Hua Hin, egy thai újdonság

Ablak a Világra - Utazási magazin


Hua Hin, egy thai újdonság
Kapcsolódó utazások

Hua Hin Bangkok-tól körülbelül 200 km-re délre fekszik. 1920-ban egy királyi vadászat alkalmával fedezték fel értékeit, ezzel új divatot hozva létre az arisztokrácia körében.

Hua Hin, a helybéliek szerint, részben annak köszönheti népszerűségét, hogy a közelben lakik az ország köztiszteletnek örvendő királya és annak családja. Bár szinte semmi esély arra, hogy a köznép találkozzon velük, az uralkodó születésnapjára az alattvalók mégis sárgába öltöznek.

Hua Hin 1911-ben még pusztán kis halászfalu volt, a tengerpart pedig magánterületnek számított, a király és az arisztokraták tulajdona volt. Mára sokat változott itt is az élet, a tengerpartot - a jelentős számú külföldi turistán kívül - a helyi városi középosztály tagjai látogatják. S ami új jelenség: sok európai vásárol itt magának házat, hogy az év felét a thai tengerparton tölthesse...

Királyi paloták, nyári rezidenciák ékesítik a kisváros pontjait. A jelenlegi uralkodó vitorlázási szenvedélyének élve, sokszor fordul meg Hua Hin partjainál. A város fontos halászkikötő is, színes programot jelent a halászok hajnali zsákmányának kipakolása. Igazi családi üdülőhely, hosszú tiszta, fehér homokú strandok, jó minőségű szállodák, a vízi sportok számtalan lehetősége, biztosíték a gondtalan kikapcsolódáshoz.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak


(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek