Az istenek szigete: Bali

Ablak a Világra - Utazási magazin


Az istenek szigete: Bali
Kapcsolódó utazások

Balin európai hajósok az ezerötszázas években kötöttek ki elõször. A legénység eredetileg csak élelemért és vízért szállt ki, mégis több hónapos tartózkodás lett a látogatás eredménye, a vaskezû kapitány így is alig tudta távozásra bírni a matrózokat. Ez persze nem csoda, hiszen az elcsigázott hajósok úgy gondolták, Bali maga a földi paradicsom.

A langyos vízû lagúnák fölé sötétzöld pálmafák hajolnak, a sziget belsejében friss forrásvíz csobog, és egzotikus gyümölcsök várják hívogatóan az elcsigázottakat.

Manapság szintén alig akarják elhagyni a turisták az édeni helyet, a nyaralást követõen szívbe markolóan szomorú, ahogy közeledik a hazautazás idopontja.

A legtöbben Ausztráliából érkeznek az Indonéziához tartozó szigetre, mivel jóval olcsóbb itt vakációzni, mint az ötödik kontinensen.

Kuta Beach Bali legkeresettebb tengerpartja. Itt még a szállodai strandok is tiszták, az üzletsoron pedig szórakozóhelyek, éttermek, bárok ezrei várják a látogatókat. Még a háromcsillagos szállodáknál is természetes a külön úszómedence, ha valaki a tenger helyett inkább ebben szeretne lubickolni. Szinte mindenütt találunk masszázsszalont, bár a hotelekben drágább a frissítõ kúra, ezért érdemesebb az üzletsoron körülnézni.

Kuta Beach-hez képest jóval nyugodtabb, csendesebb és elegánsabb Nusa Dua. Ott a sztárok is gyakori vendégek, a szállodák közül néhányban gyermekfelügyelõ vigyáz a kisdedekre, az üzletemberek igényeit számítógépközpont elégíti ki, a hölgyek külsejére pedig fodrász és mûkörmös ügyel éjjel-nappal. A sziget északi részén a tenger tökéletesen alkalmas szörfözésre, a déli oldal csendesebb, nyugodtabb.

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások