bahia complex és a Riu complex. Kék Zászlós strand.

El Cortecio

Az El Cortecio az egyik legnépszerűbb punta cana-i strand. Tele van remek boltokkal és ízletes halételeket kínáló éttermekkel. Ne felejtsük el kipróbálni a híres piña colada koktélt sem, amelyet hatalmas ananászokban szolgálnak fel. A tengerpart homokja világosabb színű, mint északon és a vize áttetsző. Ezek az üdülő helyek találhatóak itt: Carabela Bavaro Beach, Gran Palladium complex és a Punta Cana Princess complex.

Bavaro Beach
Ez a környék leglátogatottabb strandja. A homokja nagyon fehér és vize egyszerűen megigéző. Egy lenyűgöző korallzátony öleli körbe és védi meg a szörfösöktől ezt a lélegzetelállító helyet. Ez a korallzátony egy természetes medencét biztosít a búvárkodás szerelmeseinek. A környéken ezek az üdülőhelyek találhatók: Melia Caribe Tropical, Barcelo Bavaro Beach és a Paradisus Palma Real.

Cabeza de Toro
Habár ez a strand kevésbé népszerű, mint az eddig említettek, azért ez is lenyűgöző. A tengerpart igen csendes és nyugodt, homokja fehér és pálmafák borítják. Ez a tökéletes hely azok számára, akik nem vágynak a zsúfoltabb strandokra, hanem a nyugalmat élveznék. Két üdülőhely található itt, a Natura Park és a Be Live Grand Punta Cana. A Cabeza de Toro egy Kék Zászlós strand.

Cabo Engano

Ez az elszigetelt strand csak földúton közelíthető meg. Nincsenek üdülőhelyek így a tengerpart csak magánúton, gépjárművel látogatható. Ez a környék igen csendes, kevés látogatóval, amelyet távoli elhelyezkedésének köszönhet.

Punta Cana Beach

Punta Cana Beach a legdélebbre található strand és az egyik legszebb hely a teljes kikapcsolódáshoz. A kék vize egyszerűen felüdítő és fehér homokja hihetetlenül selymes. Ezek az üdülőhelyek találhatóak a parton: Club Med és a Punta Cana Resort and Club.

Ha tetszett a bejegyzés, olvasd el a „Miért látogass el Dominikára” című cikkünket is!


Kapcsolódó utazások

Forrás: Kovács Dominika  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások