7 ok, amiért Thaiföld annyira szerethető

Ablak a Világra - Utazási magazin


7 ok, amiért Thaiföld annyira szerethető
Kapcsolódó utazások

Ebben a cikkben 7 olyan dologról olvashattok, amiért érdemes legalább egyszer ellátogatni Thaiföldre. Nem csak a gyönyörű természeti kincsek, vagy a hazai ízek, de a thai kultúra is csodálatos.

1. Ízletes ételek
A thai ételek rendkívül különbözőek és ízletesek. Amint egy falat a szádba kerül, rögtön elárasztanak a különféle zamatok, és az egyedi íz világ. Ha nem szereted a nagyon chilis ételeket, akkor érdemes mai petet rendelni, ami azt jelenti, hogy nagyon minimális chilit tesznek bele. Minden más ételbe sokkal többet használnak. Az utcákon álló standoknál árulják a legjobb és legolcsóbb ételeket egész Thaiföldön. Természetesen nemzetközi ételeket is találsz, mivel Thaiföld elég nemzetközi helynek számít, az ide áramló turisták miatt.

2. A meleg időjárás
Aki imádja a napot, annak Thaiföldön a helye. Főleg abban az időszakban, amikor nálunk beköszönt a tél. Ezen a területen még Januárban is körülbelül 20°C a hőmérséklet. Ragyogó napsütés, gyönyörű tengerpartok és stressztől mentes pihenés.

3. A barátságos helyiek
Akik már jártak Thaföldön, úgy nyilatkoztak, hogy az itt élő emberek nagyon kedvesek. Mindig mosolyognak, boldogok, végtelenül türelmesek és segítőkészek. Segítenek, ha bajba kerülsz, de még akkor is, ha nem értesz szót a többi helyivel.

Mikor menjünk Thaiföldre nyaralni?

4. Szemet gyönyörködtető trópusi szigetek
Thaiföldön számos mesébe illő partot találsz. Ilyenek például a Ko Chang, Ko Kood, Surin Island, Ko Adang és a Ko Lanta. A legjobb thaiföldi szigetek délre találhatóak, közel a malajziai határhoz. Mind úgy néz ki, mintha csak egy képeslapról varázsolták volna elő őket.

5. Buja dzsungel

Igazán megnyugtató a parton üldögélni, és hallgatni a tenger hullámait egy jó könyv társaságában, de ha Thaiföldön járunk, nem érdemes kihagyni egy túrát a dzsungelben. Csodálatos kilátásban gyönyörködhetsz, sűrű erdőkben, változatos élővilágban és olyan vízesésekben, ahol le tudod hűteni magad.

6. Nemzetközi szórakozás

Thaiföld az az ország, ahol a helyiek mellett rengeteg turistával is találkozhatsz. Világméretű étteremláncok, nemzetközi éttermek és üzletek, Starbucks és Hollywood filmek várják az ide látogatókat.

7. Bangkok

Rengeteg dolgot csinálhatsz Bangkokban, többek között van számos esemény, nagyszerű bárok és ízletes ételek. Te is szereted azokat a városokat, ahol mindig van mit csinálni, igaz? Teljesen mindegy, hogy a hét melyik napjáról van szó, Bangkok mindig élénk. Mint New York, Bangkok is az a város, ami sohasem alszik.

Legolcsóbb Thaiföldi utakért kattint ide >>


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások