18 dolog, amit ne hagyjunk ki, ha Kubában járunk

Ablak a Világra - Utazási magazin


18 dolog, amit ne hagyjunk ki, ha Kubában járunk
Kapcsolódó utazások

Kuba: semmihez sem hasonlítható
Ha teheti vegye fel Ön is a bakancslistájára, mert ezt egyszer az életben, látni és érezni kell. Összegyűjtöttök kedves Olvasóinknak, hogy mik azok a dolgok, programok, látnivalók, amiket egy kubai nyaralás alatt semmiképpen nem érdemes kihagyni. 

1. Egész éjjel fennmaradni a Malecónon: Ez a 8 km-es tengerparti útvonal éjszaka hemzseg a zenészektől, a mulató tinédzserektől és a szerelmesektől. Éjszaka mindenki ide gyűlik beszélgetni, lazítani, rumot inni és táncolni a legjobb zenékre.

2. Meglátogatni a havannai egyetemet: Az 1728-ban alapított egyetem nagy részt tulajdonít el Havanna központjából. Ez a Castro fivérek alma matere, ami az ötvenes években a kormány elleni tüntetések székhelye volt. Ma már a kortárs fiatal művészek összeköttető egységeként szolgál.

3. Élőzenét hallgatni: Látogassuk meg a híres La Zorra y El Cuervo Klubot, vagy nézzünk be a Kubai Művészek és Írók Társaságához, ahol remek zenészekkel találkozhatunk. A jazzen kívül még sok más stílust is fellelhetünk Kubában, ilyen például a son, a trova, és a danzón. Érdemes megkérdezni a helyieket hol játszanak ilyen stílusú zenéket.

4. Megkóstolni a helyi „street food”-ot: Mindenképp érdemes kipróbálni a malac hamburgert, a gyümölcs turmixokat és a kókusz pitét is.

5. Megcsodálni Vedado épületeit: 
Vedadóban, Havanna egyik központi lakónegyedében, 20. századi villákat találhatunk, amelyek egykor gyönyörű családi ingatlanok voltak. Mára már azonban omladozó palotaszerű építményekké váltak. A belvárosi központban, Habana Viejában is találhatunk még a gyarmatosításból fennmaradt épületeket, a város többi részén fellelhetünk a hatvanas, hetvenes évek érdekes, brutalista stílusában épült házakat.

6. Megnézni az Interactivo egyik fellépését: Ez a jazz együttes mindig teltház előtt jásztik. Szerdánként elcsíphetjük őket a Brecht színházban Vedadóban. Nem érdemes kihagyni!

7. Megtanulni szalszázni az 1830-ban: A kubaiak számára a szalsza, olyan egyszerű, mint járni. Azonban nem szabad elkeseredni a kubaiak ügyességén, hiszen számukra ebben a táncban az a lényeg, hogy együtt csinálják. Gyorstalpalóként érdemes este ellátogatni a 1830-ba, itt ugyanis a helyiekkel rophatjuk a szalszát.

8. Körülnézni a Plaza Viejában: A galériáktól kezdve a sör múzeumig, a havannai „Öreg téren” mindenféle kulturális élmény megtalálható. A kiülős kávézókba és bárokba érdemes benézni, és megkóstolni a híres mojitót.

9. Elbuszozni Baracoába: Baracoa Havannához képest a sziget túloldalán található. Itt kötött ki Kolumbusz is mikor először érkezett Kubába. A csokoládé és a kakaóbab fontos részét képezik a Baracoai gazdaságnak, ezért kóstoljuk meg, ha tehetjük, miközben az 575 m magas El Yunque táblahegyet csodáljuk.

10. Megnézni egy tánc előadást a Teatro Nacionalban: 
A Linea Avenue-n vehetünk jegyet a színházi előadásokra. A spanyolul nem beszélők számára remek lehetőség egy táncos műsor.

11. Megcsodálni a naplementét El Morróból: Ez a 16. századi erőd, ami régen börtönként szolgált, napjainkban egy csodás helyet biztosít az Atlanti naplementék csodálására. Minden este kilenckor ünnepélyesen elsütnek egy ágyút az erőd falairól.

12. Megmászni Kuba legmagasabb pontját, a Pico Turquinót: A 1974 méteres Pico Turquino egy nagy kihívás, még a tapasztaltabb kalandorok számára is.

13. Kikapcsolódni Varadero strandján: 
Varadero, Kuba legillusztrisabb üdülő városa. A maga 5000 km-es partvonalával könnyen kiválaszthatjuk a nekünk megfelelő strandot, a nyüzsgő partoktól, az eldugott, különlegességekig.

14. Vacsorázni a La Guaridában: 
Ez az étterem szolgált helyszínül az Eper és csokoládé című, 1994-es filmnek.

15. Elölteni egy napot Trinidadban: 
A gyarmatosítás korából fennmaradt tengerparton a türkizkék víz kristály tiszta. A szigeten az éjszakai élet is pezseg.

16. Ellátogatni Hemingway házába Finca Vigíában: A ma már múzeumként működő házban Hemingway 1939 és 1960 között élt. Itt írta meg az Akiért a harang szól című művének nagy részét.

17. Megnézni egy baseball meccset az Estadio Latinoamericanoban: Ez a stadion nagyobb, mint a legtöbb amerikai MLB stadion. Vegyünk egy erős kubai kávét a helyi árusoktól és élvezzük ezt a közkedvelt sportot.

18. Ellátogatni a Mudeo de la Revoluciónba: Az egykori elnöki palotában található múzeum, az egyik leghíresebb havannai látványosság. Itt betekintést nyerhetünk Kuba politikai múltjába.

Te mivel egészítenéd ki a listát?
Sikerült kedvet csinálnunk egy kubai utazáshoz, nyaraláshoz? Itt megtalálod a legjobb kubai akciós nyaralásokat, a Start Utazásnál már 6 fő is csoportnak számít, kedvezményt biztosítunk! Kubára fel! 

Forrás: a cikket fordította Kovács Dominika
 


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
KUBA rem kód!!!