Koh Samui: sztárok és életművészek nyaralóhelye

Ablak a Világra - Utazási magazin


Koh Samui: sztárok és életművészek nyaralóhelye
Kapcsolódó utazások

Romantikus nyaralás? Zavartalan pihenés? Irány Thaiföld harmadik legnagyobb szigete Ko Samui (amit emlegetnek Koh Samuiként és egyszerűen csak Samuiként is). A felkapott, de mégis barátságos turistaparadicsomban minden adott, egy felejthetetlen, egzotikus nyaraláshoz. Lágy homokkal borított tengerpartok, szelíd öblök, szebbnél szebb színben pompázó virágok, buja őserdők, és nem utolsósorban, kedves, mosolygós helyi emberek. Ráadásul már a megérkezés is örömteli: a világ legszebb légikikötői közé szavazott apró reptere gyakorlatilag egy oldalt nyitott, thai mintákkal díszített fa sátor, belsejében sok buja növénnyel.
 
Az, hogy a kókuszpálmák szigetének is nevezett Ko Samui csodás hely, jól mutatja, hogy a hollywood-i sztárok kedvelt pihenőhelyének számít - ők pedig nyilván tudják mi a jó. A sziget attrakciói közé tartoznak az idomított majmok, akik a szó szoros értelmében leszüretelik a kókuszdiót a fáról, míg társaik másutt igazi majom színházban tartanak előadást. Ha már az az állati érdekességeknél tartunk, feltétlenül keressük fel a Safari Parkot is, ahol a többféle egzotikus állat mellett természetesen az idomított elefánt a sztár, amelynek hátán még lovagolni is lehet. De kihagyhatatlan élményt nyújt a dzsiptúra is, miközben a Hin Lad vízesésről és az Angthong nemzeti parkról sem szabad megfeledkezni, amelyet 40 szigetnyelv alkot romantikus esőerdőkkel.
 
A Sziámi-öböl nyugati részén fekvő földdarab méretét jól érzékelteti, hogy a partvonalon körbehúzódó út hossza 51 kilométer, legszélesebb pontja pedig mindössze 25 kilométer. Felszínét sziklás erdők borítják, a hosszan elnyúló, fehér homokú strandokat pedig természetesen, pálmafák szegélyezik. Legkedveltebb tengerparti részei az északi, csendesebb Bophut Beach, valamint a sziget keleti felén fellelhető, nyüzsgő és komoly éjszakai élettel csalogató Lamai és Chaweng Beach, ahol a fürdőzés mellett szörf- és csónak-kölcsönzésre is lehetőség van. Ha pedig Ko Samui élvezeti forrásait kimerítettük, irány a szomszédos, képeslapba illő látványt nyújtó szigetvilág felfedezése.

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások