Dubai és dubai utazások

Dubai utazásra induljon innen! Olcsó akciós, last minute nyaralások Dubaiban és a többi emírségben, a dubai utazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen.

Tudtad?

Belső sí park

A Dubai fedett sípálya mérete miatt emelkedik ki, a világ többi fedett sípályája közül. A park 22.500 négyzetméteres területet foglal magában.

Felépítése közel 400 millió dollárba, és 5 évbe telt. 2005-ben kezdték el az alapokat, majd 2010-ben adták át a közönségnek. A síelni vágyok, egy 60 méteres dombról csúszhatnak le, 5 különböző nehézségi fokozatú pályán. Dubaiban található az első fedett fekete pálya is. Található még benne mászó torony és szánkópálya is.

Dubailand

Dubailand egy szórakoztató komplexum Dubaiban, ami különböző zónákra van osztva. Ezek a Riverland, Legoland Water Park, Legoland, Bollywood, Motiongate, Lapita. Bollywood volt az első ilyen jellegű park a világon.

A Legoland egy tökéletes nap eltöltésével kecsegteti a családot, ahol egy non-stop interaktív szórakozás várja őket. A Lapita Hotelben pedig még szobát is foglalhatsz a komplexum területén.Tudtad?

A Dubai a világ egyik legbiztonságosabb városa

Mivel a városban jelen van a szigorúan meghatározott muzulmán jogrendszer, a városban gyakorlatilag 0 a bűnözési ráta. Akik ebben a városban laknak, főleg a külföldiek, tudják, hogy akár egy alacsonyabb szintű bűncselekmény miatt is börtönbe kerülhetnek, vagy kiutasíthatják őket az országból, így Dubai az egyik legbiztonságosabb város a világon.

Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum nagyon büszke a rendőrség hatékonyságára, amit szeret is megmutatni az ide látogató turistáknak. Ennek eredményeképpen egy Dubai rendőrautó ára körülbelül annyi, mint ha egy gyermek az USA-ban tanulna.

Dubai akar lenni a világon mindenben a legjobb

Dubai látszólagos célja, hogy mindenben a legjobb és a legnagyobb lehessen. A szállodák a világ bármely pontjánál nagyobb luxust tükröznek, és Dubai ad otthont a világ legjobb hoteljeinek, mint a The Burj Al Arab.

A hotel 7 csillaggal rendelkezik, és magában foglal 39% üres helyet, ami a nagyságnak és a shownak szól. Ezt a jelleget tükrözni a 1790 négyzetméteres aranyfüsttel díszített enteriőr. Ezen túlmenően Dubaiban található a világ legmagasabb épülete, a világ legnagyobb fedett bevásárlóközpontja, legnagyobb akváriuma és legszebb fedett sípályája is.

Miért érdemes Dubaiba utazni?

A dubai utazás, mint minden pezsgő városba, országban történő látogatás számtalan remek programmal, felfedeznivalóval kecsegtet. Megpróbálunk itt egy ízelítőt adni a legérdekesebbekből, legkedveltebbekből.

Dubai védjegyei: a Burj al Arab és a Burj Dubai

Dubai 1999-bena Burj al Arab szálloda megépítésével került fel sok ezer utazó térképére. A 7*-ra minősített szuperszálloda a mai napig Dubai legfontosabb reklámarca és egyik leglátogatottabb célpontja, azok számára is, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy a hotelben szálljanak meg, de szívesen megnéznék, hogy mit is értenek Dubaiban a kompromisszum nélküli luxuson. A hatalmas vitorlát formázó épület szinte uralja a mellette elterülő, méltán híres Jumeirah partszakaszt.

A város másik emblematikus épülete a 828 méteres Burj Kalifa toronyház. A Burj Kalifa mintegy 300 méterrel szárnyalja túl a világ második legmagasabb felhőkarcolóját a Taipei tornyot. A Burj Kalifa azzal a nem titkolt céllal épült, hogy szemléltesse Dubai fantasztikus gazdasági és technológiai erejét. A tűtorony a város szinte minden részéből látszik.

Az épület 160 emeletes, a 125. emeleten található kilátó terasz előzetes regisztráció és időpont foglalás után látogatható. A teraszról fantasztikus kilátás nyílik az egész városra, de különösen az alatta elterülő, közel 2 négyzetkilométeren fekvő új városközpontra és a Mall of Dubai bevásárlóközpontra. Dubaiban járva semmiképpen nem szalasszák el meglátogatni ezt a futurisztikus, üveggel és rozsdamentes acéllal fedett építményt, valamint a környező városrészt. A Dubai Mallban kapott helyet a világ egyik legnagyobb tengeri akváriuma is, amelynek egy része a bevásárló központ folyosójáról is megnézető.

A Burj Kalifa és a Mall of Dubai könnyen megközelítető a városban bárhonnan taxival, illetve 2012 óta metróval is.

Témaparkok, vízi vidámparkok

Dubai egyik fő vonzereje a vízi vidámparkok, ezek közül is a leghíresebb a Pálma végén, az Atlantis szállodában található hatalmas Aquaventure vidámpark és a Lost Chambers akvárium. Az Aquaventure egész napos program. Óriási területen fekszik rengeteg csúszdával, lusta folyóval. Az Aquaventure egyik igazi különlegessége a cápákkal és rájákkal teli akváriumon keresztül szaladó óriás csúszda.

Az Aquaventure-től csak néhány kilométerre, a Burj al Arab tövében található a Wild Wadi (Vad Völgy) vidámpark, a világ legnagyobb szabadesésű csúszdájával.

2010-ben nyílt meg, azóta szinte teljes teltházzal üzemel Abu Dhabiban a Ferrari World nevű hatalmas vidámpark. Ha már úgyis Abu Dhabiig utaztunk érdeklődjük meg, hogy nincs-e verseny a város Forma 1-es versenypályáján.

A Miracle Garden (Varázslatos kert) az egyik legfiatalabb látványosság Dubaiban. A sok 10 millió virágból épült mesebeli park azt hivatott szimbolizálni, hogy Dubai igazi oázis a perzselő sivatagban, és a városnak nem jelent akadályt, hogy trópusi mesebirodalmat hozzanak létre a világ egyik legkietlenebb vidékén, szinte ellentmondva a természet által elrendelt törvényeknek.

Hasonló megfontolás vezetett a Ski Dubai sípálya megépítéséhez is, hiszen mi lehetne természet ellenesebb és meghökkentőbb a sokszor 50 fokos sivatagban, mint hóval fedett sípálya. A Ski Dubai a Mall of the Emirates bevásárló központban található meg.

Dubai bevásárló központjai

A régi városrészekben, Deirában és Bur Dubaiban is egymást érik a hatalmas mallok, de a régi városrészekben mégis tagadhatatlanul a legérdekesebbek a város metropolisszá válását megelőzően épült, és a mai napig a hagyományos arab kereskedővilágot felidéző piacok (sukh-ok). Bur Dubaiban találjuk az aranypiacot és fűszer piacot, Dubai kikötőjén, a Creek-en átkelve Deirában a hagyományos textil piacot. A Creek-en való átkeléshez válasszuk a kicsi, alig 10 személyes kompokat. A kompok a fűszerpiac bejáratától indulnak, és 1-2 dirhamba kerültnek fejenként. A textil piac már a város indiai negyedében található. Innen is érdemes néhány utcát elbóklászni és elvegyülni a forgatagban.

Dubainak nem épült az európai értelemben vett belvárosa, ahol sétálni, vásárolni, étterembe menni lehetne. A belváros a három nagy mall hivatott helyettesíteni: a Mall of the Emirates, a fent említett Mall of Dubai és Medinah al Jumeirah.

A Mall of the Emirates volt az első gigantikus mall Dubaiban. Egyszerre kapnak helyet benne az európai divatmárkák és a luxus legfelső szintjét képviselő boutiqok. A Mall of the Emirates könnyen megközelíthető a metróval vagy taxival bárhonnan a városból.

A Mall of the Emirates-t a Jumeirah parttal összekötő út végén, a Burj al Arab szomszédságában található a Velence mintájára épült Medinak al Jumeirah. A város legjobb éttermeinek, kávézóinak gyűjtőhelye, a Medinán belül található öt 5*-os szálloda. A medinában a szokásos közlekedési eszköz a gondola. A Medinak al Jumeirah-ból nyílik a legjobb kilátás a Burj al Arabra. Érdemes a nap végén - késő délután, este - ide látogatni, amikor a levegő kissé lehűlt, és a Burj al Arab színes, változó színű fényjátékban fürdik.

Étkezés Dubaiban

A hagyományos arab, indiai, pakisztáni konyha bárhol megtalálható a városban, szó szerint fillérekért. Számtalan kis étterem kínál helyi remekeket. Dubai általában higiénikus, józan odafigyelés mellett nem kell tartani gasztroenterológiai betegségektől

Dubai szállodái és a mallokban található éttermek a világ legjobb séfjei közül számosat gyűjtöttek össze. A jó szállodák kivétel nélkül mind különlegesen jó konyhát visznek. Dubai igazi kulináris paradicsom.

Közlekedés Dubaiban

Dubaiban több, mint remek a tömegközlekedés. A városban bárhová könnyen, gyorsan és kényelmesen eljuthatunk a busz, metró, taxi kombinációjával. A metró a régi városrészektől egészen a Marináig fut végig, a sűrűbben beépített területeken pedig remek választás a busz. A taxi kifejezetten olcsó Dubaiban, ugyanakkor érdemes résen lenni: a jellemzően indiai és pakisztáni sofőrök nem minden esetben ismerik a munkájukhoz szükséges mértékben a várost. Mostanában talán kevésbé, néhány évvel ezelőtt azonban még általános volt, hogy néhány kilométeres út is fél óráig tartott, mert a sofőrnek fogalma sem volt, hogy hol jár, és hová kell vinnie az utasát.

Bérelt autóval sem probléma a közlekedés: a város mindenütt remekül ki van táblázva, nincsenek bonyolult közlekedési szokások. A bérléskor azonban ügyeljünk arra, hogy az autó teljesen biztosítva legyen. Abu Dhabiban és Dubaiban az európai szokásoknak és feltételeknek megfelelően tudunk autót bérelni, a távoli emírségekben, mint Fujairah vagy Ras al Khaimah nem biztos, hogy az első helyen tudnak / akarnak teljes biztosítás nyújtani az autóhoz, illetve igen magas (általában 2.000 Dirham, 2015-ben közel 140.000 Ft) letétet kérnek az autóért, aminek a visszaszerzése előfordul, hogy csak komoly vitatkozás eredményeként sikerült.

Maldív-szigetek

Maldív-szigetek

A Maldív-szigetek minden bizonnyal a világ egyik legszebb helye, és foglalt helye van a  legexklúzívabb nyaralóhelyek toplistáján.

A Maldív-szigetek mindegyik atollja olyan hihetetlenül gyönyörű, hogy alig találni rá szavakat. Meg kell néznie személyesen, és meg kell éreznie a puha, finom korallhomokot a talpa alatt, a langymeleg tengert és a szikrázó napsütést a bőrén. 

669 790 Ft / fő-től

Dubai nyaralások

Irány Dubai

Dubai olyan a 21. század elején, mint New York volt a 20. század megfelelő időszakában. Örületes dinamizmussal fejlődik az összes elképzelhető területen, egyszerre válik a világ egyik legjelentősebb műkincs kereskedelemi, divat vagy tőzsdei központjává.

Ritka esély betekintést nyerni egy ilyen szintű fejlődésbe - még akkor is, ha néhány nap csak a felszínens folyó változások megcsodálására elég -, és külön kiváltság a számunkra, hogy Dubai messze nem olyan elérhetetlen, mint gondolnánk. 

Adjon egy esély magának és Dubainak, ha a következő úti célon gondolkodik. 

262 885 Ft / fő-től

Tudtad?

Diving Village

Ha szeretnél megismerkedni a régi Dubai-al de nem szereted a hagyományos múzeumokat, akkor a Diving Village-t neked találták ki! A szabadtéri múzeumként funkcionáló építményben, megismerheted Dubai és a tenger örökre szóló kapcsolatát.

A komplexum azzal a céllal épült, hogy megismertesse a látogatókkal a hagyományos halászatot és a tengeri szakmákat. A turista részt vehet különféle szakmai bemutatókon is, ahol igazi profi szakemberek előadását csodálhatjuk meg. Ezek a férfiak generációról generációra öröklődő tudás kapuján engedik át a látogatókat és, mutatják be a tudásukat. A falu októbertől márciusig tart nyitva. A turista ez alatt az időszak alatt megismerkedhet a hajóépítéssel, a halászattal, az oly híres gyöngyhalászattal, valamint a tengeri élővilággal. A helyszín többek között olyan eseményeknek ad helyet, mint a Dubai Shopping Fesztivál.

Al Ahmadiya Iskola

Ha már hétfő reggel nem az iskolapadban kezded a napot, de akkor is ha igen, érdemes megnézned Dubai első országos iskoláját. Az intézmény visszaviszi a látogatót a XX. századba, ahol megtapasztalhatja, milyen is volt az akkori oktatási rendszer Dubaiban. A tanodát 1994-ben átalakították, azóta múzeumi szerepet tölt be.

Egyedülálló lehetőséget nyújt az épület arra, hogy felfedezzük az oktatásfejlesztés folyamatát, egészen a kezdetektől. Az iskolában megnézhetünk korabeli tanszereket és eszközöket, valamint történelmi papírokat is, amik természetesen az oktatással kapcsolatosak. Ebben az iskolában, működése alatt számos vezető tanulta a szorzótáblát.

Tudtad?

Vezess úgy, mint James Bond

El tudsz képzelni egy olyan világot, ahol ki sem kell szállnod az autódból ahhoz, hogy felfedezhesd a tenger élővilágát, vagy akár horgássz egyet?

A jó hír az, hogy Dubaiban már vannak olyan autók, amik egy sivatagi túra után közvetlenül a vízen folytatják az útjukat, anélkül, hogy járművet kéne váltanod. Úgy érezheted magad, mint James Bond! A megfelelő áron kaphatsz a trónörököstől egy olyan autót, ami 80 km/h sebességgel képes haladni a vízen. A kétéltű autó volt az egyik attrakció a Dubai Motor Fesztiválon 2015-ben, ahol az elvárások nagyon magasak.

Dubai Shopping Fesztivál

Miről is szólhatna másról egy ilyen fesztivál, mint a vásárlásról. Természetesen Dubai módra. Az eseményt minden évben-januárban rendezik meg, így lesz ez 2017-ben is. A vásárlók paradicsoma. Híres tervezők látogatnak ilyenkor ide, és hatalmas akciókkal várják az érdeklődőket.

A jövő évi Shopping Fesztivál lesz sorban a 22-ik, ez a leghosszabb ideje megrendezett fesztiválsorozat az Arab Emirátusokban. Az esemény most is két helyszínen lesz megrendezve. Kedveld akár a modern bevásárlóközpontokat vagy a hagyományos bazárokat, ezen az ünnepen biztosan megtalálod a neked való árukat. Természetesen a 22-es miatt még változatosabb programokkal készülnek.

Dubai nyaralás - hogyan csináljam

A Dubaiban eltöltött nyaralás a városi környezet miatt talán egy kicsit más, mint a jól ismert pl. egyiptomi vagy törökországi nyaralások. Az általunk kedvelt tengerparti nyaraló szállodák általában olyan városokban találhatóak, amik kifejezetten a tengerparton töltött pihenésre érkezők kiszolgálására rendezkedtek be (kiváló példa erre Hurghada vagy Alanya), a szállodák pedig hatalmas kertekkel a tengerparton vagy annak közelében, a tengerparti nyaralás igényeire lettek kialakítva.

Dubaiban a Jumeira mellett szintén találunk szupernél szuperebb nyaraló szállodákat, ahol fürdőruhában lehet eljutni a szobától a napozóágyig. Ezek a szállodák kivétel nélkül újak és nagyon-nagyon magas színvonalúak (pl. Jumeirah Beach Hotel, Atlantis the Palm, Hilton Jumeirah Beach), és számos parthoz közeli szálloda épült a Marinán túl is.

Ha azonban nem akarjuk megfizetni a közvetlen parti hotelek árát, Dubaiban akkor is tökéletes nyaralásban lehet részünk. Dubai pezsgő nagyváros, ahol a szállodák forgalmának túlnyomó részét az üzleti utasok adják. Dubai azonban nem lenne Dubai, ha az üzleti utasoknak nem a tökéletes kényelmet és a resortokban megszokott pihenési, kikapcsolódási lehetőségekkel próbálnák kiszolgálni. A városi szállodák többségében van medence a tetőn, kiváló az étterme, és megoldották, hogy az üzleti utasok könnyen én kényelmesen ruccanhassanak le a Jumeirára tengeri fürdésre.

Erre a nyaraló utasok is hamar rájöttek, és számos kifejezetten pihenni, kikapcsolódni, nyaralni szándékozó utazó is a városi, eredetileg üzleti utasoknak készült hotelt választja a nyaralás helyének. A tengerpart kifejezetten jól elérhető a városból mindenhonnan (pl. taxival is csak néhány száz forint egy út), ugyanakkor a nyaralás alatt is élvezhetjük mindazt, amit egy pezsgő metropolisz kínálni tud: esti szórakozási, bevásárlási lehetőségek, kiváló éttermek.

Ha Dubaiban szeretné tölteni a nyaralását, érdemes számba venni egy,a parttól látszatra kicsit távolabbi szállodát. Kérje segítségünket, kollégáinknak remek tapasztalatuk van a Dubai nyaraláshoz szállás választásához.

Dubai utazás TOP 610

Az összes dubai utazás

Az utazási magazin

Egyesült Arab Emírségek

Mi a különbség az all inclusive és az ultra all inclusive ellátások között?

2024.01.29

 Mi a különbség az all inclusive és az ultra all inclusive ellátások között? A szálláshelyek különféle ellátásokat kínálnak a vendégeknek, akik kedvükre választhatnak az étkezési formák közül. Értelemszerűen, minél több extrát tartalmaz az ellátás, annál magasabb árral kell számolni. Ismerjük [...] Teljes cikk

Tudtad?

Csobbanás a csillagok alatt

A pálma szigeteken hamarosan helyet kap a világ legnagyobb medencéje. Az új St. Regis Dubai ad majd otthont a végtelenített 360o –ós medencének, 50 emelettel a föld felett.

A hotel tervezett nyitási időpontja 2018. Az elképzelések szerint a medence túlnyúlik majd az ület falain, így elképesztően gyönyörű látvány tárul majd a szerencsések szeme elé Dubairól.

The Golden Phoenix

Ha úgy érzed, szeretnél egy kis finomságot enni, és van néhány plusz dollár a zsebedben, akkor mindenképpen érdemes ellátogatnod a Bloomsbury cukrászdába. Itt található a világ legdrágább cupcake-je a „The Golden Phoenix”.

Természetesen sok más hívogató finomságba is belemélyesztheted a fogad. A The Golden Phoenix-et 2012-ben 645 L-ért étékesítették. Azért ilyen drága ez a sütemény, mert a legfinomabb csokoládékat, és a legjobb összetevőket ötvözték ehető arannyal. A tökéletes íz elérése pedig nagyon hosszú időt vett igénybe.

Dubai télen-nyáron

Dubaiba mindig érdemes elmenni, de ha a napozás és a fürdés is a terveink között szerepel, nem árt előre megnéznünk, mikor is optimális az időjárás ehhez. Mert tévedés azt hinni, hogy az apró emírségben mindig forróság van. Sőt, vannak olyan időszakok is, amikor még a hidegebbhez szokott Európaiként is hasznos rétegesen öltözködnünk ahhoz, hogy ne fázzunk. És itt most nem arról beszélünk, amikor az Mall of the Emirates-ben felépített sípályára igyekszünk.

A trópusi sivatagi éghajlattal rendelkező Dubaiban, a nyári időszakban lehetünk biztosak abban, hogy napfürdőt vehetünk és a tenger is meleg. Ilyenkor a napi átlaghőmérséklet 41°C fok, ami éjszaka sem kevesebb 30 foknál - mindehhez akár 90 százalékos pártartalom is társulhat. A tenger vize pedig 37 fokra is felmelegedhet, vagyis a vízbe lépve egy percre sem leszünk libabőrösök. Nem árt viszont az óvatosság: ha fürödni és napozni indulunk, mindenképpen erős védelmet adó naptejet használjunk és így is ügyeljünk arra, mennyi időt töltünk a napon.

Az igazi turistaszezon a téli időszakban van – ami az árak jelentős emelkedésében is meglátszik – mert Dubaiban éppen akkor a legkellemesebb az idő, amikor Európában fagyos szelek borzolják a kedélyeket. Ez a novembertől, márciusig tartó enyhébb idő azonban nem a forróságról szól, inkább a 25-30 fok közötti kellemes klímáról, alacsony páratartalommal. Ilyenkor már a napsütés is gyengébb, és a tenger hőmérséklete is kevésbé csalogató. Olykor még eső is előfordulhat, de azért ez – az évi öt esős napot alapul véve – ritkaságszámba megy. De azért ilyenkor is megmártózhatunk a vízben, ám a sétához már a pulóver is jól jön. De azért így is élvezhetjük az itthon megszokottnál lényegesen kellemes időjárást és a Dubai által kínált számtalan pihenési, szórakozási lehetőséget.

Egyesült Arab Emírségek ismertetőHivatalos pénznem, pénzváltás: az ország valutája a dirham (DHS, kb. 1 USD= 4,2 DHS), kivitele nem korlátozott, bárhol visszaváltják a kívánt valutára. Hitelkártyák mindegyikét elfogadják. Megérkezéskor a reptéren vagy bárhol a városban lehet kis pénzváltókat találni, a hotelek recepciójánál nem érdemes pénzt váltani, ott sokkal rosszabb az árfolyam. Ha valaki USD-ben vagy euroban kíván fizetni, akkor általában a banki árfolyamon váltanak. Ez élelmiszerüzletekre, múzeumokra stb. nem érvényes.

Hivatalos nyelv, lakosság, vallás: hivatalos nyelv az arab, de szinte mindenhol beszélnek angolul is. Jelentős még a hindi és a perzsa nyelv használata is, a fülöp-szigeteki vendégmunkások miatt. Az ország teljes lakossága kb. 3,2 millió, melynek jelentős részét a vendégmunkások adják. Ez az adat meglehetősen pontatlan, a folyamatos munkaerő ki- és beáramlás miatt. Mohamedán a hivatalos és a legelterjedtebb vallás, de élnek itt katolikusok és hinduk is.

Időeltolódás: +3 óra a nyári, +2 óra a téli időszámítás szerint.

Elektromos áram: 220 V, a magyar normától eltérő, angol szabvány szerintiek az aljzatok! A szállodák recepcióin speciális aljzat átvehető.

Egészség: kötelező védőoltás nincs. Csapvíz iható, de nem jó ízű, ajánlott a palackozott víz fogyasztása! Figyeljenek a folyamatos folyadékbevitelre! Tanácsos némi házi patikát vinni magukkal.

Fényképezés: helyieket, különösen nőket, szigorúan tilos fotózni! Katonai objektumok fotózása is tiltott! A mecsetek csak és kizárólag vallási célra épültek, tehát turistáknak - egy mecset kivételével - tiltott a bemenet.

Telefon: mindenhol lehet venni telefonkártyát 50 dhs-ért. Mobiltelefon kivihető, de a lefedettség nem teljes, a mobilszolgáltatót érdemes utazás előtt megkérdezni, mennyibe kerül a kinti szolgáltatás.
Borravaló: étteremben 10%, szállodában (takarítók, strandon dolgozó személyzet) az udvarias kiszolgálást 5-10 DHs-mel szokták honorálni.

Öltözködés: ajánlatos a könnyű len-, pamutruházat, a kényelmes cipő, fejfedő, napszemüveg, papucs, valamint a hűvösebb estékre melegebb ruhadarab. Szigorú erkölcsi szokásai miatt tiltott a sort, valamint a miniszoknya és a kivágott női ruha viselete. Érdemes könnyű pulóvert is vinni, mert a légkondicionálás miatt gyakran fázhatunk.

Nyitva tartás: az üzletek nyitva tartása követi az élet megszokott rendjét: szokványos a délutáni szieszta. A nagy bevásárló helyeken, plazákban nincs zárás, de a kisebb üzletekben, bazárokban igen.

Étkezés: az arab konyha a világ egyik legkülönlegesebb kulináris élvezete, az ízek kavalkádja. Az eltérő nemzetek konyhái tökéletesen ötvöződnek. Találkozhatunk itt: libanoni, egyiptomi, marokkói, perzsa, indiai, távol-keleti étel kuriózumokkal az utcai sütödéktől kezdve a legelegánsabb szállodák éttermi kínálatáig.

Taxi: a városban több taxitársaság is kínálja a szolgáltatásait. Nem érdemes alkudozni, sokszor a kialkudott tarifa többször változhat az út során. Minden taxinak jól látható száma van, érdemes megjegyezni, mert könnyebben rátalálhatunk. A reptérről és a reptérre vezető úton tripla tarifával számolnak.

Vásárlás: Dubai a világ egyik legnagyobb arany viszonteladója, ezért érdemes odafigyelni, hogy minél több időt töltünk a bazárban annál jobban hatalmába kerít az arany csillogása. Minden, ami a szemünk elé tárul majd ott a bazárban, színtiszta arany, itt nem fordulhat elő a hamisítás, mert erre kényesen vigyáznak. Az aromák és az illatok kavalkádjában találja magát az idelátogató, hiszen a megannyi fűszer varázsa ámulatba ejtő. Itt megtalálható mindenféle és fajta fűszer, származzon a Közel-Keletről vagy egyéb távol keleti országból. Az elektromos bazárban a legmodernebb elektromos gépek tárháza található. Azok akik igazán értik és szeretik a különleges selymeket és kellékeket azok elé egy csodálatos világ tárul a textil bazárok valamelyikében. Nagyon fontos, hogy minden bazárban kötelező az alkudozás!

Egyesült Arab Emírségek üdülőhelyek

Dubai
Igazából két városból áll, Deirából és Dubaiból. A legjobb mód arra, hogy felfedezzük a várost, a motoros csónakbérlés, ezzel könnyedén körbehajózhatjuk a városrészeket. A legérdekesebb látnivaló a Dubai Múzeum, valamint a World Trade Center, melynek tetejérõl lélegzetelállító kilátás nyílik a városra. Rengetegen keresik fel a deirai aranybazárt, amely a legnagyobb ilyen piac a Közel-Keleten. A rengeteg bevásárlóközpont kedvezõ árakkal várja a vásárolni is szeretõ turistákat.

Abu Dhabi
Szintén nem ódon épületeirõl híres, az Al-Husn palota, vagy ahogyan a helyiek nevezik, az Öreg Erõd egyike a kevés 30 évesnél idõsebb épületnek. A Nõi Kézmûvesek Központjában állandó kiállítás és vásár mûködik. A bazár nem vetekedhet a dubai bazárral, de azért érdemes felkeresni.

Sharjah
Az ország egyik legérdekesebb városa, mégis nagyon kevesen tudnak róla. Az Emirátusok legnagyobb mecsete, legérdekesebb régészeti múzeuma itt található, a gyerekeknek szórakoztató parkot építettek, a Természeti Múzeum a leglátványosabb az egész Öbölben, a bazár pedig méltó vetélytársa lehet a hasonló dubai intézménynek. Remek hely a város azok számára is, akik eredeti perzsaszõnyeget szeretnének vásárolni.


Egyesült Arab Emírségek úti célok


Egyesült Arab Emírségek legjobb szállodái

5pont - 2 értékelés
Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island 5*

Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island 5*

Ras al Khaimah
Ár:
542 200 Ft / fő-től (9 napra)
Értékelés:
Tetszett:
Barátságos, segítő kész és mindig mosolygó személyzet. Tiszta szoba, naponta cserélt törölközők, ágynemű csere hét közben. Bőséges választék étkezéseknél. A tenger olyan meleg volt, mint itthon a jakuzik. Isteni.
Nem tetszett:
Az étteremben, lobbyban a klíma nagyon alacsony hőmérsékletre van állítva. A külső 38 - 42 fokhoz képest talán a fele 21-22 fok lehetett.
Egyéb:
Egyébként nagyon szép és jó volt. Szívesen visszatérnék.
4.2pont - 3 értékelés
Marina Byblos Hotel 4*

Marina Byblos Hotel 4*

Dubai
Ár:
305 000 Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszett:
Nem tetszett:
A hazafelé utazás! Köszönjük, hogy 3 órával hamarabb kivittek a reptérre, majd másfél óra sorba állás után a böröndök végre a szalagra kerültek! 20 perc szenvedés az úriember azt mondta nem bírja kinyomtatni a beszálló kártyákat! Majd közölte a gép indulása előtt 1 óra 10 perccel, nem enged fel a gépre! Jött a sokk hatás! Azonnal mentünk a jegykiadó pulthoz, a jegyeket nem lehetett cserélni, de még ekkor sem tudtuk, miért nem engedtek fel a gépre! Három nagyszülővel és egy másfél éves gyerekkel, csak álltunk a reptéren! Az itthoni iroda nulla segítség, ha haza akarunk jönni vegyünk újabb jegyeket! Persze minden ember ennyi pénzzel járkál?! Bécsbe vettünk jegyeket több mint 1 millióért! Az autónk akkor is Pesten állt…. Még szerezzünk kisbuszt Bécs és Pest közé! Folyamatosan e-mailt írtam az irodának! Persze csak a nyugtató üzenetek jöttek! Hozzáteszem az utazás sem a legolcsóbb volt, de nem hagyjuk annyiban! Ez igy nem mehet, választ akarok miért nem szálhattunk fel a gépre?! Mikor kapunk kártérítést? Persze ezekre nulla válasz! Aki a reptérre vitt transzferes sem segített semmit! Hello dubai. Hu és a Startutazás részünkről elfelejtve! Hozzáteszem harmadszorra voltunk itt….
Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Dubai - Atlantis, The Palm 5*

Dubai - Atlantis, The Palm 5*

Dubai
Ár:
839 000 Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszett:
Nem tetszett:
Egyéb:

Egyesült Arab Emírségek beszámolók

18994 megtekintés - nincs értékelés
No és mi van a kisebb emirségekkel?

No és mi van a kisebb emirségekkel?

Egyesült Arab Emírségek
Címke:

Az Egyesült Arab Emirségekhez leginkább Dubai kapcsolódik, esetleg Abu Dhabi. Ez persze nem véletlen: a dubai sheik volt az első, aki rájött, hogy az olajért kapott pénzt nem csak arany Rolls Roysokra lehet fordítani, az építkezés még ennél is sokkal nagyobb mulatság, Dubai sheikje pedig megvalósította minden üzletember álmát, a marketing alapon tervezett és kivitelezett országot. Ugyanakkor az Egyesült Arab Emirségek nem csak ebből a két városból/államból áll, ott van a további öt, Dubaitól [...]
A teljes bejegyzés

33013 megtekintés - 5* értékelés
karcsi szerint Dubai

karcsi szerint Dubai

Dubai, Egyesült Arab Emírségek
Címke:

Miután bejártuk a régi Dubait nekifogtunk annak a bizonyos Dubainak. Két napig bolyongtunk a városban, és kezdtünk teljesen talajt veszíteni. Az egész szürreális. Ott ültünk a Burj al Arab alatt, néztük, csodálkoztunk, és semmi értelmét nem láttuk. 7 csillagos szálloda, ahol állítólag aranyból vannak a vécédeszkák, és 40 dollárba kerül egy pohár bor és 100 dollárba egy főétel az ezredik emleti étteremben. Néztük azt a fantasztikus épületet, és nem jöttünk rá, hogy miért kellett ilyen [...]
A teljes bejegyzés

24115 megtekintés - nincs értékelés
Autóbérlés az Emirségekben

Autóbérlés az Emirségekben

Egyesült Arab Emírségek
Címke:

Az utazás során talán az autóbérlés volt az egyik legnehezebb feladat. Nem tudom Dubaiban hogy megy, de a többi emírségben egyáltalán nem könnyű feladat. Előszőr is nem olcsó, mert nincs kínálat. Városonként két autóbérlő cég nem piac, és nem okoz versenyt. Másodszot nem lehet rendes biztosítást szerezni. A magyar idegenvezetők vagy huszonegyszer elmondták, hogy nem ajánlják, mert nagyon durván vezetnek és horrorisztikus a bérleti feltétel baleset esetére. A horrorisztikus feltétel való [...]
A teljes bejegyzés


Egyesült Arab Emírségek utazási magazin

Mi a különbség az all inclusive és az ultra all inclusive ellátások között?

 Mi a különbség az all inclusive és az ultra all inclusive ellátások között? A szálláshelyek különféle ellátásokat kínálnak a vendégeknek, akik kedvükre választhatnak az étkezési formák közül. Értelemszerűen, minél több extrát tartalmaz az ellátás, annál magasabb árral kell számolni. Ismerjük meg alább a részleteket, azt azonban fontos leszögezni, hogy az alábbiak csak általános tájékoztatásul szolgálnak, az egyes szállodák maguk döntik el mire helyezik a hangsúlyt, mindenhol más és más lehet az ellátási formák tartalma! Ha teljesen biztosak akarunk lenni a szálloda honlapjáról töltsük le az úgynevezett „fact sheet formot”, ebben közlik a hotelek a részleteket. Sokkal gazdaságosabb, ha a szállodában elköltött étkezéseket egy csomagban vásároljuk meg előre az utazási irodában, mivel a szállodákban alacsonyabb áron ehetünk meg egy ebédet vagy vacsorát, mint az üdülőhely bármelyik éttermében, másfelől pedig kényelmes is, hiszen nem kell róni az utcákat, hogy [...]

2024. új építésű luxusszállodái sorozatunk első bemutatkozója: The Lana Hotel, Dubai

Új varázslat, amely felfedezésre vár: Dubai vadonatúj luxusszállodája 2024. februárban nyitja meg kapuit az utaznivágyó és luxusra szomjas vendégkör előtt! Ahol a víz, a föld és az ég találkozik, ott egy csillogó új birodalom születik. Ebben a vadonatúj luxushotelben felfedezheti a vendégszeretet és az emelkedett életvitel minden nyomát.  Az alkotók szerint ez a tökéletes végállomás Dubai csodáinak a felfedezéséhez, ahol ünnepelhet, és megismerheti ennek a csodálatos városnak a legjavát. A Dorchester Collection páratlan, globális szolgáltatásainak 21. századi bemutatása. Azt vallják: a különbség a részletekben rejlik.  „A tér és a fény jellemzi gyönyörű szobáinkat és lakosztályainkat, ahol Gilles & Boissier tervezői játékosan ötvözik a hagyományos és a kortárs vonásokat, melyeket Dubai szelleme ihletett.”   A Lana Hotel célja, hogy a legendás Dorchester szolgáltatáson keresztül csatlakozzon Dubai legnagyobb szállodáihoz.  A luxusszálloda legfőbb [...]

Tudod hol van jelenleg a világ legmagasabb épülete?

Persze, hogy a válasz Dubai! Mi más lehetne? A ​​​​​​ 828 méter magas és 163 emeletből álló Burj Khalifa az Egyesült Arab Emírségek gyönyörű városában, Dubaiban található. Csillogó üveghomlokzatának tisztítása több mint 36 munkást és három hónapot vesz igénybe. Ez az építmény önmagában számos világrekordot tart fenn, például a legmagasabb épületet, a legtöbb emeletet, a legtöbb felső szabadtéri kilátót, a legtöbb tornyos liftet és még sok mást is.Te mikor látogatod meg? [...]

Egyre több honfitársunk indul neki távoli, egzotikus úti céloknak, főszezonon kívül is!

Megmutatjuk melyek az új utazási trendek 2023-ban. Az egzotikus úti célok sosem látott népszerűségnek örvendenek. Míg a koronavírus-járványt megelőzően jellemzően csak téli időpontokban vágytunk távoli, meleg helyekre, addig újabban már szinte minden hónapban egyformán népszerűek az alábbi nyaralóhelyek. Talán ennek – többek között – az is az oka, hogy az éghajlatváltozás miatt, teljesen kiszámíthatatlanná vált, hogy mikor tökéletes az időjárás egy tengerparti nyaraláshoz. Ha meg az eső-nap arányát úgysem tudjuk befolyásolni, akkor élvezzük ki azt, ami van. Carpe Diem! Nyaraljunk amikor ráérünk, pl. tavaszi szünet az új nyári szünet!   Emellett egyre többen kezdenek ráébredni arra, hogy elő- vagy utószezonban nemcsak a turistaáradatot kerülhetjük el, hanem a kiemelkedően, néhol irreálisan magas főszezoni árakat is. Azt már mindannyian megtanultuk, hogy az ünnepi időszakok részvételi díjai hihetetlen magasságokba emelkednek, de azt talán még kevesen tudják, hogy [...]

Bemutatták a Bosszúállók kalandparkot a Dubai Képregény Találkozón

A 2015-ös MEFCC-n az IMG Worlds of Adventure kalandpark fejlesztői a képregény rajongók számára adtak egy kis ízelítőt a vadiúj hullámvasútjukból.A 140 000 m2-es fejlesztés a világ legnagyobb vidámparkjává válik, amikor befejeződik. A fejlesztők Dubaiban mutatták be a Bosszúállók: Ultron kora hullámvasút előzetesét. Az Oculus Rift virtuális valóság segítségével a 2015-ös MEFC látogatói megtapasztalhatták milyen lesz az igazi hullámvasút.„A hullámvasút véget vet az eddigi sztereotip 3D médiának, egy részletes és valósághű körlettel és olyan robbanós film trükkökkel, amelyet a teljes élmény biztosítására terveztek.” - nyilatkozta az Ilyas & Mustafa Galadari Group képviselője.„Már izgatottan vártuk, hogy leleplezzük a Bosszúállók: Ultron kora hullámvasutat az MEFCC-n, mert tudjuk, hogy jövendőbéli vendégeink és főként a hűséges Marvel rajongók értékelik majd a megnyitót”, amely a film világpremierjével együtt április 30-án volt Dubaiban.A [...] 

Egyesült Arab Emírségek adatlap

Időzóna: GMT+4

Főváros: Dubai

Terület: 82.880 km2

Népesség: 2.369.153 fő

Népsűrűség: 31 fő/km2

Népcsoportok: arab (61%), dél-ázsiai (22%), iráni (8%), egyéb (9%)

Közigazgatási beosztás: 7 emirátus

Államforma: emirátusok szövetsége

Fekvés: Közel-Kelet, a Perzsa- és az Omán-öböl, valamint Omán és Szaúd-Arábia határolja.

Országhívószám: 971

Autójelzés: UAE

Elektromosság: 220 V (240 V Abu Dhabiban), 50Hz

Hivatalos nyelv: arab

Beszélt idegen nyelvek: arab, perzsa, angol, hindi, urdu

Vallások: muszlim (96%), keresztény, hindu és egyéb (4%)

Hivatalos pénz: 1 dirham = 100 fil

Legfontosabb iparágak: kőolaj-finomítás, kézműipar, alumíniumkohászat

Vasúthálózat hossza: 0 km

Úthálózat hossza: 1.088 kmEgyesült Arab Emírségek leírás

Az arab emirátusok 1971-ben hét önálló emírség összeolvadásával jött létre. Hegyek, remek tengerpartok, sivatagok, oázisok teszik változatossá a tájat. A teveversenyek, a beduin piacok és Dubai duty free vásárlási lehetőségei pedig az iszlám életmódtól térnek el. Ha csak egyetlen országot akarunk felkeresni az Arab-öbölben, akkor válasszuk a legkönnyebb beutazást és a legfejlettebb turisztikai infrastruktúrát biztosító országot.

Az emirátusok területe hazánkéval szinte azonos, közel 84.000 km2, fővárosa Abu Dhabi. Az Emirátusokat alkotó 7 emírség közül a két legjelentősebb Dubai - a pénzügyi, kereskedelmi és turisztikai központ- és Abu Dhabi az emír székhelye és az olaj központja. Alig száz évvel ezelőtt csupán beduin törzsek és gyöngyhalászok laktak itt, mára igazi gyöngyszemmé vált: egzotikus környezet, kristálytiszta tenger csodás parttal, buja-zöld oázisok, végtelenbe nyúló toronyházak, pezsgő életű bazárok varázsolják el az idelátogatókat. Természeti szépségeik, homokdűnéik, oázisaik és arab hagyományaik az Ezeregyéjszaka meséit keltik életre. Ugyanakkor a kristálytiszta tengerparton épült luxus szállodák, ultramodern felhőkarcolók, már a 21. századot idézik. Az arany és műszaki cikkeket felsorakoztató üzletek és bazárok sokasága, a minőségi áruk miatt a turisták bevásárló paradicsomának számít.

Környezet, éghajlat
Az Egyesült Arab Emirátusoknak mindössze két szárazföldi szomszédja van, Szaúd-Arábia nyugatról és délről, Omán pedig keletről határolja. A 7 emírség közül Abu Dhabi a legnagyobb, Ajman pedig a legkisebb. Az ország területének nagy része sivatag, ide is átnyúlik a Föld legnagyobb homoksivatagja, a Rub` al-Khali. Az ország északi és keleti részei nyújtanak egy kis felüdülést, itt hegyek és termékeny síkságok találhatók. Májustól szeptemberig óriási pára és 40 fok körüli hőmérséklet uralkodik az ország nagy részén, csak a keleti parton és a hegyekben lehet ilyenkor elviselni az időjárást. Az év többi részén 25 fok körüli a hőmérséklet, ilyenkor azonban megerősödik a szél.

Ünnepek, rendezvények
Az országban az iszlám vallás ünnepei a legnagyobb ünnepek. A ramadán ideje alatt napkeltétől napnyugtáig a hívők semmit sem érinthetnek a szájukhoz. Az egy hónapos böjtöt az Eid al-Fitr zárja. Ha a ramadán ideje alatt érkezünk az országba, legyünk nagyon figyelmesek, ne feledjük, hogy az emberek ilyenkor nagyon éhesek. A másik nagy ünnep, az Eid al-Adah, a mekkai zarándoklat idejét jelzi. A Próféta születésének napja és az iszlám újév szintén a nagy vallási ünnepek közé tartozik. A világi ünnepek közül az újév és a nemzeti nap (dec. 2.) emelkedik ki.
 

Vízum, követség

Diplomáciai képviselet:
Area: Manasir
Street: Al Nachian 26
Villa no: 471
Tel. : 00971-2-6660107

Beutazási szabályok: 2014. januárjától magyar állampolgároknak nincs szükségük vízumra.

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások