Bangkok kevésbé ismert oldala

Ablak a Világra - Utazási magazin


Bangkok kevésbé ismert oldala
Kapcsolódó utazások

Bangkok a fővárosa, és legsűrűbben lakott települése Thaiföldnek. A városban több mint 8 millióan laknak, a környékén élők száma pedig meghaladja a 14,5 milliót. De ezeket a számokat még az évente idelátogató turisták száma is megfejeli. Majdnem 16 millióan érkeznek Bangkokba, hogy lássák a város szépségeit.

Annyi van neki, hogy szinte felsorolni sem lehet. Amiket mi most bemutatunk, azok talán a kevésbé ismertek közé tartoznak. Ilyen például a Jim Thompson ház, mely egy amerikai üzletember és selyemgyár tulajdonos múzeummá alakított háza. Jim Thompson egész életében értékes dél-kelet ázsiai műtárgyakat gyűjtött, mely aztán egy egész tárlattá nőtte ki magát. Ma a ház is és a benne rejlő egyedi tárgyak is a kiállítás részei. Megtekinteni őket vezetéssel lehet és ajánlott, így biztos nem vész kárba semmilyen információ.

Egy másik, azonban teljesen különböző érdekessége a városnak a Khaosan út, melyet biztosan mindenki ismer, vagy legalább egyszer keresztül haladt rajta. De ha jobban megnézzük, egy egészen rövidke útról van szó, mely csupán 1 kilométer hosszú. Boltocskái a hátizsákos, kiadásaikra erősen ügyelő utazóknak kedveznek, az itt található utazási irodák pedig amolyan mindennapi információs pultként szolgálnak. A boltokban nagyjából mindent megkapni, este pedig a bárok is kinyitják kapuikat. Itt tényleg minden napszakban felfedezhető valami új.

Volt múzeumban, kóricáltunk a városban, befejezésül látogassunk el egy szent és szépséges helyre, ahol rendbe tehetjük a lelkünket. A Wat Pho, avagy a Fekvő Buddha Szentélye egy gyönyörű hely Bangkok óvárosában. A nyugodt szentély 46 méter hosszú, fekvő Buddhájáról ismert, mely olyan nyugalmat áraszt, mint kevés más Buddha szobor. A szentély egyébként nincs messze a Nagy Palotától, csak át kell kelni a Wat Arun folyón. Így egy csapásra a környék össze csodás látnivalója elénk tárulhat.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások