Miért látogass el Dominikára?

Ablak a Világra - Utazási magazin


Miért látogass el Dominikára?
Kapcsolódó utazások

Dominikához hasonló területet nem találsz a karibi szigeten. Fedezd fel a lenyűgöző tájakat, nézd meg a drámai vízeséseket, mászd meg a vulkánokat és ússz a csodálatos folyókban.

Boiling tó
Hallottál már olyan tóról, ami folyamatosan forrásban van? Ez az egyik érdekessége Dominikának, amit kár lenne kihagyni.

Itt olvashatsz róla bővebben >>

Drámai, túlvilági táj
Pointe Baptiste Dominika északkeleti partján fekszik. Két helyet találsz itt, amit érdemes felvenni a tervek közé. Az első Red Rocks, egy nagyon különleges part, melyet vörös homok borít. Természetesen az időjárás és a két óceán már alakított rajta. Találhatóak még itt barlangok egy rövid szakaszon.

A part további képződménye a fekete homokos strand. A második hely, amit meg kell nézned, a Pointe Baptiste, vagyis a fehér homokos tengerpart. Ez egy békés hely ahol nyugodtan élvezheted a Bár és Grill kínálatot, elrejtve a fák mögött.

A Karib térség legjobb strandja
A Woodford Hill Beach talán a legszebb strand a szigeten. Némi vita is kapcsolódott hozzá, amikor egy luxusszálloda magáénak akarta tudni. Szerencsére azonban ez nem történt meg. Könnyen meg lehet találni. A parti út mentén, ami áthalad Woodford Hill faluján, még egy keskeny, aszfaltos út is megy a tenger felé. Ügyelni ki arra, hogy az értékeidet ne hagyd látható helyen az autóban, mert sajnos már itt is volt rá példa, hogy ellopták a tárgyakat.

Creole Hét
Dominika első számú zenei eseménye a nemzetközi Creole Zenei Fesztivál. A rendezvény minden évben Október utolsó hetében kerül megrendezésre, és 3 éjszakán át tart. Az élőzenei koncertek mellet kulturális események is megrendezésre kerülnek a Roseau Botanikus kertben. Remek családi esemény, ami ebédtől kora estig tart, és élvezheted a hagyományos ételeket, a sok-sok zenét, a gyerekek pedig kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek. A zenei felhozatal számos műfajt hordoz magában.

Kiváló kirándulási lehetőség
A Morne Trois Pitons nemzeti park 1975-ben alakult, és közel húsz évvel később, 1997-ben jelölték az UNESCO Világörökség részének. Ez a közel 7000 hektár területű övezet, nagy mennyiségben tartalmaz nyugvó és kihunyt vulkánokat. A vulkáni tevékenység észrevehető a parkban. Találhatóak itt lenyűgöző, gőzölgő gejzírek, meleg vizű folyók, vízesések valamint források.

Kisgyermekes családok figyelmébe >>


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások