Top 7 strand Jamaicában

Ablak a Világra - Utazási magazin


Top 7 strand Jamaicában
Kapcsolódó utazások

Jamaica egy hatalmas sziget, több száz mérföldnyi tengerparttal. 

A legjobbak egyike a nagy üdülőhelyi közösségekben, például a Montego Bay és a Negril, de nagyszerű homokot, szörfözést, tengerparti bárokat és barátságos embereket is találhat több figyelmen kívül hagyott célállomáson, mint például Port Antonio és Treasure Beach.

 

Doctor´s Cave Beach, Montego-öböl

A Doctor´s Cave Strandot egy orvosról nevezték el, aki a tengerparti ingatlanát adományozta egy úszó klub létrehozására. Az ingatlan egykor egy barlangon keresztül volt elérhető, amelyet később egy hurrikán pusztított el.

Ez a hely tele van történelemmel, nem utolsósorban azért, mert ez a homoksáv segítette a Montego-öbölnek a nemzetközi turisztikai térképre kerülését.

A tengerpart a MoBay szívében található, és a Doctor´s Cave Beach Club tartja fenn, mely tagsági klub díjat számít fel a strand használatáért. Ez egy alacsony ár, amely hozzáférést biztosít a nagy strandhoz, amely közvetlenül a Gloucester Avenue-nál fellelhető, egy megújult  és rendkívül felszerelt klubházzal. Itt található a Groovy Grouper strandbár és egyéb más szolgáltatások is.

 

Cornwall Beach, Montego-öböl

Doctor’s Cave-től jobbra (itt tényleg lehet sétálni) a Cornwall Beach található, ami egy eldugott strand, kevesebb turistával. Tökéletes hely a fürdésre! 5 usadollárért (ugyanúgy, mint a Doctor’s Cave), a látogatók élvezhetik a pihenést a homokban, egy kisebb tömeggel és kellemes óceáni szellővel.

Bónusz, a "Cornwall vasárnap" : „feneketlen” Appleton Rum party (all you can drink rum). www.appletonestate.com/en/our-story/

 

Treasure Beach, Déli part

Jamaicai vakáció+ elhagyatott strand? Akkor a Treasure Beach lesz az a hely, ahol ezt megtalálja.

Ez az a tengerpart, amely inkább ismert a halászatról és a gazdálkodásról, mint a turizmusról. Nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy jobban megismerkedjen az igazi jamaikaiakkal, messze az idegenforgalmi hordáktól. Próbálja ki a Jake’ Hotel szállodáját, amely az Island Outpost lánc része.

Várhatóan meg fogja találni a kevésbé zsúfolt homokos partot, a privát öblöket, nyugodtabb üdülőhelyeket, étkezőket és éjszakai klubokat.

 

Seven Mile Beach, Negril

Ez Jamaica leghosszabb strandja, és egyben az egyik legjobb sziget.

Először az 1960-as évek elején alakult a Seven Mile Beach, mára csodás üdülőhelyekkel büszkélkedik, de fenntartja a Negril szabadlelkű szellemét. Számos kijelölt területet kínál a nudista napozáshoz, beleértve a Hedonism II üdülőhelyet is. Egyetlen negatívum: a hajvágástól a marihuána árusításáig, a kereskedők zaklatása negatívum  lehet ezen a tengerparton.

 

Rose Hall Beach, Montego-öböl

Ha a Montego-öbölben van, és nyugodt tengerparti élményt keres, menjen keletre a Rose Hall strandhoz. Ha itt tartózkodik az egyik luxus tengerparti üdülőhelyen, mint például az Iberostar, a Half Moon vagy a Hilton Rose Hall, akkor ez a csodálatos  homoksáv  közvetlenül az ajtó előtt fekszik majd. Ha nem, akkor hozzáférhet a strandhoz a Rose Hall Beach Clubban, ahol étteremmel, strandbárral, élő zenével és szórakoztató szolgáltatásokkal várják a vendégeket.

 

Boston Bay Beach, Port Antonio

A Boston-öböl tengerpartja, amely egy kissé elhomályosodott turistavárosban fekszik Port Antonioban, onnan ismert, hogy itt készítik a jerket és az egyik legjobb szörföző hely az országban. A strandot a helyiek és turisták egyaránt kedvelik.

 

Mammee Bay Beach, Ocho Rios

A köz-és a privát strand között (a RIU üdülőhely tulajdonában lévő) a Mammee-öböl kiváló lehetőség a tengerészeknek, akik szeretnek a vízben játszani.

A nagy hullámokkal és a meleg vízével a Mammee-öböl egy kiváló lehetőség többek között a szörfözésre, és a wakeboardozásra is.

 

 


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások