Természet és hagyomány: Thaiföld

Ablak a Világra - Utazási magazin


Természet és hagyomány: Thaiföld
Kapcsolódó utazások

Thaiföld a Távol-Kelet egyik legszínesebb országa. Az egzotikus természeti környezet a vizek, a napfény szerelmeseinek kínál feledhetetlen élményt, a buddhista kolostorok, a pazar díszítésű templomok az ősi kultúra felfedezésére invitálnak.

Thaiföld legnagyobb szigete a közel 550 négyzetkilométer kiterjedésű Phuket, mely a közelében elhelyezkedő számtalan kis szigettel együtt az idegenforgalom egyik legkedveltebb célpontja. Az kristálytiszta tenger, a hegyek, a mindig zöldellő esőerdők olyan kombinációi a természetnek, amelyek révén méltán érdemelte ki a térség a dél gyöngyszeme elnevezést.

Egyik legszebb strandján, a Karon beach-en található egy emlékmű, melyet a tsunami áldozatainak emlékére emeltek. A szobor egy óriás királykobrát ábrázol, amely a legenda szerint Buddha fölé emelkedett, így védve meg őt az esőtől.

Az ilyenfajta, többletjelentéssel bíró köztéri szobrok, emlékművek nem ritkák errefelé, hiszen Thaiföld lakossága 95%-ban buddhista, a théraváda buddhizmus – a ma létező iskolák közül a legősibb – követői. A théraváda buddhizmus felemelkedése előtt a mahajána buddhizmus is jelen volt Thaiföldön. Ennek nyoma a mai napig fellelhető, leginkább a könyörületességet képviselő Lokésvara alakjának ábrázolásában. A művészetben férfiként és nőként is megjelenik.

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkek

All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere! A világ legjobb helyeinek listája Délkelet-Ázsia egészségügyi veszélyei Szexturizmus biztonságosan A malária-fertőzés melegágya a dél-kelet ázsiai mocsaras vidékei Thai etikett Hua Hin, egy thai újdonság Thai szigetek: Koh Phi Phi, a Beach című filmből ismerheti Thai szigetek: Koh Lanta, pihenni vágyóknak ajánljuk Thai üdülőhelyek: Khao Lak, németül beszélők előnyben! Mikor menjünk Thaiföldre nyaralni? Templomokon innen és túl – Bangkok szent arca Bangkok kevésbé ismert oldala Természet és hagyomány: Thaiföld Koh Samui: sztárok és életművészek nyaralóhelye 7 ok, amiért Thaiföld annyira szerethető Mindent a szemnek: Thaiföld természeti értékei Mit csinálj Thaiföldön? Olcsó nyaralás, avagy hogyan spóroljunk sokat Thaiföldön Az 5 legszebb templom Thaiföldön Thai fesztiválok és rendezvények-2017 Nem kell elkerülni Bangkokot a királyi ceremónia alatt 8 elengedhetetlen alkalmazás családos tengerparti vakációhoz 10 szuper úti cél Thaiföldön, amit feltétlenül látnod kell :) Etikett Thaiföldön-avagy mit szabad és mit nem Thaiföld, az ezerarcú ország Top 10 izgalmas strand Thaiföldön Thaiföld különleges látványossága - az úszópiac Thaiföldi kikapcsolódás, de mikor utazzunk? Ifjúsági kalauz Thaiföldre Thai fesztiválok Thaiföld nyáron 7 csodálatos program Thaiföld csapadékosabb szezonjaiban Thaiföld-minden amit tudni kell a majmokról Thaiföldi helyzetjelentés 2023-ban: visszatért az élet, most érdemes utazni Egyre több honfitársunk indul neki távoli, egzotikus úti céloknak, főszezonon kívül is! Bangkok, mindenképpen jó tudni! :)


Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások