A földi paradicsom- Seychelles- szigetek

Ablak a Világra - Utazási magazin


A földi paradicsom- Seychelles- szigetek
Kapcsolódó utazások

A Seychelles- szigetekre tervezi a következő útját? Akkor Ön a szerencse fia.  Az Anyatermészet ugyanis nagyon bőkezűen bánt velünk, és megteremtette ezt a meseszép helyet 115 varázslatos szigetével az Indiai- óceánon. Tagadhatatlan, hogy a tengerparti fürdőhelyek a legnagyobb látványosságok ott. De még milyen partok vannak: lélegzetelállító fehér homokos sáv terül el a topázszínű óceánparton, a háttérben zöld fákkal borított hegyekkel, messze az emberek tömegétől.

Melyik szigetre menjünk? Szinte mindegy, mindegyik gyönyörű. Legyen szó a három fő szigetről Praslin, La Digue vagy Mahé – a hegyes belső részek természetvédelmi területek- vagy a kijjebb fekvő kisebb szigetek egyike, mindegyik káprázatos.

Álomszerű fekvése miatt nem meglepő, hogy friss házasok itt töltik mézesheteiket. De sokkal több dolog van itt, mint a luxusszállodák, ahol bonthatunk egy üveg pezsgőt a kedvesünkkel.

Méltán nyerné el az ökoturizmus fellegvára címet, hiszen lehetőségünk van megfigyelni egzotikus madarakat vagy óriásteknősöket saját élőhelyükön. És csodálatos világ fekszik a türkizszínű víz alatt, ami odavonzza a búvárokat. Ha meguntuk a tengerpartot, akkor elmehetünk kirándulni a sziget belsejébe, ahol a dzsungelben felfedezhetünk állatokat vagy megfigyelhetünk különböző növényeket, vagy elkölthetünk egy isteni vacsorát és élvezhetjük a szinte már valótlanul lelassult tempót.

Ma pedig már kijelenthetjük, hogy a földi paradicsom mindenki számára elérhető. Az ultra-luxus szállodákon kívül megtalálhatók az egyszerűbb, de kényelmes, olcsóbb vendégházakig minden típusú szállás, amelyek gyakran a legjobb szigeteken vannak. Még mindig nem egy olcsó úti cél, de ma már nem csak a milliomosok tehetik meg, hogy itt töltik szabadidejüket, megengedhetők az olcsóbb megoldások, ám félni nem kell, turisták tömege nem fog soha tombolni a szigeteken.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások