Mikor menjünk Thaiföldre nyaralni?

Ablak a Világra - Utazási magazin


Mikor menjünk Thaiföldre nyaralni?
Kapcsolódó utazások

A legjobb november és február között ellátogatni Thaiföldre, mert akkor esik a legkevesebb csapadék és nincs akkora forróság. Ez az időszak egyébként a fesztiválok időszaka is, mint a Loi Khotrong.

Ha főleg az északi provinciákat akarjuk látogatni, akkor a legmelegebb szezon (márciustól májusig) vagy az esős évszak kezdete (június-július) is jó választás lehet. Észak-kelet és belső Thaiföld azonban elkerülendő márciustól májusig, mert a hőmérséklet akár 40 fok felett is lehet. Mivel a hőmérséklet majdnem állandó Thaiföld déli részén, ezért jó választás lehet strandolni és tengerparti nyaralást tervezni akkor, amikor a hőmérséklet elviselhetetlen az ország többi részén.

A szezon általában március-május és július-augusztusban van. Ha el akarjuk kerülni a tömeget és kifogni az olcsóbb szobákat, érdemes szeptember-október vagy a április-június időszakban utazni.

Bár az esős évszak kevésbé népszerű, főleg a legerősebb júliustól októberig, mégis lehet nagyon élvezetes is. A hőmérséklet valamennyire lecsökken, mindenhol dús zöld növényzet van és kevés a turista.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak


(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek