A csodálatos Bali

Ablak a Világra - Utazási magazin


A csodálatos Bali
Kapcsolódó utazások

Utazási tippek az ide látogatóknak

Szinte már mindenki hallott Indonéziában a legnépszerűbb szigetről, de nem mindenki tudja, hol van.

Bali az indonéz szigetcsoport több ezer szigete közül a leghíresebb.

Ez évtizedek óta turisztikai kedvenc, és minden bizonnyal ez Indonézia első számú úticélja is. A széles  strandok és a zöld, vulkán uralta belső tér évente közel 3 millió külföldi turistát vonz!

Az indonézek milliói minden évben kihasználják Bali szépségét.

Bali helyszíne

Bali, egy 95 tengeri mérföldes sziget, amely az Indiai-óceánon található, mindössze két mérföldnyire keletre a Java csúcsától.

Bali a Kis-Szunda-szigetek legnyugatibb csúcsán helyezkedik el,  olyan szigetekkel, mint  Flores, Timor. Bali legközelebbi nyugati szomszédja Lombok sziget,  Rinjani-hegység otthona.

Bali körülbelül 1,600 mérföldre fekszik, Perth északi részén, Nyugat-Ausztráliában, és körülbelül 600 mérföldre fekszik keletre Jakartától.

Miért olyan híres Bali?

Elizabeth Gilbert bizonyára felhívta a figyelmet Ubudra, Bali kulturális szívére, az "Eat, Pray, Love" könyvében. De mielőtt a könyv és a film nagyot ütött volna 2010-ben, Bali csendben várta a hátizsákosokat, a szörfösöket és az utazókat.

Míg Indonézia túlnyomó része muzulmán vagy keresztény, Bali egy hindu sziget.

Az egyedülálló architektúra - mind az ősi, mind a modern - keveréke jelen és múlt. Néha nehéz megmondani, hogy a szerkezet egy 500 éves templom vagy  egy tavaly épült vendégház / étterem!

Bali a világ egyik legromantikusabb szigete, és az egyik legnagyobb nászút célpontja Ázsiában.

Rengeteg rejtett lelet található szétszórva a szigeten.

A vulkanikus talaj biztosítja a termékeny tájképet a rizs teraszokkal, látni az esőerdők lobkoronáit,  a virágok pedig folyamatosan virágzanak. Számos művész és kreatív személy költözik át Baliba, hogy élvezze az egészséges energiát és a friss levegőt. David Bowie például a hamvait itt szórta szét. A sok fejlődés, az előkelő szállodák és a golfpályák jelentős dózisa ellenére, Bali még mindig megtartja az eredeti varázsának nagy részét, amelyet évtizedekkel ezelőtt kis maroknyi utazók fedeztek fel.

Talán Bali egyik legizgalmasabb aspektusa az a luxusszint, amelyet az utazók költségvetésükben élvezhetnek. Gyönyörű butikhotelek találhatnak éjszakánként 50 dollárért. Csak egy kicsit többet kell költeni  a luxusra. ( Hawaii $ 200 + éjszakánként).

Bali néhány ember számára paradicsom lehet, de még csak nem is közelíti meg Indonézia egészének meghatározását. Rengeteg más hívogató úti cél található még messzebb. Sajnos a becslések szerint a külföldi látogatók csak 80 százaléka látja Indonéziát mielőtt haza megy Baliból.  Egészítse ki utazását Indonézia más izgalmas helyeivel.

Programok Balin

Eltekintve a szokásos bevásárlási, étkezési és relaxációs trióktól (mind a három kiváló a szigeten), Bali számos érdekes programot  kínál.

Próbálja ki a szörfözést: Bali az 1930-as évek óta szörfösöknek ad otthont. A zátonyhiány és a szörfiskolák hiánya miatt a Kuta Beach az egyik legnépszerűbb hely a világon, hogy szerencsét próbáljon.

A haladók számára az Uluwatu és a sziget más területei nagyobb kihívást jelentenek.

Ubud látogatása: Ubud hírneve széles körben elterjedt, így fejlődése is - ugyanaz lett a sorsa, mint Pai-nak Thaiföldön.

A még mindig zöldellő rizsföldek, butikok, gyógyfürdők és holisztikus gyógyító központok elegendőek ahhoz, hogy az embereket kicsit beljebb csábítsák a strandoktól.

Élvezze a strandokat:  A zsúfolt Kuta-tól az előkelőbb és kifinomultabb Dél Baliig, mindenki számára található egy strand. Seminyak és Legian népszerű strandok, de számos más lehetőség van a nyugati parttól távolabb.

Lásd a belteret: Tavak, vulkánok, rizs teraszok.

Az aktív vulkánok és a források lejtőin húzódó falvak remek  lehetőséget nyújtanak. Szerencsére Bali elég kicsi ahhoz, hogy nappali kirándulásokra is sor kerülhessen az esőerdők felfedezésével, éjszakai ott tartózkodás nélkül. Ragadjon meg egy motort (Ubud jó kiindulópont) és irány!

Búvárkodás és snorkeling: A búvárkodás Baliban gyakran olcsóbb, mint Thaiföldön. Búvár üzleteket  pedig bőséggel találhatunk itt is. Amed fekete homokja a sziget északi részére csalogatja a búvárokat, akik eljutnak a régi USS Liberty roncshoz és élvezik a jó búvárkodást.

Tippek Bali repülőjárataihoz 

A Denpasar Nemzetközi  Repülőtér (repülőtér kód: DPS), hivatalosan Ngurah Rai nemzetközi repülőtér, Indonézia harmadik legforgalmasabb repülőtere. Szerencsére a kis repülőtér 2013-ban és 2014-ben felújításra került. A gyönyörű és funkcionális repülőtér még hívogatóbb lett, hogy fogadja az ide érkező utasokat.

A repülőtér Garuda, Wings Air és Indonézia AirAsia központjaként szolgál- három nagy légitársasággal, amelyek mindegyike Indonéziát és Délkelet-Ázsiát szolgálja. Közvetlen járatok Európából, a Közel-Keletről, Kínából, Japánból, Ausztráliából, Oroszországból és más helyekről származhatnak.

Furcsa módon még mindig nincs közvetlen járat az Egyesült Államoktól Baliig! Az amerikai utazók a legjobb ajánlatokat kapják azáltal, hogy először Bangkokba vagy Kuala Lumpurba repülnek, majd egy "ugrással" le Bali felé.

De jó hír: A repülőtértől mindössze 1,6 kilométerre fekszik Kuta-tól - a sziget legnépszerűbb turistapartjától. Hacsak nem Ubudból indul, akkor egy órán belül (vagy kevesebb) kijut a reptérről és a partra érkezik.

A legjobb idő Bali látogatására

Az időjárás egész évben kellemesen meleg, de mint a legtöbb délkelet-ázsiai hely, az éves monszun rontani tudja a szórakoztató sziget hangulatát.

A téli hónapokban a nagy esőzések felkavarják a tengert. Várhatóan a legnagyobb eső december és március között esik. Az esős évszak előtti és utáni csendesebb hónapok gyakran jó alkalom, hogy élvezzék a szigetet és elkerüljék a tömegeket.

Bali a nyári hónapokban (június és augusztus között) a legszárazabb és legforgalmasabb. Sajnos ez egybeesik azzal az időszakkal, amikor a déli féltekén tél van, így a menekülni kívánó nagyszámú utazók Balit választják célpontként.

Ha ezen idő alatt utazik, meg kell osztania a szigetet másokkal is!

 

 


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások