Tipp kalandvágyóknak és azoknak akik egyaránt a kultúra és a tengerpart szerelmesei!

Ablak a Világra - Utazási magazin


Tipp kalandvágyóknak és azoknak akik egyaránt a kultúra és a tengerpart szerelmesei!
Kapcsolódó utazások


Srí Lanka India déli csücskében terül el, az Indiai-óceán gyöngyszemeként is emlegetik.
Ősi romjain, gyönyörű strandjain és csodálatos vadvilágán túl a szigetországnak sok más történetét is fel kell fedeznie ha egyszer arra jár. Természeti öröksége is igen gazdag!
Tíz nemzeti park biztosít menedéket számos különleges állatfajnak.
Srí Lanka varázslatos partjairól se feledkezzünk meg, főként szélesek, homokosak, pálmafák és sok más növényzet borítja.
A sziget bármely részéről könnyen és gyorsan megközelíthető szinte az összes tengerpart.

Mivel Srí Lankát egész évben trópusi paradicsomként emlegetik, az idelátogatók közül sokan nem tudják, hogy két évszak van, ami a legalkalmasabb az ide utazásra: novembertől áprilisig és májustól októberig. Összegyűjtöttük a legjobb strandokat, amelyek alkalmasak az úszásra és pihenésre is. (Sok helyen nagyon-nagyon hullámos a tenger, ezért csak gyakorlott úszóknak ajánlott). Az alább említett úti célok nyilvános strandterületekkel rendelkeznek, ahol gyakran vízimentők járőröznek. Ez biztosítja a legbiztonságosabb lehetőséget a tengerben való úszáshoz.
 
TOP 1. Hikkaduwa strand, a fővárostól délre található kb. 107 km-re és két órényi autózásra

TOP 2.: Unawatuna part, egy kicsivel (kb. 10 km-rel) még délebbre található.
Az igazat megvallva, Unawatuna nagyon tömeges lehet a sri lankai főszezonjában, tehát nem a magányt kedvelők paradicsoma. Ennek ellenére ez a tökéletes úticél azok számára, akik szeretnék megtapasztalni Srí Lanka éjszakai életét!

TOP 3.: Mirissa beach, 135 km-re található a fővárostól, még Galle után, több, mint 2 órát tart az út ide, de összeköthetjük egy városnézéssel Galle-ban. 

 


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|