Egyesült Arab Emírségek nyaralás

A Egyesült Arab Emírségeki nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Egyesült Arab Emírségeki nyaralás, a Egyesült Arab Emírségeki nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 120 utazás közül választhat.

Egyesült Arab Emírségeki nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Az Emirátusok az ellenéttek országa. Remek tengerpartok, sivatagok, oázisok teszik változatossá a tájat, a teveversenyek, a beduin piacok pedig az iszlám életmódtól térnek el.

Egyesült Arab Emírségek utazás TOP 10

Egyesült Arab Emírségek úti célok

Az összes Egyesült Arab Emírségek nyaralás »

Az összes Egyesült Arab Emírségek nyaralás »

Egyesült Arab Emírségek ismertetőHivatalos pénznem, pénzváltás: az ország valutája a dirham (DHS, kb. 1 USD= 4,2 DHS), kivitele nem korlátozott, bárhol visszaváltják a kívánt valutára. Hitelkártyák mindegyikét elfogadják. Megérkezéskor a reptéren vagy bárhol a városban lehet kis pénzváltókat találni, a hotelek recepciójánál nem érdemes pénzt váltani, ott sokkal rosszabb az árfolyam. Ha valaki USD-ben vagy euroban kíván fizetni, akkor általában a banki árfolyamon váltanak. Ez élelmiszerüzletekre, múzeumokra stb. nem érvényes.

Hivatalos nyelv, lakosság, vallás: hivatalos nyelv az arab, de szinte mindenhol beszélnek angolul is. Jelentős még a hindi és a perzsa nyelv használata is, a fülöp-szigeteki vendégmunkások miatt. Az ország teljes lakossága kb. 3,2 millió, melynek jelentős részét a vendégmunkások adják. Ez az adat meglehetősen pontatlan, a folyamatos munkaerő ki- és beáramlás miatt. Mohamedán a hivatalos és a legelterjedtebb vallás, de élnek itt katolikusok és hinduk is.

Időeltolódás: +3 óra a nyári, +2 óra a téli időszámítás szerint.

Elektromos áram: 220 V, a magyar normától eltérő, angol szabvány szerintiek az aljzatok! A szállodák recepcióin speciális aljzat átvehető.

Egészség: kötelező védőoltás nincs. Csapvíz iható, de nem jó ízű, ajánlott a palackozott víz fogyasztása! Figyeljenek a folyamatos folyadékbevitelre! Tanácsos némi házi patikát vinni magukkal.

Fényképezés: helyieket, különösen nőket, szigorúan tilos fotózni! Katonai objektumok fotózása is tiltott! A mecsetek csak és kizárólag vallási célra épültek, tehát turistáknak - egy mecset kivételével - tiltott a bemenet.

Telefon: mindenhol lehet venni telefonkártyát 50 dhs-ért. Mobiltelefon kivihető, de a lefedettség nem teljes, a mobilszolgáltatót érdemes utazás előtt megkérdezni, mennyibe kerül a kinti szolgáltatás.
Borravaló: étteremben 10%, szállodában (takarítók, strandon dolgozó személyzet) az udvarias kiszolgálást 5-10 DHs-mel szokták honorálni.

Öltözködés: ajánlatos a könnyű len-, pamutruházat, a kényelmes cipő, fejfedő, napszemüveg, papucs, valamint a hűvösebb estékre melegebb ruhadarab. Szigorú erkölcsi szokásai miatt tiltott a sort, valamint a miniszoknya és a kivágott női ruha viselete. Érdemes könnyű pulóvert is vinni, mert a légkondicionálás miatt gyakran fázhatunk.

Nyitva tartás: az üzletek nyitva tartása követi az élet megszokott rendjét: szokványos a délutáni szieszta. A nagy bevásárló helyeken, plazákban nincs zárás, de a kisebb üzletekben, bazárokban igen.

Étkezés: az arab konyha a világ egyik legkülönlegesebb kulináris élvezete, az ízek kavalkádja. Az eltérő nemzetek konyhái tökéletesen ötvöződnek. Találkozhatunk itt: libanoni, egyiptomi, marokkói, perzsa, indiai, távol-keleti étel kuriózumokkal az utcai sütödéktől kezdve a legelegánsabb szállodák éttermi kínálatáig.

Taxi: a városban több taxitársaság is kínálja a szolgáltatásait. Nem érdemes alkudozni, sokszor a kialkudott tarifa többször változhat az út során. Minden taxinak jól látható száma van, érdemes megjegyezni, mert könnyebben rátalálhatunk. A reptérről és a reptérre vezető úton tripla tarifával számolnak.

Vásárlás: Dubai a világ egyik legnagyobb arany viszonteladója, ezért érdemes odafigyelni, hogy minél több időt töltünk a bazárban annál jobban hatalmába kerít az arany csillogása. Minden, ami a szemünk elé tárul majd ott a bazárban, színtiszta arany, itt nem fordulhat elő a hamisítás, mert erre kényesen vigyáznak. Az aromák és az illatok kavalkádjában találja magát az idelátogató, hiszen a megannyi fűszer varázsa ámulatba ejtő. Itt megtalálható mindenféle és fajta fűszer, származzon a Közel-Keletről vagy egyéb távol keleti országból. Az elektromos bazárban a legmodernebb elektromos gépek tárháza található. Azok akik igazán értik és szeretik a különleges selymeket és kellékeket azok elé egy csodálatos világ tárul a textil bazárok valamelyikében. Nagyon fontos, hogy minden bazárban kötelező az alkudozás!

Egyesült Arab Emírségek nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Egyesült Arab Emírségek üdülőhelyek

Egyesült Arab Emírségek üdülőhelyek

Dubai
Igazából két városból áll, Deirából és Dubaiból. A legjobb mód arra, hogy felfedezzük a várost, a motoros csónakbérlés, ezzel könnyedén körbehajózhatjuk a városrészeket. A legérdekesebb látnivaló a Dubai Múzeum, valamint a World Trade Center, melynek tetejérõl lélegzetelállító kilátás nyílik a városra. Rengetegen keresik fel a deirai aranybazárt, amely a legnagyobb ilyen piac a Közel-Keleten. A rengeteg bevásárlóközpont kedvezõ árakkal várja a vásárolni is szeretõ turistákat.

Abu Dhabi
Szintén nem ódon épületeirõl híres, az Al-Husn palota, vagy ahogyan a helyiek nevezik, az Öreg Erõd egyike a kevés 30 évesnél idõsebb épületnek. A Nõi Kézmûvesek Központjában állandó kiállítás és vásár mûködik. A bazár nem vetekedhet a dubai bazárral, de azért érdemes felkeresni.

Sharjah
Az ország egyik legérdekesebb városa, mégis nagyon kevesen tudnak róla. Az Emirátusok legnagyobb mecsete, legérdekesebb régészeti múzeuma itt található, a gyerekeknek szórakoztató parkot építettek, a Természeti Múzeum a leglátványosabb az egész Öbölben, a bazár pedig méltó vetélytársa lehet a hasonló dubai intézménynek. Remek hely a város azok számára is, akik eredeti perzsaszõnyeget szeretnének vásárolni.

Egyesült Arab Emírségek nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Egyesült Arab Emírségek legjobb szállodái

5pont - 2 értékelés
Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island 5*

Doubletree By Hilton Resort & Spa Marjan Island 5*

Ras al Khaimah
Ár:
  486 750
Ft / fő-től (9 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Barátságos, segítő kész és mindig mosolygó személyzet. Tiszta szoba, naponta cserélt törölközők, ágynemű csere hét közben. Bőséges választék étkezéseknél. A tenger olyan meleg volt, mint itthon a jakuzik. Isteni.

Nem tetszik:
Az étteremben, lobbyban a klíma nagyon alacsony hőmérsékletre van állítva. A külső 38 - 42 fokhoz képest talán a fele 21-22 fok lehetett.

Egyéb:
Egyébként nagyon szép és jó volt. Szívesen visszatérnék.
4.2pont - 3 értékelés
Marina Byblos Hotel 4*

Marina Byblos Hotel 4*

Dubai
Ár:
  305 000
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:
A hazafelé utazás! Köszönjük, hogy 3 órával hamarabb kivittek a reptérre, majd másfél óra sorba állás után a böröndök végre a szalagra kerültek! 20 perc szenvedés az úriember azt mondta nem bírja kinyomtatni a beszálló kártyákat! Majd közölte a gép indulása előtt 1 óra 10 perccel, nem enged fel a gépre! Jött a sokk hatás! Azonnal mentünk a jegykiadó pulthoz, a jegyeket nem lehetett cserélni, de még ekkor sem tudtuk, miért nem engedtek fel a gépre! Három nagyszülővel és egy másfél éves gyerekkel, csak álltunk a reptéren! Az itthoni iroda nulla segítség, ha haza akarunk jönni vegyünk újabb jegyeket! Persze minden ember ennyi pénzzel járkál?! Bécsbe vettünk jegyeket több mint 1 millióért! Az autónk akkor is Pesten állt…. Még szerezzünk kisbuszt Bécs és Pest közé! Folyamatosan e-mailt írtam az irodának! Persze csak a nyugtató üzenetek jöttek! Hozzáteszem az utazás sem a legolcsóbb volt, de nem hagyjuk annyiban! Ez igy nem mehet, választ akarok miért nem szálhattunk fel a gépre?! Mikor kapunk kártérítést? Persze ezekre nulla válasz! Aki a reptérre vitt transzferes sem segített semmit! Hello dubai. Hu és a Startutazás részünkről elfelejtve! Hozzáteszem harmadszorra voltunk itt….

Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Dubai - Atlantis, The Palm 5*

Dubai - Atlantis, The Palm 5*

Dubai
Ár:
  839 000
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
Egyesült Arab Emírségek nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Egyesült Arab Emírségek beszámolók

19035 megtekintés - nincs értékelés
No és mi van a kisebb emirségekkel?

No és mi van a kisebb emirségekkel?

Egyesült Arab Emírségek
Az Egyesült Arab Emirségekhez leginkább Dubai kapcsolódik, esetleg Abu Dhabi. Ez persze nem véletlen: a dubai sheik volt az első, aki rájött, hogy az olajért kapott pénzt nem csak arany Rolls Roysokra lehet fordítani, az építkezés még ennél is sokkal nagyobb mulatság, Dubai sheikje pedig megvalósította minden üzletember álmát, a marketing alapon tervezett és kivitelezett országot. Ugyanakkor az Egyesült Arab Emirségek nem csak ebből a két városból/államból áll, ott van a további öt, Dubaitól [...]

A teljes bejegyzés

33066 megtekintés - 5* értékelés
karcsi szerint Dubai

karcsi szerint Dubai

Dubai, Egyesült Arab Emírségek
Címke:

Miután bejártuk a régi Dubait nekifogtunk annak a bizonyos Dubainak. Két napig bolyongtunk a városban, és kezdtünk teljesen talajt veszíteni. Az egész szürreális. Ott ültünk a Burj al Arab alatt, néztük, csodálkoztunk, és semmi értelmét nem láttuk. 7 csillagos szálloda, ahol állítólag aranyból vannak a vécédeszkák, és 40 dollárba kerül egy pohár bor és 100 dollárba egy főétel az ezredik emleti étteremben. Néztük azt a fantasztikus épületet, és nem jöttünk rá, hogy miért kellett ilyen [...]

A teljes bejegyzés

24144 megtekintés - nincs értékelés
Autóbérlés az Emirségekben

Autóbérlés az Emirségekben

Egyesült Arab Emírségek
Címke:

Az utazás során talán az autóbérlés volt az egyik legnehezebb feladat. Nem tudom Dubaiban hogy megy, de a többi emírségben egyáltalán nem könnyű feladat. Előszőr is nem olcsó, mert nincs kínálat. Városonként két autóbérlő cég nem piac, és nem okoz versenyt. Másodszot nem lehet rendes biztosítást szerezni. A magyar idegenvezetők vagy huszonegyszer elmondták, hogy nem ajánlják, mert nagyon durván vezetnek és horrorisztikus a bérleti feltétel baleset esetére. A horrorisztikus feltétel való [...]

A teljes bejegyzés

Egyesült Arab Emírségek nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Egyesült Arab Emírségek utazási magazin

Mi a különbség az all inclusive és az ultra all inclusive ellátások között?

 Mi a különbség az all inclusive és az ultra all inclusive ellátások között? A szálláshelyek különféle ellátásokat kínálnak a vendégeknek, akik kedvükre választhatnak az étkezési formák közül. Értelemszerűen, minél több extrát tartalmaz az ellátás, annál magasabb árral kell számolni. Ismerjük meg alább a részleteket, azt azonban fontos leszögezni, hogy az alábbiak csak általános tájékoztatásul szolgálnak, az egyes szállodák maguk döntik el mire helyezik a hangsúlyt, mindenhol más és más lehet az ellátási formák tartalma! Ha teljesen biztosak akarunk lenni a szálloda honlapjáról töltsük le az úgynevezett „fact sheet formot”, ebben közlik a hotelek a részleteket. Sokkal gazdaságosabb, ha a szállodában elköltött étkezéseket egy csomagban vásároljuk meg előre az utazási irodában, mivel a szállodákban alacsonyabb áron ehetünk meg egy ebédet vagy vacsorát, mint az üdülőhely bármelyik éttermében, másfelől pedig kényelmes is, hiszen nem kell róni az utcákat, hogy [...]
Teljes cikk

2024. új építésű luxusszállodái sorozatunk első bemutatkozója: The Lana Hotel, Dubai

Új varázslat, amely felfedezésre vár: Dubai vadonatúj luxusszállodája 2024. februárban nyitja meg kapuit az utaznivágyó és luxusra szomjas vendégkör előtt! Ahol a víz, a föld és az ég találkozik, ott egy csillogó új birodalom születik. Ebben a vadonatúj luxushotelben felfedezheti a vendégszeretet és az emelkedett életvitel minden nyomát.  Az alkotók szerint ez a tökéletes végállomás Dubai csodáinak a felfedezéséhez, ahol ünnepelhet, és megismerheti ennek a csodálatos városnak a legjavát. A Dorchester Collection páratlan, globális szolgáltatásainak 21. századi bemutatása. Azt vallják: a különbség a részletekben rejlik.  „A tér és a fény jellemzi gyönyörű szobáinkat és lakosztályainkat, ahol Gilles & Boissier tervezői játékosan ötvözik a hagyományos és a kortárs vonásokat, melyeket Dubai szelleme ihletett.”   A Lana Hotel célja, hogy a legendás Dorchester szolgáltatáson keresztül csatlakozzon Dubai legnagyobb szállodáihoz.  A luxusszálloda legfőbb [...]
Teljes cikk

Tudod hol van jelenleg a világ legmagasabb épülete?

Persze, hogy a válasz Dubai! Mi más lehetne? A ​​​​​​ 828 méter magas és 163 emeletből álló Burj Khalifa az Egyesült Arab Emírségek gyönyörű városában, Dubaiban található. Csillogó üveghomlokzatának tisztítása több mint 36 munkást és három hónapot vesz igénybe. Ez az építmény önmagában számos világrekordot tart fenn, például a legmagasabb épületet, a legtöbb emeletet, a legtöbb felső szabadtéri kilátót, a legtöbb tornyos liftet és még sok mást is.Te mikor látogatod meg? [...]
Teljes cikk

Egyre több honfitársunk indul neki távoli, egzotikus úti céloknak, főszezonon kívül is!

Megmutatjuk melyek az új utazási trendek 2023-ban. Az egzotikus úti célok sosem látott népszerűségnek örvendenek. Míg a koronavírus-járványt megelőzően jellemzően csak téli időpontokban vágytunk távoli, meleg helyekre, addig újabban már szinte minden hónapban egyformán népszerűek az alábbi nyaralóhelyek. Talán ennek – többek között – az is az oka, hogy az éghajlatváltozás miatt, teljesen kiszámíthatatlanná vált, hogy mikor tökéletes az időjárás egy tengerparti nyaraláshoz. Ha meg az eső-nap arányát úgysem tudjuk befolyásolni, akkor élvezzük ki azt, ami van. Carpe Diem! Nyaraljunk amikor ráérünk, pl. tavaszi szünet az új nyári szünet!   Emellett egyre többen kezdenek ráébredni arra, hogy elő- vagy utószezonban nemcsak a turistaáradatot kerülhetjük el, hanem a kiemelkedően, néhol irreálisan magas főszezoni árakat is. Azt már mindannyian megtanultuk, hogy az ünnepi időszakok részvételi díjai hihetetlen magasságokba emelkednek, de azt talán még kevesen tudják, hogy [...]
Teljes cikk

Bemutatták a Bosszúállók kalandparkot a Dubai Képregény Találkozón

A 2015-ös MEFCC-n az IMG Worlds of Adventure kalandpark fejlesztői a képregény rajongók számára adtak egy kis ízelítőt a vadiúj hullámvasútjukból.A 140 000 m2-es fejlesztés a világ legnagyobb vidámparkjává válik, amikor befejeződik. A fejlesztők Dubaiban mutatták be a Bosszúállók: Ultron kora hullámvasút előzetesét. Az Oculus Rift virtuális valóság segítségével a 2015-ös MEFC látogatói megtapasztalhatták milyen lesz az igazi hullámvasút.„A hullámvasút véget vet az eddigi sztereotip 3D médiának, egy részletes és valósághű körlettel és olyan robbanós film trükkökkel, amelyet a teljes élmény biztosítására terveztek.” - nyilatkozta az Ilyas & Mustafa Galadari Group képviselője.„Már izgatottan vártuk, hogy leleplezzük a Bosszúállók: Ultron kora hullámvasutat az MEFCC-n, mert tudjuk, hogy jövendőbéli vendégeink és főként a hűséges Marvel rajongók értékelik majd a megnyitót”, amely a film világpremierjével együtt április 30-án volt Dubaiban.A [...]
Teljes cikk

Dubai dress code és némi illem

Dubaiban a magas hőmérséklet és a víz közelsége szinte csábítja az embert, hogy egész nap bikiniben legyen. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy hova is utazunk, bár Dubai lakosságának 80% -a bevándorló, mégis tiszteletben tartják a régi hagyományokat és a helyi lakosok igényeit. Természetesen, mivel a turizmus nem csak egyszerű hobbi, nekik is fontos az, hogy a turisták jól érezzék magukat itt. Ennek ellenére azonban érdemes betartani néhány egyszerű illemszabályt.Az alkoholfogyasztás ma már hazánkban is tilos, ez Dubaiban sincs másként. Alkoholos italok fogyasztása leginkább a szállodákban lehetséges. Nem érdemes tehát koktéllal a kezünkben táncra perdülni a belváros szívében, már, csak azért sem mert az utcán való táncolás sem engedélyezett.Manapság hódítanak a magas derekú rövidnadrággal párosított, köldököt mutató pólók, azonban az Arab Emirátusokban ez nem különösebben előnyös viselet. A plázákból például akár ki is tilthatják a nem megfelelően felöltözött nőket. Ez a [...]
Teljes cikk

10 program amire, nem kell sokat költened ha Dubaiba látogatsz

Fountain Show Közel a lenyűgöző Burj Kalifához, egy másik elképesztő program várja az érdeklődőket. Nézd meg a világ legnagyobb szökőkút show – ját, ami nem csak a szemet kápráztatja el, de a füleket is kényezteti dallamos zenei aláfestésévelMajilis Galery Az 1989-ben alapított művészeti galéria, miden érdeklődőnek pompás élményt nyújt. A központ ingyenesen látogatható, és nemzetközileg elismert kiállítok alkotásait tekintheted meg.Abra Ride Dubai óvárosában vehetsz részt egy igazán elképesztő hajóúton, mindössze 80 ft-ért. Akár egy romantikus kalandnak is beillik a hajókázás.Public Beach Gondoltad volna, hogy még a napfürdőzésért sem kell feltétlenül fizetned? Több strandra is ingyenesen bemehetsz, ahol egész évben élvezheted a strandolás örömeit.A sétány Egy könnyed séta a The Walk-on, háttérben a tengerparttal a pálmafák között. Tökéletes délutáni programnak ígérkezik. Pihenj meg az egyik szuper kávézóban, vagy térj be az egyik elképesztő [...]
Teljes cikk

Földön, vízen, égen

A Dubai Delfináruim 2008 májusában nyitotta meg a kapuit, és mára már az egyik legnépszerűbb látványossággá vált. Több mint 30.000 látogatót fogad havonta. Ha ellátogatunk erre a különleges helyre, egészen biztosan életre szóló élményeket fogunk szerezni. Közelről láthatjuk a csodás delfineket, akik egy-egy műsorszám során bemutatják hihetetlen képességeiket, hiszen táncolnak, énekelnek, labdáznak, karikákon ugrálnak át, és még festenek is. Ha szerencsénk van, testközelből is megismerkedhetünk velük. A delfináruim naponta egy alkalom lehetőséget biztosít arra, hogy egy turista, aki elmúlt már 5 éves ússzon a delfinekkel. Természetesen a hely nem csak nekik biztosít otthont. A delfineken kívül még a vidám és játékos fókákkal is megismerkedhetünk. A mellet pedig, hogy végignézzük milyen mutatványokra is képesek, sokat is tanulhatunk róluk. A Crak Pal Bird Show az egyetlen egzotikus madár show a régióban. A világot jelentő deszkákra 20 madárlép egyszerre. Ne lepődjünk meg, hogyha úgy [...]
Teljes cikk

Pálma sziget

Az Egyesült Arab emirátusok elsődleges bevételi forrása a turizmusból származik. Talán nem is véletlen, hogy ezért a monumentális építkezések igen gyakoriak ezen a területen. Mivel Dubai nem rendelkezik régi, történelmi építményekkel, ezért kénytelenek voltak újakat létrehozni.Az egyik ilyen hatalmas beruházás a Dzsumeira Pálma. Ez a mesterségesen létrehozott szigetcsoport, elsődlegesen szállodák felépítése miatt keletkezett. Így módon is növelve az ide látogató turisták létszámát. Az építkezés 2001-ben kezdődött. A megfelelő anyagi és technikai követelmények adottak voltak, bár nem Dubai az első, aki mesterséges szigetet hozott létre. Azonban a pálmafát formáló sziget, méltán pályázhat a világ egyik csodájának címére.Természetesen védelemre is szükség volt, hogy az oda szállított több mint 90 millió köbméter homok és a 7 tonna kő, amit a Perzsa – öbölből szállítottak ide biztonságban legyen. Miden egyes követ egyesével raktak a helyére. Ezért egy 12 km hosszú, félhold [...]
Teljes cikk

A legjobb 5 bár Dubaiban

Sho Cho: Jumeirah Beach-en található. Japán ételekkel és különleges hangulattal ellátott szórakozóhely. A különleges megvilágításnak és az akváriumnak köszönhetően az ember itt úgy érzi, magát mintha egy tengeralattjárón lenne. A koktélok mellet látványkonyha egészíti ki a különleges hangulatot. A kinti teraszról is gyönyörű látvány nyílik a tengerre, a hűsítő éjszakai levegő pedig a közérzetet is javítja. Érdemes azonban előre helyet foglalni a Sho Cho népszerűsége miatt.Cirque le Soir: A Dubai belvárosában található hely cirkusz témájú klub. A soho egyik legnépszerűbb helye, a sztárok egyik kedvence, többek között járt már itt Lady Gaga és Scharlett Johansson is. A színházi dekadencia Londonra emlékeztet. A legdominálóbb színek az arany a bíbor és a fekete. A cseppszerű csillárok és a gyönyörű függönyök még inkább hangsúlyozzák az eleganciát. A klub egyesíti a bárok hangulatát a cirkuszi előadásokkal. Élőben nézhetjük a különböző fellépőket, miközben a kedvenc koktélunkat [...]
Teljes cikk

Dubai éjszaka

Dubai híres a csillogásról és a pezsgő életről. Nincs ez máshogy az éjszakákkal sem. A város számos lehetőséget kínál azoknak akik, egy nyaralás során szeretnének részt venni egy fergeteges bulin.Az Emírség rendszeresen otthont ad, a világ minden tájáról érkező hírességek koncertjeinek, ilyen sztár például David Guetta, Nicky Minaj vagy Katty Perry, természetesen a listát még hosszan lehetne sorolni.Dubaiban számos night club és bár van. A legtöbb természetesen a szállodákban és azok környékén. Az emberek mennyisége természetesen a különböző szórakozóhelyeken eltérő, de többnyire keletről és nyugatról is vegyesen járnak vendégek. A legtöbb szórakozóhelyen, csütörtökön és pénteken tartanak rendezvényeket. A csütörtök éjszaka jelzi a hét végét, mert legtöbb ember szombaton és vasárnap dolgozik Dubaiban.Sok szórakozóhelyre a hölgyeknek ingyenes a belépés kedden és szerdán. Ezeken a napokon ingyen italokat és ételeket is felszolgálnak. Dubaiban az alkoholfogyasztás alsó [...]
Teljes cikk

Fapados vs. Emirates: Mivel utazzunk Dubai-ba?

Miután eldöntöttük, hogy Dubai-ban nyaral a család, számos további fontos kérdés is adódik. Közülük az egyik az, hogy mivel utazzunk az Egyesült Arab Emírségek egyik legimpozánsabb városába. A repülőút öt és fél óra hosszú, ami nem a legrövidebb időtartam. Kisgyermekes családok esetében pedig talán túl hosszú is. Ennek ellenére sem kell lemondani az álomnyaralásról!Cikkünkből kiderül miért.A fapados járatok talán kecsegtetnek annyi előnnyel, hogy olcsóbban hozzá juthatunk a kívánt jegyekhez, ugyanakkor fel kell tennünk a kérdést, hogy megéri? Ételhez, alkoholmentes és alkoholos italhoz is csak fizetség ellenében juthatsz hozzá egy fapados járaton. A reptér távolsága a városközponttól 60 km-re rúg. Gyermek kedvezményt nem kapunk a jegy árából, nincsenek szórakoztató csatornák, és még gyermekétel vásárlásra sincs lehetőség. Az ülések nem dönthetőek és minimális lábtérrel rendelkeznek, szórakoztató csatornák nincsenek és télen extra ruhát kell felvennünk, mert ki kell [...]
Teljes cikk

Sandboard

Szereted az extrém sportokat? Esetleg szoktál snowbordozni, de nem igazán rajong a hidegért? Akkor a sandboard a te sportod! Ezt a fajta tevékenységet hó helyett homokdűnéken űzik a sivatagban. A csúszás során az egész homokdűnét bejárod, természetesen megfelelő rögzítéssel mindkét lábon. A bátrabbak e nélkül a kötés nélkül űzik a sportot, viszont ez sokkal veszélyesebb. Habár a sandboard az egész világon űzik, nyilvánvaló okok miatt az Egyesült Arab Emírségekben és Dubaiban a legnépszerűbb, mert itt korlátlan számú homokdűne közül lehet választani. Műszaki problémák és felvonok hiányában a bátor jelentkezőknek minden egyes csúszás előtt meg kell mászni a dűnét. A homokdűnék általában egész évben rendelkezésre állnak. Az ide szánt snowbordok sokkal nehezebb anyagból készülnek, mint azok melyeket hóra készítenek. Egy csúszás előtt mindenképpen érdemes viasszal átkenni a deszkát, máskülönben a súrlódás miatt a deszka nem fog csúszni. A sandboard leginkább a parafin alapú viaszok a [...]
Teljes cikk

Dubai másik arca

Fényűzés, csillogás, pompa. Dubairól a legtöbbünknek ezek a jelzők jutnak eszébe. Azt azonban sokan nem tudják, hogy, hogy is lett a rizsből homár. A következőkben néhány olyan látványosságot szeretnénk nektek megmutatni, amik a korai a csodáktól távol lévő Dubait mutatják be a látogatóknak.Dubai Múzeum Az egyik legfontosabb épülete Dubainak. A múzeum eredetileg egy erőd volt, az épület pedig az egyik legöregebb ma is álló helynek számít a területen. A múzeum 1971-ben nyitotta meg a kapuit azzal a céllal, hogy bemutassa, hogy a csillogás és a ragyogás városának megszületése előtt, hogyan is éltek itt az emberek. Az épületben életnagyságú figurák, hang és fényeffektek segítik még életszerűbbé tenni a látványt. A turistáknak mindképpen érdemes ellátogatni ide, hiszen felnőtt- és gyermekfejjel is érdekes látványt nyújt a csillogás és az arany városának egykori rizsporos hangulata és a gyöngyhalászat nehézségeinek megismerése.Sheikh Saeed Al Maktoum ház A ház 1896-ban épült Al [...]
Teljes cikk

Sivatagi csoda

A Dubai-ban található Miracle Garden a világ egyik legszebb kertje. A virágok elképesztő kompozícióit bemutató területet közel 500.000 növény díszíti. A tervezők és a kivitelezők igazán szentimentálisak voltak, mert a megnyitót Valentin napra datálták, 2013-ban. A park 72.000 négyzetméter alapterületű. A Dubai időjárás miatt azonban csak októbertől áprilisig tekinthető meg, a nyári időszakban, azaz júliustól szeptemberig az átlag hőmérséklet több mint 40 celsius fok, ami nem kedvez a szabadtéri sétákhoz. A Miracle Garden a fenntarthatóságra is figyel. A növények öntözését a szennyvíz újrahasznosításával oldják meg, csepegtetéses módszerrel, ami a legkedvezőbb a számtalan fajta virágnak.A gyönyörű kompozíciók mellet az állatok látványát sem kell mellőznünk, hiszen a kertben található egy különleges fedett pillangó ház, ahol közel 15.000 lepke talált új otthonra, 26 fajból. Ez a világ legnagyobb pillangóháza, ami Dubai esetében azt hiszem már nem is olyan meglepő. [...]
Teljes cikk

Dubai és a múlt - Örökség Háza

Dubai ugyan ízig-vérig modern város, vezetői azonban nagy gondot fordítanak arra, hogy a hagyományokat megőrizve az utókor és az utazók is megismerhessék az emírség múltját. A kikötőtől északra, ezért is érdemes felkeresni az Örökség Házát (Heritage House) amely a tradicionális Perzsa-öbölbeli kastélyépítészet egyik ritka és egyben szép példája. Az 1890-ben emelt épület eredetileg egy kereskedőcsalád tulajdonában állt, majd 1910-ben gazdát cserélt és új tulajdonosa, Mohammed bin Ahmed bin Dalmouk sejk kibővíttette, majd megalapította a szomszédos Al Ahmadiya iskolát, amely a korabeli stílusban felújított Örökség Házával együtt látogatható.Az iszlám vallás és hagyomány szerint a magánélet szentségét és a jólétet szolgáló ház minden szobája, diorámákat is felhasználva, az olajkincs feltárása előtti tradicionális dubai-i életet mutatja be. A jobb átélhetőséget segítik azok az élethű figurák, amelyek az egykori mindennapokat bemutatva tanulnak, hímeznek, imádkoznak, fűszereket [...]
Teljes cikk

Sivatagi show Dubaiban

A nyáron nap forrósította, télen kellemes tengerpart és a shoppingolás nyújtotta örömök mellett, bőven akad még élményforrás Dubaiban. Ezek közé tartozik egy jó kis Desert Safari a sivatagi dűnékre. Az erre a célra bérelhető, négy kerék meghajtású, erős motorú terepjárók, sofőrjei nemcsak, hogy jól ismerik a homokdűnék világát, de külön élvezik is azt, ha merész mutatványaikkal a frászt hozzák, kevésbé bátor utasaikra.A dűne túra közel egyórás autóút után kezdődik, amikor a sivatag meghódítására készülő dzsip kerekeiből éppen annyi levegőt eresztenek ki, amennyi megfelelő tapadást biztosít a sivatagi homokban. Ezután irány az aranyszínű sivatag, amelynek dombjairól, olykor hajmeresztő módon egyenesen, olykor nem kevésbé idegőrlő módon, oldalvást zúdulunk lefelé az autóval. Mivel a dzsippek hét személyesek, a jó tanács az, hogy ha sok az útitársunk, igyekezzünk elkerülni a legkevesebb élményt, annál több dobálózást adó leghátsó üléseket.A sivatagi show-k többféle típusa közül [...]
Teljes cikk

Dubai akkor és most, hogy lett a rizsből homár?

Ha az ember Dubajra gondol szinte egész biztosan a fényűzés, a hatalmas szállodák és a luxus jut eszébe. De ki gondolta volna, hogy ebben a csillogó fényárban úszó városban az 1950-es évekig még áram sem volt.Dubai több mint 150 éve létezik. A 7 emírség közül az egyik. Az 1930-as évekig egy viszonylag szegénynek mondható település volt. Leginkább gyöngyhalászatáról volt ismert. A 60-as években viszont megtörtént a fordulat, ami mindent megváltoztatott.A homok alatt fekete aranyat, azaz olajat találtak. Ennek köszönhetően nagyszámú munkás érkezett külföldről, ami a város fellendülését is elindította. Olaj tekintetében azonban nem volt olyan szerencsésnek mondható, mint más emírségek. Ezért új ötlettel álltak elő. 1979-ben létre hozták Jebel Ali-t, ami a világ legnagyobb mesterséges kikötője. Természetesen ez gazdasági tekintetben is előnynek tekinthető.Turisztikai szempontból remek hír, hogy az idő szinte mindig kiváló. Viszont nem lehetett elhanyagolni az [...]
Teljes cikk

Dubai vásárlás

Igaz a legendás olcsóság eltűnt, de az áruválaszték még nagyobb, mint amikor tehetős honfitársaink annakidején shoppingolni mentek Dubaiba, ahol ezen kívül akkor még nem sok attrakció vonzotta a turistákat. Nem úgy, mint ma. Na de vissza a vásárláshoz. A klasszikus arany és fűszer souq vagyis bazár mellett mára olyan giga bevásárlóközpontok, mallok nőttek ki a földből, ahol nemcsak vásárolni, de nézelődni is kifejezetten kellemes. Már csak azért is, mert a gazdag emírség a mallok tekintetében, is igyekszik egyedülállót alkotni. A 3500 üzletet felsorakoztató Wafi Shopping Mall, az olasz életérzést képviselő Mercato Shopping Mall és az egyik legpatinánsabb 1994-ben megnyitott Jumeirah Plaza, valamint a többi bevásárlóközpont mellett így nyitott meg két igazi sztár. A Mall of Emirates amelynek 85 méter magas fedett sípályája is növeli hírnevét és a világ legnagyobb bevásárlóközpontjaként jegyzett Dubai Mall, ahol a világ minden valamire valló márkája képviselteti magát és golfautóra is [...]
Teljes cikk

Dubai gigavíziparkja

Ha családdal utazunk Dubajba kevés jobb választás lehet mint az Atlantis The Palm hotellel közvetlen összeköttetésben lévő 17 hektáros vízi vidámpark, az Aquaventure Waterpark medencékkel, csúszdákkal, lagúnákkal és a közel-kelet leghosszabb drótkötél pályájával. Itt található például a 4,5 hektáros területű Dolphin Bay, amely a világ legnagyobb, szárazföldön található delfin élőhelye, amelynek 26 millió liter vizet tartalmazó hét, egymással összeköttetésben álló medencéjében és lagúnájában békésen élnek a delfin show-k főszereplői. Akikkel akár együtt is úszhatnak a parkba látogatók. Kicsit odébb pedig a Sea Lion Pointon az oroszlánfókákkal pózolhatunk egy közös kép erejéig.   A legek sorát a csúszdapark attrakciói bővítik. A két, mezopotámiai stílusú zikkurat toronytemplommal gazdagított park ékessége a világ leghosszabb vízicsúszdája a 25 méter magas, 210 méter hosszú és 9.2m széles Aquaconda. Amelyről katapulttal indulhatnak a bátrabbak, akik a hosszan tekergő sötét csőben [...]
Teljes cikk

Sissi Hotel Dubaiban

Sissi, azaz Erzsébet császárné és királyné emlékére luxushotelt szándékoznak építeni Dubaiban, 4 kilométerre a tengerparttól, egy egzotikus környezetben létesülő mesterséges szigeten a \"The World\" elnevezésű óriásprojekt részeként. A beruházás keretében 300 mesterséges szigeten, összesen 931 hektárnyi területen \"újraépítik a Földet\". A tervek szerint minden egyes mesterséges sziget más és más országot, vagy régiót képvisel majd. Eszerint Ausztria mellett Franciaország, Argentína, Florida és a Mount Everest is új otthonra lel majd a tengernek ezen a \"térképén\". A tengerparttól húsz perc alatt ér majd a hajó \"az új Alpesi Köztársaságba\", azaz Ausztriába. A tervezett víziút-hálózat jóvoltából 2010 után mindössze 24 óra leforgása alatt beutazható lesz az egész miniglóbusz, Velencétől Amerikán át egészen Tokióig. (MTI) [...]
Teljes cikk

Extrém sport és szórakozás Dubaiban

A dubai társadalmi élet fontos, a turisták által kevésbé ismert színtere a teveverseny. A futamokat a téli hónapokban keddi és csütörtöki napokon, a város szélén lévő pályán tartják. A versenyek túlfűtött hangulata leginkább valamiféle falusi vásár és népünnepély keverékére emlékeztet. A futamok alatt a tevetulajdonosok egymást túlkiabálva bíztatják a tevezsokékat, a teveedzők pedig időnként négykerekű járgányaikon a tevék után iramodva porfelhõbe burkolják a közönséget. A pálya körül földre terített gyékényeken vidéki árusok kínálják portékáikat. Egy sivatagi vagy egy hegyvidéki szafari semmivel nem helyettesíthetõ. Bár az emirátus területébõl a sivatag alig több mint 4000 négyzetkilométert foglal el, homok, szikla, gyér növényzet és oázis szinte végtelen kombinációban található meg e tájon. A Hajar-hegység mentén például természetes vízforrások által éltetett buja datolyaligetek zöldellnek, de néhány kilométerrel távolabb már végtelen homokdûnék [...]
Teljes cikk

Dubai és a konyhaművészet

A dubai konyha mesterien ötvözi a különbözõ közel-keleti konyhák hagyományait. A régióban jól ismert \"kötelezõk\" - mint a rizzsel töltött szőlőlevél, a humusz vagy a shawarna (alias gyros) - mellett a helyi specialitásokat se hanyagoljuk el! A bárány elkészítéséhez Dubaiban is remekül értenek, különösen finom a matchbous (fűszeres bárányhús rizzsel) és a hareis (zsenge bárány párolt búzával). A desszertek szintén kitűnőek: az Umm Alit - szó szerint Ali mamáját -, az Esh asarayát - a hárem kenyerét - és a mehalabiyát, a rózsavízzel és pisztáciával ízesített pudingot feltétlenül kóstoljuk meg. Alkoholt csak a szállodák éttermei és szórakozóhelyei árusíthatnak, ezeken kívül egyetlen vendéglátóhely - még a night clubok sem - tarthatnak szeszes italt. [...]
Teljes cikk

Beduinok, a sivatag vándorai

A Sínai-félszigeten mintegy 17000 állattenyésztő beduin él. A 14 törzs zöme  Jemen illetve Szaúd-Arábia lovas törzseinek leszármazottja. A Jabaliya törzs tagjai úgy tartják, hogy annak a 200 román katonának a leszármazottai, akiket a hatodik században Justinianus bizánci császár küldött a Szent Katalin kolostor védelmére.A beduinok házaikat kecskeszőrből készült sátorlapokkal borítják. Szinte folyamatosan vándorolnak, halásznak, tevét és kecskéket terelgetnek. Az egészséget tevéik és kecskéik számában illetve a feleségeiken lógó ezüstök súlyában mérik. A lányok 12 éves korukig színes ruhákban járnak, ezt követően feketében. Főleg az idősebb asszonyok körében divat, hogy bőrből készült arc maszkot hordanak, de a tetoválás minden nőnél elterjedt. Saját törvényeik és jogrendszerük van, mely szoros harmóniában áll a természettel. Például tilos levágniuk egy élő fa vagy bokor ágait. Az egyiptomi kormány az 1960-as évek óta próbálja bevonni a beduinokat a központi államigazgatás alá: [...]
Teljes cikk

Dubai, az Aranyemirátus

Aranyemirátus: Subidubi Dubai Hajdan a mesésen gazdag, kicsiny arab emirátus szinte mágnesként vonzotta a kereskedõket és a tengerészeket. Manapság a Dubaiba látogatók áradata kíváncsi turista. Mindent egy helyen - ez akár Dubai jelmondata is lehetne. Az emirátus vonzereje talán éppen abban rejlik, hogy a hihetetlenül változatos vidékek, látnivalók igen kis területen találhatók. Az utazó akár egyetlen nap alatt is ízelítõt kaphat az országból - a sziklás hegységektõl kezdve, a sivatag dûnéin keresztül a homokos tengerpartokig vagy a zöldellõ ligetekig. A poros falucskáktól a luxusvillákig, a mûemlékektõl az ultramodern bevásárlóközpontokig. Szóval, lehet mindezt kutyafuttában is - csak éppen nem érdemes. Használja ki az idõt, hiszen végre egy olyan ország, amelyrõl egy hét alatt teljes képet kaphat. Sokan kifejezetten aranyvásárlás céljából utaznak ide. Az arany ára itt a legolcsóbbak közé tartozik a világon. Az [...]
Teljes cikk

All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere!

Európaszerte évtizedek óta kínálják az utazási irodák és a szállodásk utazási csomagjaikat all inclusive ellátással, Magyarországon csak az utóbbi időszakban vált széleskörben hozzáférhető ez a szolgáltatás.Az all inclusive ellátási forma azt jelenti, hogy a szálás árába beletartozik a napi legalább hásomszori étkezés - sok helyen ez egész nap folyamatos terített asztalt jelent - valamint a helyi alkoholos és üdítő italokat korlátozás nélkül. Jellemzően a magassabb kategóriájú - négy és ötcsillagos - szállodák üdülőprogramjai rendelhetőek meg all inclusive ellátással.Az all inclusive ellátás alapvetően az üdülőprogramok része, ahol az utas ideje túlnyomó részét  a szálloda közelében tölti. Mint ilyenek az all inclusive ellátás egyben jelenti azt is, hogy magyabb díj fejében, magasabb szintű szolgáltatást nyújt a szálláshely igényesebb, vagy akár speciális igényekkel érkező vendégeik számára.Vannak azonban olyan estek is, amikor az all inclusive ellátás [...]
Teljes cikk

Ramadan, a muszlim világ szent hónapja

A ramadán megtisztulás hónapja, böjt az iszlám számára dícséretes cselekedet. Böjtölni mindig lehet, de a ramadán az a hónap, amikor a böjt kötelezõ. Az iszlám országok lakói a böjti hónapot imádkozással és a korán tanulmányozásával töltik, a nap világos óráiban tartózkodnak az evéstõl, ivástól és a dohányzástól, s a nemi élettõl. A ramadán alatt a az utazás a muszlim országokba talán egy kicsit még érdekesebb, egzotikusabb. A mindennapok látszólag nem változnak, az üzletek, múzeumok, bazárok továbbra is nyitva vannak, a közlekedés is csak annyiban változik, hogy az amúgy hitüket nem túl lelkesen gyakorló buszsofõrök esetleg betartják napi ötszöri imádkozási kötelezettségüket, valamint esténként a nap lenyugodtával hatalmas tömeg kel útra, hogy éjszakába nyúlóan bepótoljon mindent, amit a nap során kihagyni kényszerült. [...]
Teljes cikk

Az ellentétek városa: Dubai

Dubai az üzleti élet és a turizmus közel-keleti központja. A 700 ezer lakosú város a második helyet foglalja el a hét emirátust alkotó Egyesült Arab Emirátusok között, melynek fővárosa Abu Dhabi. Méltán nevezik az ellentétek városának is, hiszen itt a legmodernebb üvegpaloták ugyanúgy részei a városnak, mint a régi széltornyokkal díszített házak és a város határában kezdődő homoksivatag. Így a Kelet és Nyugat, a régi és az új mesés gazdagsága tárul az idelátogató szeme elé. Európai szemmel nézve egzotikus világ, mert hagyományaik épp oly jelentôs szerepet kapnak mindennapjaikban, mint a legmodernebb és legdrágább technológiával felépített újdonságaik.Dubai modern arcával, szolgáltatásaival, már egy gazdag és pazar XXI.századot idéz, de az itteniek ugyanolyan büszkén ôrzik hagyományaikat, szokásaikat és a híresen nagy tiszteletüket a vendég, a látogató iránt. [...]
Teljes cikk
Egyesült Arab Emírségek nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Egyesült Arab Emírségek nyaralás »
 

Egyesült Arab Emírségek nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Egyesült Arab Emírségek nyaralás »

Egyesült Arab Emírségek leírás

Az arab emirátusok 1971-ben hét önálló emírség összeolvadásával jött létre. Hegyek, remek tengerpartok, sivatagok, oázisok teszik változatossá a tájat. A teveversenyek, a beduin piacok és Dubai duty free vásárlási lehetőségei pedig az iszlám életmódtól térnek el. Ha csak egyetlen országot akarunk felkeresni az Arab-öbölben, akkor válasszuk a legkönnyebb beutazást és a legfejlettebb turisztikai infrastruktúrát biztosító országot.

Az emirátusok területe hazánkéval szinte azonos, közel 84.000 km2, fővárosa Abu Dhabi. Az Emirátusokat alkotó 7 emírség közül a két legjelentősebb Dubai - a pénzügyi, kereskedelmi és turisztikai központ- és Abu Dhabi az emír székhelye és az olaj központja. Alig száz évvel ezelőtt csupán beduin törzsek és gyöngyhalászok laktak itt, mára igazi gyöngyszemmé vált: egzotikus környezet, kristálytiszta tenger csodás parttal, buja-zöld oázisok, végtelenbe nyúló toronyházak, pezsgő életű bazárok varázsolják el az idelátogatókat. Természeti szépségeik, homokdűnéik, oázisaik és arab hagyományaik az Ezeregyéjszaka meséit keltik életre. Ugyanakkor a kristálytiszta tengerparton épült luxus szállodák, ultramodern felhőkarcolók, már a 21. századot idézik. Az arany és műszaki cikkeket felsorakoztató üzletek és bazárok sokasága, a minőségi áruk miatt a turisták bevásárló paradicsomának számít.

Környezet, éghajlat
Az Egyesült Arab Emirátusoknak mindössze két szárazföldi szomszédja van, Szaúd-Arábia nyugatról és délről, Omán pedig keletről határolja. A 7 emírség közül Abu Dhabi a legnagyobb, Ajman pedig a legkisebb. Az ország területének nagy része sivatag, ide is átnyúlik a Föld legnagyobb homoksivatagja, a Rub` al-Khali. Az ország északi és keleti részei nyújtanak egy kis felüdülést, itt hegyek és termékeny síkságok találhatók. Májustól szeptemberig óriási pára és 40 fok körüli hőmérséklet uralkodik az ország nagy részén, csak a keleti parton és a hegyekben lehet ilyenkor elviselni az időjárást. Az év többi részén 25 fok körüli a hőmérséklet, ilyenkor azonban megerősödik a szél.

Ünnepek, rendezvények
Az országban az iszlám vallás ünnepei a legnagyobb ünnepek. A ramadán ideje alatt napkeltétől napnyugtáig a hívők semmit sem érinthetnek a szájukhoz. Az egy hónapos böjtöt az Eid al-Fitr zárja. Ha a ramadán ideje alatt érkezünk az országba, legyünk nagyon figyelmesek, ne feledjük, hogy az emberek ilyenkor nagyon éhesek. A másik nagy ünnep, az Eid al-Adah, a mekkai zarándoklat idejét jelzi. A Próféta születésének napja és az iszlám újév szintén a nagy vallási ünnepek közé tartozik. A világi ünnepek közül az újév és a nemzeti nap (dec. 2.) emelkedik ki.
 

Egyesült Arab Emírségek nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Diplomáciai képviselet:
Area: Manasir
Street: Al Nachian 26
Villa no: 471
Tel. : 00971-2-6660107

Beutazási szabályok: 2014. januárjától magyar állampolgároknak nincs szükségük vízumra.

Egyesült Arab Emírségek nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Egyesült Arab Emírségek adatlap

Időzóna: GMT+4

Főváros: Dubai

Terület: 82.880 km2

Népesség: 2.369.153 fő

Népsűrűség: 31 fő/km2

Népcsoportok: arab (61%), dél-ázsiai (22%), iráni (8%), egyéb (9%)

Közigazgatási beosztás: 7 emirátus

Államforma: emirátusok szövetsége

Fekvés: Közel-Kelet, a Perzsa- és az Omán-öböl, valamint Omán és Szaúd-Arábia határolja.

Országhívószám: 971

Autójelzés: UAE

Elektromosság: 220 V (240 V Abu Dhabiban), 50Hz

Hivatalos nyelv: arab

Beszélt idegen nyelvek: arab, perzsa, angol, hindi, urdu

Vallások: muszlim (96%), keresztény, hindu és egyéb (4%)

Hivatalos pénz: 1 dirham = 100 fil

Legfontosabb iparágak: kőolaj-finomítás, kézműipar, alumíniumkohászat

Vasúthálózat hossza: 0 km

Úthálózat hossza: 1.088 km

Egyesült Arab Emírségek nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|