Omán nyaralás, hajóút

A Ománi nyaralás, hajóút Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Ománi nyaralás, hajóút, a Ománi nyaralás, hajóút legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 55 utazás közül választhat.

Ománi nyaralás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


A Közel-Kelet egyik legvonzóbb úti célja Omán, ahol egyaránt megtalálható a keleti kényelem, a gyönyörű tengerpartok és a különleges sivatagi táj.

Omán utazás TOP 10

Omán úti célok

Az összes Omán nyaralás, hajóút »

Az összes Omán nyaralás, hajóút »

Omán ismertető

Vízum, oltás: Ománba vízum szükséges, melyet irodánk intéz. Védőoltás nem szükséges.

Időeltolódás:
+ 3 óra

Időjárás, öltözködés:
35-45 C (Májustól szeptemberig), 20-30 C (Októbertől márciusig). Érdemes szellős ruházatot vinni, de az épületekben mindenhol légkondicionálás van, ezért legyen nálunk mindig egy kardigán. A hölgyek nagyon rövid szoknyát és sortot ne hordjanak, de ha a térdük kilátszik, senki nem szól. Mecsetekbe csak fedett vállal és térdet takaró öltözékben lehet belépni. Nyitott, jól szellőző cipő ajánlott.

Hálózati feszültség:
220/240 V

Pénzváltás:
Pénznem: Rial (1 OMR=2,6 USD). Váltási lehetőség a repülőtéren és a szállodákban. Vásárlásnál mindenhol elfogadják az USD-t, de így drágább árat számolnak, és Rialt adnak vissza.

Vásárlás:
A piacokon és a bazárokban olcsón lehet vásárolni, elsősorban népművészeti tárgyakat, fűszereket, tradicionális arab ruházatot. Léteznek bevásárló centrumok is, ahol mindent meg lehet vásárolni.

Közlekedés:
Taxit is igénybe lehet venni, de Ománban nyugodtan lehet autót bérelni, elfogadható áron van lehetőség autóbérlésre, és a vezetési kultúrájuk kifogástalan. Az úthálózat kiterjedt, de inkább autóutak jellemzőek.

Telefon:
A magyar mobiltelefonok nem működnek, telefonálni a szállodákból lehet.

Étkezés:
Ománban kedvelik az indiai és a libanoni ízeket, ezért elsősorban ezeket kóstolhatjuk meg. A szállodákban európai ételeket is kapunk. Olcsón és jót lehet enni (kb 2-3 OMR) az önkiszolgáló éttermekben (Automatic Restaurant). Szállodában vagy éttermben egy ebéd 2 főre: kb. 15 OMR, vacsora 2 főre: kb. 18 OMR. Alkoholos ital a szállodákban és a bárokban kaphatók, de elég drágán. (Egy pohár sör kb. 2-3 OMR, üdítő kb.1-2 OMR)

Fürdés:
A szabad strandokon is nyugodtan lehet fürdeni, de a legtöbb szállodának van saját tengerpartja, a városiaknak Beach Clubja, ahol kényelmesebb körülmények között lehet fürdeni. Monokinizni a szálloda saját partján sem lehet. Magas faktorszámú napozókrém használata ajánlott.

Fényképezés:
Mindent lehet fényképezni, azonban ha embereket (főleg nőket) szeretnénk fényképezni, előbb kérjünk engedélyt. A szultán palotájánál az őrök kedvétől függ, hogy fényképezhetünk-e.

Közbiztonság:
Nagyon jó, sétálgatni napközben és este is nyugodtan lehet.

Fakultatív programok:
Érdemes magunkkal vinni sapkát az erős napsütés miatt. Kiránduláskor sem árt, ha van nálunk valami melegebb felsőrész, mivel az épületekben és az autókban mindenhol van légkondicionálás. Ha Wadiba megyünk, legyen nálunk fürdőruha, törölköző és naptej. Sivatagban nagyon fontos valamilyen fejfedő és olyan cipő, amiből ki lehet rázni a homokot.

Omán nyaralás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Omán üdülőhelyek

Omán legjobb szállodái

!pont - nincs értékelés
Salalah Rotana Resort 5*

Salalah Rotana Resort 5*

Salalah
Ár:
  524 869
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Al Baleed Resort Salalah By Anantara 5*

Al Baleed Resort Salalah By Anantara 5*

Salalah
Ár:
  1 017 219
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Beach Resort Salalah 3*

Beach Resort Salalah 3*

Salalah
Ár:
  394 880
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
Omán nyaralás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Omán utazási magazin

Slalah, Omán: 5 kérdés és 5 hasznos válasz!

 1.)  Érdemes ellátogatni az Ománban található Salalah tengerparti üdülőhelyre?  Egyértelműen igen a válasz erre a kérdésre. Salalah jól ismert gyönyörű tájairól és nagyszerű időjárásáról. Az emberek szívesen látogatnak Salalahba, Ománba az év két különböző időszakaiban. Az első és legnépszerűbb időszakot Khareef-szezonnak hívják, amikor minden zöldell és élénk színű a táj. 2.)  Hány napra van szükségünk Salalah-ban? Vannak olyan útitervek, ajánlók, amelyek 1 vagy 2 napos útvonalat javasolnak Salalahban eltölteni. Ez elég is lehet azoknak akiknek nincs ideje egy egy hetes tengerparti kikapcsolódásra. Ha teheti, célozzon meg egy hetet Salalah-ban, hogy tudjon lelassulni és igazán élvezze Dhofar régió legjavát, a számtalan lehetőséget és a gyönyörű tengerpartot, a minőségi szállodákkal. Ne várjon nagy látnivalókat, inkább engedje el magát és relaxáljon! 3.)    Miről híres Salalah? Ṣalalah – Dhofar régió történelmi központja -, már [...]
Teljes cikk

Mit kell tudnunk az ománi gasztromómiáról?

Az ománi konyha indiai, indonéz, arab és kelet-afrikai hatások keveréke. Az omániak gyakran használnak különféle pácokat és fűszereket, amelyek ízletes ételeket eredményeznek. Különféle fűszereket, fűszernövényeket, hagymát, fokhagymát és lime-ot bőségesen használnak. Csirke, birka és hal szolgál fő összetevőként, legtöbbször rizs kíséretében. Ománban a főétkezést általában délben fogyasztják el, majd egy könnyű vacsora következik.  A legnépszerűbb ételek közé a következők tartoznak: Shuwa: Ez egy hagyományosan fesztiválokon felszolgált étel. Fűszerekkel és fűszernövényekkel fűszerezett, majd nagyon lassan, néha akár két napig is készülő húsételről van szó, melyet egy a földbe vájt sütőben készítenek el és mely rendkívül finom, leginkább a mi marhapörköltünkhöz hasonlít, de teljesen más fűszerezéssel. A folyamat eredményeként a hús nagyon puha lesz. Szerencsések lehetünk, ha sikerül megkóstolnunk egy igazán jó, hagyományosan elkészített shuwat.  Maqbous: Ez egy rizsétel, [...]
Teljes cikk

10+1 okot mondunk, hogy miért Ománban nyaraljon 2023. telén

2023. novemberében közvetlen chatrerjárat indul Dél-Ománba, a sivatag és tenger találkozásánál elterülő Salalah-ba, megy egy idilli üdülőparadicsom! Felsoroljuk azokat az okokat, hogy szerintünk miért érdemes 2023. telén Ománt választani egy egy vagy két hetes nyaralás célpontjaként:1. Kényelmesen, közvetlen charter járattal, leszállás nélkül repülhetünk, nincs semmilyen bonyodalom az átszállással, sem az esetleges menetrendi, csatlakozási problémákkal, és előzetes helyfoglalásra is van lehetőségünk térítés ellenében. 2. A charterjáraton magyar személyzet dolgozik.   3. Utasbarát a menetrend, kora reggeli az indulás és késő esti a megérkezés, ami lehetővé teszi, hogy az egy hetes nyaralási idő teljes kihasználását.4. Az elhelyezés átlagon felüli, 4-5 csillagos szállodákban történik, ezek többsége közvetlenül a tengerparton helyezkedik el, a szolgáltatások magas szintűek, és szultáni kényelmet biztosítanak all inclusive vagy alkoholmentes all inclusive [...]
Teljes cikk

A Közel-Kelet új csúcspontja: Omán

A Közel-Kelet sokak kedvelt nyaralóhelyévé válik hatalmas és robusztus szépségének, egyedi kultúrájának és csodálatos történelmének köszönhetően. Az Arab-félszigeten található az új csúcspont Omán. Egy ország, amelyet talán sokan nem ismernek, mivel kimaradt a rivaldafényből, amikor a legnépszerűbb utazási célpontokról van szó. Omán fantasztikus célpont egy luxusnyaraláshoz, és ebben a cikkben 3 érdekes tényt osztunk meg erről a rejtett gyöngyszemről. Omán a világ egyik legbiztonságosabb országa Nemcsak a bűnözési ráta alacsony itt, hanem nagyon vendégszerető, kozmopolita ország is, amelyet általában nem érintenek sem a természeti katasztrófák, sem egyéb vészhelyzetek, és mint ilyen, biztonságos hely a látogatáshoz, akár egyedülutazó nőknek vagy kis gyerekkel utazó családoknak is. Illetve tökéletes, ha egyedi helyet keres a következő luxus nyaralásához. Omán a legrégebbi független állam az arab világban Omán az arab világ legrégebbi független állama, több mint 100.000 éves múltra [...]
Teljes cikk

Hat érdekes tény Ománról és a muszáj látni helyek (Világörökségek)

Omán az arab világ legrégebbi független állama.Omán a Föld egyik legrégebbi emberlakta helye.Omán a világ egyik legbiztonságosabb országa.Omán öt UNESCO Világörökségi helyszínnel rendelkezik.Omán a madármegfigyelők paradicsoma.Omán legkelendőbb itala a Mountain Dew.   Az UNESCO Világörökség részei Ománban:Bahla erődBat, Al-Khutm és Al-Ayn régészeti lelőhelyeiTömjén földjeOmán Aflaj öntözőrendszereiTömjén földjeQalhat ősi városa [...]
Teljes cikk

Érdemes Ománba látogatni?

Igen, 100% igen a válasz!   Az utóbbi évben három alkalommal látogattam el Ománba, az utolsó alkalommal lakásvásárlási céllal, amiből aztán sajnos, úgy hozta az élet, hogy nem lett semmi. Nagyon jól éreztem magam ebben a csodálatos országban. Az emberek kedvesek, befogadóak, kozmopoliták és vendégszeretőek. Az ország biztonságos és nyugodt. És ha ez nem lenne elég: Omán még gyönyörű is, egzotikus és különleges! Egy ország a sivatagban, aminek hatalmas kulturális öröksége van. Miért érdemes Ománba látogatni?- Omán csodálatos off-road tereptúrákat biztosít a kalandvágyóknak a sivatagban. Muszáj kipróbálni, ha még nem tetted meg máshol. - Az omániak nagyon kedvesek és barátságosak. - A vadkempingezés is legális Ománban, ezt már túl sok helyen nem próbálhatod ki biztonságosan és szabadon a világ más tájain. - Csodálatosan félreeső wadi (sivatagi völgyek) medencéket találhatsz, néhol fürdeni is lehet. - Ománban sok, gyönyörű, fehér homokos strand található, főként [...]
Teljes cikk

Ramadan, a muszlim világ szent hónapja

A ramadán megtisztulás hónapja, böjt az iszlám számára dícséretes cselekedet. Böjtölni mindig lehet, de a ramadán az a hónap, amikor a böjt kötelezõ. Az iszlám országok lakói a böjti hónapot imádkozással és a korán tanulmányozásával töltik, a nap világos óráiban tartózkodnak az evéstõl, ivástól és a dohányzástól, s a nemi élettõl. A ramadán alatt a az utazás a muszlim országokba talán egy kicsit még érdekesebb, egzotikusabb. A mindennapok látszólag nem változnak, az üzletek, múzeumok, bazárok továbbra is nyitva vannak, a közlekedés is csak annyiban változik, hogy az amúgy hitüket nem túl lelkesen gyakorló buszsofõrök esetleg betartják napi ötszöri imádkozási kötelezettségüket, valamint esténként a nap lenyugodtával hatalmas tömeg kel útra, hogy éjszakába nyúlóan bepótoljon mindent, amit a nap során kihagyni kényszerült. [...]
Teljes cikk
Omán nyaralás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Omán nyaralás, hajóút »

Ománi programok, fesztiválok, ünnepek

szeptember
26

Moulid al-Nabi

A muszlim új év. Habár a muszlim naptár szerint mindig azonos napra esik, a Gergely naptár szerint minden évben kb. 2 héttel korábbra kerül.
2023.09.26


/
szeptember
26

Moulid al-Nabi

A muszlim új év. Habár a muszlim naptár szerint mindig azonos napra esik, a Gergely naptár szerint minden évben kb. 2 héttel korábbra kerül.
2023.09.26


/
 

Omán nyaralás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Omán nyaralás, hajóút »

Omán leírás

 Mesebeli világ - Szultánok hazája

A Közel-Kelet egyik legvonzóbb úti célja Omán, ahol egyaránt megtalálható a keleti kényelem, a magas hegyvonulatok, a gyönyörű tengerpartok és a különleges sivatagi táj. Ománban tökéletes összhangban vannak a régi civilizációból fennmaradt hagyományok és a modern fejlődés vívmányai. Ebben az országban, amely az Egyesült Arab Emirátusok szomszédságában és az Ománi-öböl illetve az Arab-tenger partján található - megismerhetjük a kelet elbűvölő kultúráját, művészetét, történelmi örökségeit, természeti környezetét. Mindez a sok szépség érdemes arra, hogy közelebbről megismerhetjük őket.

Omán büszke dicsőséges múltjára, jelenlegi teljesítményére és reményteljes jövőjére.

Omán nyaralás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Magyar állampolgárok beutazási feltételeiről az Ománi Szultánság bécsi nagykövetségének Konzuli Osztályán érdeklődhetnek.

Címe: A-1090 Wien, Wahriger Strasse 2-4/24-25

Hivatali ügyintézés:  Hétfőtől Péntekig 9.30-12-30 között

Az útlevélnek legalább hat hónap érvényeséggel kell bírnia. A beutazáshoz és ott-tartózkodáshoz megfelelő pénzügyi feltételekkel, baleseti biztosítással kell rendelkezni.

A vízumkérelmek elintézési ideje mintegy 3 nap. Postai úton történő ügyintézés estén szükséges a megfelelő címzéssel és bélyegekkel ellátott válaszboríték is.

Egyszeri beutazási vízum díja: 30,- Euro (egy hónapos tartózkodásra jogosít)

Többszöri beutazási vízum díja: 50,- Euro (egy év során többször 3 hetes tartózkodásra jogosít).

Lehetőség van a repülőtéri és a szárazföldi határállomásokon való vízumfelvételre is. Az ország légi úton való elhagyása esetén 3 ománi Rial repülőtéri illetéket kell fizetni.

Az ománi  törvények be nem tartása büntetőjogi következményeket von maga után. Tilos friss élelmiszer, lőfegyver és alkohol behozatala (kivéve a személyes fogyasztásra szánz alkoholos italokat egy liter mennyiségig).

Omán nyaralás, hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Omán adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|