Omán hajóút

A Ománi hajóút Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Ománi hajóút, a Ománi hajóút legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 8 utazás közül választhat.

Ománi hajóút foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


A Közel-Kelet egyik legvonzóbb úti célja Omán, ahol egyaránt megtalálható a keleti kényelem, a gyönyörű tengerpartok és a különleges sivatagi táj.

Omán utazás TOP 10

Omán úti célok

Az összes Omán hajóút »

Omán

Az összes Omán hajóút »

Omán ismertető

Vízum, oltás: Ománba vízum szükséges, melyet irodánk intéz. Védőoltás nem szükséges.

Időeltolódás:
+ 3 óra

Időjárás, öltözködés:
35-45 C (Májustól szeptemberig), 20-30 C (Októbertől márciusig). Érdemes szellős ruházatot vinni, de az épületekben mindenhol légkondicionálás van, ezért legyen nálunk mindig egy kardigán. A hölgyek nagyon rövid szoknyát és sortot ne hordjanak, de ha a térdük kilátszik, senki nem szól. Mecsetekbe csak fedett vállal és térdet takaró öltözékben lehet belépni. Nyitott, jól szellőző cipő ajánlott.

Hálózati feszültség:
220/240 V

Pénzváltás:
Pénznem: Rial (1 OMR=2,6 USD). Váltási lehetőség a repülőtéren és a szállodákban. Vásárlásnál mindenhol elfogadják az USD-t, de így drágább árat számolnak, és Rialt adnak vissza.

Vásárlás:
A piacokon és a bazárokban olcsón lehet vásárolni, elsősorban népművészeti tárgyakat, fűszereket, tradicionális arab ruházatot. Léteznek bevásárló centrumok is, ahol mindent meg lehet vásárolni.

Közlekedés:
Taxit is igénybe lehet venni, de Ománban nyugodtan lehet autót bérelni, elfogadható áron van lehetőség autóbérlésre, és a vezetési kultúrájuk kifogástalan. Az úthálózat kiterjedt, de inkább autóutak jellemzőek.

Telefon:
A magyar mobiltelefonok nem működnek, telefonálni a szállodákból lehet.

Étkezés:
Ománban kedvelik az indiai és a libanoni ízeket, ezért elsősorban ezeket kóstolhatjuk meg. A szállodákban európai ételeket is kapunk. Olcsón és jót lehet enni (kb 2-3 OMR) az önkiszolgáló éttermekben (Automatic Restaurant). Szállodában vagy éttermben egy ebéd 2 főre: kb. 15 OMR, vacsora 2 főre: kb. 18 OMR. Alkoholos ital a szállodákban és a bárokban kaphatók, de elég drágán. (Egy pohár sör kb. 2-3 OMR, üdítő kb.1-2 OMR)

Fürdés:
A szabad strandokon is nyugodtan lehet fürdeni, de a legtöbb szállodának van saját tengerpartja, a városiaknak Beach Clubja, ahol kényelmesebb körülmények között lehet fürdeni. Monokinizni a szálloda saját partján sem lehet. Magas faktorszámú napozókrém használata ajánlott.

Fényképezés:
Mindent lehet fényképezni, azonban ha embereket (főleg nőket) szeretnénk fényképezni, előbb kérjünk engedélyt. A szultán palotájánál az őrök kedvétől függ, hogy fényképezhetünk-e.

Közbiztonság:
Nagyon jó, sétálgatni napközben és este is nyugodtan lehet.

Fakultatív programok:
Érdemes magunkkal vinni sapkát az erős napsütés miatt. Kiránduláskor sem árt, ha van nálunk valami melegebb felsőrész, mivel az épületekben és az autókban mindenhol van légkondicionálás. Ha Wadiba megyünk, legyen nálunk fürdőruha, törölköző és naptej. Sivatagban nagyon fontos valamilyen fejfedő és olyan cipő, amiből ki lehet rázni a homokot.

Omán hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Omán üdülőhelyek

Omán utazási magazin

Ramadan, a muszlim világ szent hónapja

A ramadán megtisztulás hónapja, böjt az iszlám számára dícséretes cselekedet. Böjtölni mindig lehet, de a ramadán az a hónap, amikor a böjt kötelezõ. Az iszlám országok lakói a böjti hónapot imádkozással és a korán tanulmányozásával töltik, a nap világos óráiban tartózkodnak az evéstõl, ivástól és a dohányzástól, s a nemi élettõl. A ramadán alatt a az utazás a muszlim országokba talán egy kicsit még érdekesebb, egzotikusabb. A mindennapok látszólag nem változnak, az üzletek, múzeumok, bazárok továbbra is nyitva vannak, a közlekedés is csak annyiban változik, hogy az amúgy hitüket nem túl lelkesen gyakorló buszsofõrök esetleg betartják napi ötszöri imádkozási kötelezettségüket, valamint esténként a nap lenyugodtával hatalmas tömeg kel útra, hogy éjszakába nyúlóan bepótoljon mindent, amit a nap során kihagyni kényszerült. [...]
Teljes cikk
Omán hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Omán hajóút »

Ománi programok, fesztiválok, ünnepek

június
28

Eid al-Adha

A muszlim világ egyik legfontosabb ünnepe, az Áldozat Ünnepe. Az egész muszlim világ Ábrahám ősatya előtt tiszteled, aki követte Isten parancsát és kész volt feláldozni saját fiát odaadása bizonyítására. A 4 napos ünnep alatt a közhivatalok zárva tartanak, és sok családi üzlet sem nyit ki.
2023.06.28


/
szeptember
26

Moulid al-Nabi

A muszlim új év. Habár a muszlim naptár szerint mindig azonos napra esik, a Gergely naptár szerint minden évben kb. 2 héttel korábbra kerül.
2023.09.26


/
szeptember
26

Moulid al-Nabi

A muszlim új év. Habár a muszlim naptár szerint mindig azonos napra esik, a Gergely naptár szerint minden évben kb. 2 héttel korábbra kerül.
2023.09.26


/
 

Omán hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Omán hajóút »

Omán leírás

 Mesebeli világ - Szultánok hazája

A Közel-Kelet egyik legvonzóbb úti célja Omán, ahol egyaránt megtalálható a keleti kényelem, a magas hegyvonulatok, a gyönyörű tengerpartok és a különleges sivatagi táj. Ománban tökéletes összhangban vannak a régi civilizációból fennmaradt hagyományok és a modern fejlődés vívmányai. Ebben az országban, amely az Egyesült Arab Emirátusok szomszédságában és az Ománi-öböl illetve az Arab-tenger partján található - megismerhetjük a kelet elbűvölő kultúráját, művészetét, történelmi örökségeit, természeti környezetét. Mindez a sok szépség érdemes arra, hogy közelebbről megismerhetjük őket.

Omán büszke dicsőséges múltjára, jelenlegi teljesítményére és reményteljes jövőjére.

Omán hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Magyar állampolgárok beutazási feltételeiről az Ománi Szultánság bécsi nagykövetségének Konzuli Osztályán érdeklődhetnek.

Címe: A-1090 Wien, Wahriger Strasse 2-4/24-25

Hivatali ügyintézés:  Hétfőtől Péntekig 9.30-12-30 között

Az útlevélnek legalább hat hónap érvényeséggel kell bírnia. A beutazáshoz és ott-tartózkodáshoz megfelelő pénzügyi feltételekkel, baleseti biztosítással kell rendelkezni.

A vízumkérelmek elintézési ideje mintegy 3 nap. Postai úton történő ügyintézés estén szükséges a megfelelő címzéssel és bélyegekkel ellátott válaszboríték is.

Egyszeri beutazási vízum díja: 30,- Euro (egy hónapos tartózkodásra jogosít)

Többszöri beutazási vízum díja: 50,- Euro (egy év során többször 3 hetes tartózkodásra jogosít).

Lehetőség van a repülőtéri és a szárazföldi határállomásokon való vízumfelvételre is. Az ország légi úton való elhagyása esetén 3 ománi Rial repülőtéri illetéket kell fizetni.

Az ománi  törvények be nem tartása büntetőjogi következményeket von maga után. Tilos friss élelmiszer, lőfegyver és alkohol behozatala (kivéve a személyes fogyasztásra szánz alkoholos italokat egy liter mennyiségig).

Omán hajóút foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Omán adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|