Nusa Tenggara - Indonézia

Ablak a Világra - Utazási magazin


Nusa Tenggara - Indonézia
Kapcsolódó utazások

Mikor Balitól keletre haladva, a szigetekről eltűnik a dús vegetáció, és jóval kevesebb lesz az öntözött rizsterasz, valamint egyre szárazabb a klíma, akkor már tudhatjuk, hogy a Wallace vonal felé közeledünk. A majd 300 méter mély tengerszoros Ázsia és Ausztrália állat- és növényvilágát választja el egymástól. A Bali és Lombok között húzódó vonaltól keletre találhatóak Nusa Tenggara szigetei.

Érdekessége a vidéknek, hogy hiányoznak innen a nagy testű emlősök; nyugatra azonban, Bali és Jáva irányába, nincsenek erszényesek. De nem csak az állatvilágban a kultúrában is jócskán különböznek egymástól ezen tájegységek. Míg Jáva és Bali viszonylag egységes kultúráival rendelkezik, addig Nusa Tenggara sosem vált igazán egységessé.

Indonézia lakosságának csupán négy százalékát teszik ki az itt élők, mégis annyira különböznek egymástól az egyes népcsoportok, hogy lehetetlen őket közös nevezőre hozni.

Ott van például a Nusa Tenggara keleti végében fekvő Alor sziget, amely 50 különböző nyelvet és egyben népcsoportot is képes volt kitermelni, pedig az egész sziget csupán 60 kilométeres hosszúságú. Ez még talán nem is lenne probléma, de a csoportok a legtöbb esetben még csak köszönőviszonyban sincsenek egymással.

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások