Koh Samui: sztárok és életművészek nyaralóhelye

Ablak a Világra - Utazási magazin


Koh Samui: sztárok és életművészek nyaralóhelye
Kapcsolódó utazások

Romantikus nyaralás? Zavartalan pihenés? Irány Thaiföld harmadik legnagyobb szigete Ko Samui (amit emlegetnek Koh Samuiként és egyszerűen csak Samuiként is). A felkapott, de mégis barátságos turistaparadicsomban minden adott, egy felejthetetlen, egzotikus nyaraláshoz. Lágy homokkal borított tengerpartok, szelíd öblök, szebbnél szebb színben pompázó virágok, buja őserdők, és nem utolsósorban, kedves, mosolygós helyi emberek. Ráadásul már a megérkezés is örömteli: a világ legszebb légikikötői közé szavazott apró reptere gyakorlatilag egy oldalt nyitott, thai mintákkal díszített fa sátor, belsejében sok buja növénnyel.
 
Az, hogy a kókuszpálmák szigetének is nevezett Ko Samui csodás hely, jól mutatja, hogy a hollywood-i sztárok kedvelt pihenőhelyének számít - ők pedig nyilván tudják mi a jó. A sziget attrakciói közé tartoznak az idomított majmok, akik a szó szoros értelmében leszüretelik a kókuszdiót a fáról, míg társaik másutt igazi majom színházban tartanak előadást. Ha már az az állati érdekességeknél tartunk, feltétlenül keressük fel a Safari Parkot is, ahol a többféle egzotikus állat mellett természetesen az idomított elefánt a sztár, amelynek hátán még lovagolni is lehet. De kihagyhatatlan élményt nyújt a dzsiptúra is, miközben a Hin Lad vízesésről és az Angthong nemzeti parkról sem szabad megfeledkezni, amelyet 40 szigetnyelv alkot romantikus esőerdőkkel.
 
A Sziámi-öböl nyugati részén fekvő földdarab méretét jól érzékelteti, hogy a partvonalon körbehúzódó út hossza 51 kilométer, legszélesebb pontja pedig mindössze 25 kilométer. Felszínét sziklás erdők borítják, a hosszan elnyúló, fehér homokú strandokat pedig természetesen, pálmafák szegélyezik. Legkedveltebb tengerparti részei az északi, csendesebb Bophut Beach, valamint a sziget keleti felén fellelhető, nyüzsgő és komoly éjszakai élettel csalogató Lamai és Chaweng Beach, ahol a fürdőzés mellett szörf- és csónak-kölcsönzésre is lehetőség van. Ha pedig Ko Samui élvezeti forrásait kimerítettük, irány a szomszédos, képeslapba illő látványt nyújtó szigetvilág felfedezése.

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkek

All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere! A világ legjobb helyeinek listája Délkelet-Ázsia egészségügyi veszélyei Szexturizmus biztonságosan A malária-fertőzés melegágya a dél-kelet ázsiai mocsaras vidékei Thai etikett Hua Hin, egy thai újdonság Thai szigetek: Koh Phi Phi, a Beach című filmből ismerheti Thai szigetek: Koh Lanta, pihenni vágyóknak ajánljuk Thai üdülőhelyek: Khao Lak, németül beszélők előnyben! Mikor menjünk Thaiföldre nyaralni? Templomokon innen és túl – Bangkok szent arca Bangkok kevésbé ismert oldala Természet és hagyomány: Thaiföld Koh Samui: sztárok és életművészek nyaralóhelye 7 ok, amiért Thaiföld annyira szerethető Mindent a szemnek: Thaiföld természeti értékei Mit csinálj Thaiföldön? Az 5 legszebb templom Thaiföldön Thai fesztiválok és rendezvények-2017 Nem kell elkerülni Bangkokot a királyi ceremónia alatt 8 elengedhetetlen alkalmazás családos tengerparti vakációhoz 10 szuper úti cél Thaiföldön, amit feltétlenül látnod kell :) Etikett Thaiföldön-avagy mit szabad és mit nem Thaiföld, az ezerarcú ország Top 10 izgalmas strand Thaiföldön Thaiföld különleges látványossága - az úszópiac Thaiföldi kikapcsolódás, de mikor utazzunk? Ifjúsági kalauz Thaiföldre Thai fesztiválok Thaiföld nyáron 7 csodálatos program Thaiföld csapadékosabb szezonjaiban Thaiföld-minden amit tudni kell a majmokról Thaiföldi helyzetjelentés 2023-ban: visszatért az élet, most érdemes utazni Egyre több honfitársunk indul neki távoli, egzotikus úti céloknak, főszezonon kívül is! Bangkok, mindenképpen jó tudni! :) Luxus kategóriás hotelek mellé VIP szolgáltatások, csak a Start Utazásnál!


Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások