Thaiföld különleges látványossága - az úszópiac

Ablak a Világra - Utazási magazin


Thaiföld különleges látványossága - az úszópiac
Kapcsolódó utazások

Thaiföld különleges látványossága - az úszópiac

Délkelet-Ázsiában található a világon egyedülálló úszó piac. Számuk sajnálatos módon folyamatosan csökkent, tekintve hogy korábban több száz volt, a látvány és a gazdag kínálat miatt mindenképpen érdemes meglátogatni.

A nyaralás kihagyhatatlan célpontja a halpiac, vagy a helyi bazár. Délkelet Ázsiában Thaiföld, Vietnám és Indonézia az úszó piacok paradicsoma. Ezekben a felsorolt országokban találkozhatunk piac címszó alatt a lapos csónakokkal, amelyet minden földi jóval megraknak. Mára már csak turistalátványosságnak számít, amelyek egykor a helyi kereskedelem fontos részei voltak.

A Damnoen Saduak a legnagyobb és leglátványosabb úszó „látványpiaca”. A 19.század közepén IV.Rama király parancsára épített csatorna –mely a vízi közlekedés megkönnyítésére épült – Bangkoktól 120 kilométerre található. A rogyásig megrakott csónakon találhatunk banánt, papayát, mangót, kókuszdiót, guavát, illetve helyi készételeket, édességeket. A csónaktúra alkalmával érdemes a program minden percét kiélvezni, és legalább egy félnapos elfoglaltságra számítani. A legjobb hajnalban vagy reggel érkezni, mert értelemszerűen akkor a leggazdagabb a kínálat. Nekünk európaiaknak kicsit Velencére emlékeztethet, a cölöpökre épített házak miatt. Ez az egzotikus kavalkád bevezeti az utazót a helyiek életébe, mindennapjaikba, életmódjukba.

Délkelet-Ázsiába a magyarok körében ezek az egynapos kirándulások kifejezetten népszerűek, hiszen egészen rövid utazással fantasztikus helyeket látogathatnak meg.

 

 


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkek

Ramadan, a muszlim világ szent hónapja Az istenek szigete: Bali Titokzatos szigetek A világ legszebb szigetei All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere! A világ legjobb helyeinek listája Délkelet-Ázsia egészségügyi veszélyei Szexturizmus biztonságosan A malária-fertőzés melegágya a dél-kelet ázsiai mocsaras vidékei Thai etikett Hua Hin, egy thai újdonság Thai szigetek: Koh Phi Phi, a Beach című filmből ismerheti Thai szigetek: Koh Lanta, pihenni vágyóknak ajánljuk Thai üdülőhelyek: Khao Lak, németül beszélők előnyben! Mikor menjünk Thaiföldre nyaralni? Templomokon innen és túl – Bangkok szent arca A világ nyolcadik csodáját Vietnámban találjuk Bangkok kevésbé ismert oldala Nusa Tenggara - Indonézia Természet és hagyomány: Thaiföld Tulamben, ahol nem léteznek zavaró tényezők Koh Samui: sztárok és életművészek nyaralóhelye 14 dolog Baliról, amit tudnod kell, mielőtt oda utazol Vásárlási lehetőségek Balin 10 ok, amiért Bali legyen a következő úti célod Bali vízi parkjai TOP 5 templom Balin, amit látnod kell 11 étterem és bár Balin, amihez ingyenes úszómedence tartozik 7 ok, amiért Thaiföld annyira szerethető Mindent a szemnek: Thaiföld természeti értékei Mit csinálj Thaiföldön? Az 5 legszebb templom Thaiföldön Top 5 látnivaló Balin Thai fesztiválok és rendezvények-2017 Nem kell elkerülni Bangkokot a királyi ceremónia alatt 8 elengedhetetlen alkalmazás családos tengerparti vakációhoz 10 szuper úti cél Thaiföldön, amit feltétlenül látnod kell :) Etikett Thaiföldön-avagy mit szabad és mit nem Thaiföld, az ezerarcú ország Top 10 izgalmas strand Thaiföldön Thaiföld különleges látványossága - az úszópiac Thaiföldi kikapcsolódás, de mikor utazzunk? Ifjúsági kalauz Thaiföldre Thai fesztiválok Thaiföld nyáron 7 csodálatos program Thaiföld csapadékosabb szezonjaiban Thaiföld-minden amit tudni kell a majmokról A csodálatos Bali Thaiföldi helyzetjelentés 2023-ban: visszatért az élet, most érdemes utazni Egyre több honfitársunk indul neki távoli, egzotikus úti céloknak, főszezonon kívül is! Bangkok, mindenképpen jó tudni! :) Balin, nyaralás alatt ezt minden képpen meg kell nézned!


Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások