TOP 4 város Kubán, amit látnod kell!

Ablak a Világra - Utazási magazin


TOP 4 város Kubán, amit látnod kell!
Kapcsolódó utazások

Kuba az egyike azoknak a helyeknek, amire midig azt mondogattad „majd egy nap”. Kuba ott ékeskedik a legtöbb bakancslistán, sőt olyanok is visszavágynak, akik már megismerték a környéket.
Amikor először utazol Kubába, szükséged van néhány elengedhetetlen információra azzal kapcsolatban, mit érdemes meglátogatnod. A legjobb helyeket gyűjtöttük most egy csokorba.

TOP 1 város Kubában: Havanna
Ha már Kubában jársz, butaság lenne kihagynod Havannát. Havanna a legcsodálatosabb város a szigeten. Az omladozó épületek és a szűk utcácskák sajátságos hangulatot árasztanak. Kuba fővárosában bepillanthatsz a vérbeli Karib-szigeteki kultúrába. A legjobb tanács, amit adhatunk, hogy tégy egy sétát a városban, és tartsd nyitva a szemed. Hallgasd és figyeld a történelem és a kultúra jelenlétét, és vésd jól az emlékezetedbe, mert ha elhagyod a szigetet, hiányozni fog.

TIPP: Ne hagyd ki a Hotel Ambos Mundos tetőtéri bárját, az Almacenes San Jose piacot és a Havanna Katedrálist se! Ha van elég időd, látogasd meg a Castillo el Morro kastélyt és a másik oldalon húzódó kikötőt.

TOP 2 város Kubában: Vinales
Vinales egy kis város Kubában, ami hatalmas befolyással rendelkezik. Itt termesztik a legjobb dohányt a legnagyobb szivar márkához. A hegyekkel körülvett kis kubai tánc klub a főtér mögött kihagyhatatlan a turisták számára. Vinales testesíti meg a regionális kubai életet.

TIPP: Nyaralásod alatt kirándulj a dohány mezőkön, majd ebédelj az El Olivo étteremben.

TOP 3 város Kubában: Cienfuegos

Ez egy kikötőváros tele művészettel, kultúrával és történelemmel. A Dél kikötőjeként is ismert, gyönyörű öblének köszönhetően. Itt sokkal európaibb a hangulat, mint Kuba többi részén. Ez a francia befolyásnak köszönhető, ami hatással volt a helyi szokásokra és építészetre. A helyiek szerint itt a legszebbek és legműveltebbek az emberek.

TIPP: Vacsorázz az El Tranvia étteremben és nézd meg a művészeti galériát is!

TOP 4 város Kubában: Trinidad
Havannától eltekintve, Trinidad a legnagyobb történelmi város Kubában. Hasonlóan Havannához, az Óváros része az UNESCO Világörökség tagja. A szűk, macskaköves utcák és az élénk színű házak a város ikonjává nőtték ki magukat. Trinidad egy páratlan szépségű hely ebben az országban.

TiPP: Sétálj végig az Óváros macskaköves utcáin, este pedig látogass el a Casa de la Musica bárba, ahol egész nap és éjjel a tánc és a zene az uralkodó. 

Cikkünket a következő bejegyzés ihlette


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
KUBA rem kód!!!