Tanzánia

A Tanzániai Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Tanzániai , a Tanzániai legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 0 utazás közül választhat.

Tanzániai foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Az egyik legnagyobb vadon Afrikában. Hatalmas terület, dimbes-dombos füves területtel, mely szinte eggyé válik a horizonttal.

Tanzánia

Tanzánia utazás TOP 10

Tanzánia úti célok

Az összes Tanzánia »

Tanzánia

Az összes Tanzánia »

Tanzánia ismertető

Beutazás: Érvényes útlevél szükséges, amely a beutazástól számított 6 hónapig érvényes. Tanzániába történő belépéskor 20 USD/fő fizetendő.

Egészségügy:
A napsütés erős, így ajánlott magas faktorú naptej, napszemüveg, sapka használata. A meleg miatt sok folyadék bevitele ajánlott. A víz nem fogyasztható.

Öltözködés:
Hosszú könnyű nadrág és hosszú ujjú ing és kényelmes cipő, estére melegebb ruha ajánlott. Kérjük vegye figyelembe a helyi öltözködési szokásokat. A térd és a váll eltakarása mind férfiak, mind nők esetében elvárt.

Bankkártya:
Nem mindenhol fogadják el, de a szállodákban többnyire lehet vele fizetni. A kártyával történő fizetés esetén bizonyos költséget felszámolnak.

Biztonság:
Kérjük az alapvető biztonsági előírásokat vegye figyelembe, éjszaka ne sétáljon egyedül, sok pénzt illetve ékszereket szintén nem ajánlott magunkkal vinni. Értékeit helyezze el a hotel széfjében.

Ajándékok:
Tanzániai kávé, tea, fafaragványok.

Étel, ital:
A tanzániai konyha sok friss gyümölcsöt, egzotikus és tengeri ételeket kínál.

Nyelv: A helyi nyelv a kisuaheli, angolul szinte mindenhol beszélnek.

Áram:
220/230 Volt, háromágú. Áramátalakító szükséges.

Telefon:
Szállodákból lehet telefonálni, de nem olcsó, egy perc kb. 1300-1500 Ft.

Pénznem:
Tanzániai schilling (TZS). 1 EUR =747,69 TZS.

Időeltolódás:
Amikor Magyarországon nyári időszámítás van + 1 óra, egyébként + 2 óra.

Tanzánia foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Tanzánia üdülőhelyek

Tanzánia utazási magazin

Téli napfürdő és szafari Tanzániában

Tanzániában, Kelet-Afrika legnagyobb országában teljesen más csodákat láthatunk, mint az üdülőhelyek többségében. Az ország elsősorban gazdag állatvilágával (pl. sehol máshol a Földön nem látható ennyi gnú, zebra és antilop) és hófehér homokos zanzibári szigetével csalogatja az európai télvíz idején utazókat. A Tanzániába érkező turisták többsége üdülés és szafari párost foglal, ami a tengerparti pihenés mellett a híres Serengeti Nemzeti Parkba való kalandozást jelenti. Páratlan és félelmetes az élmény, hiszen ki az, aki hétköznap összefut egy oroszlánnal, vagy megkínál almával egy épp arra tébláboló zsiráfot. A Serengetiben nagy a felhozatal: a Big Five – az öt afrikai nagyvad: az oroszlán, orrszarvú, elefánt, kafferbivaly és leopárd – mindegyike megpillantható itt…többnyire.   A helyiek szerint ugyanis a klímaváltozás már Tanzániában is érezteti hatását, volt rá példa az elmúlt években, hogy három hétig zuhogott az eső egyfolytában. Még az igazán öreg maszáj [...]
Teljes cikk

Afrika sötét élményeiről II.

Az elmúlt évben az egzotikus országokba készülő utazók közel harmada afrikai úti célpontot választott magának. Ez nem meglepő, hiszen a sötét földrész mindenkinek az igényeit kielégíti: akik olcsón szeretnének pihenni vagy egy szafarira vágynak, azok általában Kenyába utaznak, ha valakinek a nyugalom, a türkizkék tenger és a korallzátonyok jelentik a legtöbbet, az Mauritius vagy Zanzibár szigetét választja, aki pedig a luxust szeretné élvezni, az a Seychelle-szigeteket látogatja meg. Afrika valóban egy más világ, amely elbűvöl egzotikus miliőjével, de amely egyben az egészségünkre komoly veszélyeket rejthet.Álomszigetek valóságos fertőzésekkelKenya és Tanzánia partjaitól nem messze három csodálatos sziget várja a fehér homok szerelmeseit. A fűszerszigetnek is nevezett Zanzibáron ne hagyjuk ki a főváros piacait, mivel itt szinte minden egzotikus fűszert és fűszerkeveréket beszerezhetünk. Az ország gasztronómiája nemcsak a fűszerek miatt híres, hanem amiatt is, hogy három földrész, [...]
Teljes cikk

Afrika sötét élményeiről I.

Az elmúlt évben az egzotikus országokba készülő utazók közel harmada afrikai úti célpontot választott magának. Ez nem meglepő, hiszen a sötét földrész mindenkinek az igényeit kielégíti: akik olcsón szeretnének pihenni vagy egy szafarira vágynak, azok általában Kenyába utaznak, ha valakinek a nyugalom, a türkizkék tenger és a korallzátonyok jelentik a legtöbbet, az Mauritius vagy Zanzibár szigetét választja, aki pedig a luxust szeretné élvezni, az a Seychelle-szigeteket látogatja meg. Afrika valóban egy más világ, amely elbűvöl egzotikus miliőjével, de amely egyben az egészségünkre komoly veszélyeket rejthet.A szafarik kockázatosak?A legtöbb utazó azért választja Kenyát vagy Tanzániát téli úti céljául, mert szeretne résztvenni egy valódi szafarin. A vadregényes kirándulásokon valódi felfedezőnek érezheti magát mindenki, hiszen dzsippeken szállítják a vendégeket, miközben körülöttük szabadon kószálnak az eddig csak állatkertből ismert egzotikus vadállatok: a zebrák, majmok, vízilovak, [...]
Teljes cikk
Tanzánia foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Tanzánia »
 

Tanzánia foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Tanzánia »

Tanzánia leírás

 Arusha Nemzeti Park
A nemzeti park a Kilimanjaro és a Meru hegyek között fekszik, kiemelkedő természeti szépségekkel. Az élővilág széles körben megtalálható, emellett kráter tavak, hegyi erdők és a látványos Meru - hegy gazdagítja a nemzeti parkot. Hatalmas madár populációnak, síksági vadállatoknak fekete és fehér majmoknak ad otthont.

Tarangire Nemzeti Park
A park hatalmas baobab fáiról híres, a Arusha-tól csupán 2 órányi vezetésre található. A száraz évszakban a Tarangire- folyó állandó vize hatalmas mennyiségben vonzza a vándorló állatokat: elefánt, gnú, zebra, antilopfajták. A baobab fák rendkívül öregek, azt mondják róluk, hogy a szellemeknek és a kísérteteknek szolgálnak menedékül . Az ingoványos, mocsaras területeken található fák az óriáskígyók menedékéül szolgál. A száraz évszakban jó esélyünk lehet rá, hogy látunk leopárdot, oroszlánt és nagyon ritkán afrikai vadászkutyát.

Lake Manyara Nemzeti Park
A park a Manyara-tó partja és a Kelet-afrikai Rift-völgy meredek fala között található. A Rift-völgy meredek faláról könnyen megfigyelhető a park összes élővilága. Az esernyőfák a tóparthoz közel kényelmes pihenőhelyet biztosítanak a fára mászó oroszlánnak. Az akácok és a lejtőn lévő erdőségek árnyékul és eleségül szolgálnak az elefántnak. A füves tópart a nagyszámú bivalycsordáknak, flamingóknak és vízilovaknak ad otthont.

Ngorongoro Kráter és Védett terület
A világhíres vadrezervátum a világ hét csodája közé tartozik. A Ngorongoro kráter és a körülötte lévő terület hatalmas számú vadállatnak szolgál otthonául, lélegzetelállító tájjal a háttérben. Vulkánok, hegyek, síkságok, tavak, erdők, és régészeti helyek teszik változatossá ezt a pompás tájat. A kráter - ahol a legtöbb lodge található - magassága és perem körüli hőmérséklete miatt elég hűvös, főleg este. Erdőnövényekben gazdag, buja, tele van kúszónövényekkel, rikoltozó majmokkal, melyet a hajnali köd még elrejt előlünk. A meredek kráterfal nem akadályozza az állatokat a mozgásban, de sokan maradnak a kráter aljában, ahol élelem és víz bőségesen található. A kráter a védett fekete orrszarvúk otthonául szolgál.

Serengeti Nemzeti Park
Az egyik legnagyobb vadon Afrikában. Hatalmas, dimbes-dombos, füves terület, mely szinte eggyé válik a horizonttal. Horkantó gnúk csapata cammog végig az ősi vándorló útvonalon. Több mint 1,5 millió gnú vesz részt évenként a vándorlásban a friss legelő felé, a Serengeti déli részétől a Masai Mara Nemzeti Parkba vándorolnak (mely a Serengeti északi kiterjedése).

Tanzánia foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követségTanzánia adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek
|[REM_CODE]|