Thaiföld, az ezerarcú ország

Ablak a Világra - Utazási magazin


Thaiföld, az ezerarcú ország
Kapcsolódó utazások

A magyar turisták legkedveltebb távol-keleti célpontja már régóta Thaiföld. A vonzalom nem véletlen, hiszen az ország mind a kultúra, mind a tengerparti élet kedvelői számára bőséges lehetőségeket kínál. A Budapesttől mindössze 8400 kilométerre lévő ország legfőbb vonzereje a kellemes klíma, a csodálatos tengerpart és a barátságos emberek. Thaiföld a novembertől februárig terjedő időszakban, a hűvös évszakban a legkedveltebb, amikor a hőmérő „csupán” 30 fok körüli hőmérsékletet mutat. Ilyenkor kevés az eső, és a hőség is elviselhetőbb az európai ember számára. A legkedveltebb célpontok Bangkok és a tengerparti üdülőhelyek.

A közel 7 milliós fővárost a Távol-Kelet Velencéjeként is emlegetik, sokarcúsága, páratlan műemlékei miatt. Bangkok mindaz, amit Thaiföld fővárosától elvárna: zajos, zsúfolt, színes, izgalmas, dübörgő és mosolygós. Vannak ősi helyszínek és modern bevásárlóközpontok, amelyek giccses, mégis csúcsminőségű környezetben találhatóak. Bangkok lehet elsöprő, ami életerőt nyújt a léleknek - ez egy lenyűgöző város, ami Délkelet-Ázsia feszültségét mutatja meg a fejlett és a fejlődő világok között. Bangkok többnyire átjáróként szolgál Thaiföld egyéb részei meglátogatásához, de azért érdemes néhány napot szánni az ősi nevezetességei, nemzeti kincsei és a hihetetlenül izgalmas piacai megtekintéséhez.

A rengeteg egzotikum általában megbabonázza az idelátogatókat, csakúgy, mint a nem kevésbé egzotikus tengerparti üdülőhelyek világa, amely inkább az ország déli részére, a Maláj-félszigetre koncentrálódik. A rengeteg ideérkező turistának köszönhetően Phuket, Pattaya és Koh Samui mára az ország legdinamikusabban fejlődő részévé emelték a térséget. Az 1960-as évek hippijei, majd a vietnami háborúban pihenőt kapott amerikai katonák által felfedezett ország ma már nem elsősorban szexturizmusával hódít. Fővárosa és tengerparti települései a csodálatos trópusi növényzet mellett rengeteg luxusszállodával, pezsgő éjszakai élettel várják a turisták özönét. Bangkok után az utazók sokaságának második állomása az ország „Riviérája”, Pattaya, ahol a közel 4 kilométeres tengerparton már 100 luxushotel és kisebb bungaló várja a vendégeket, miközben a pezsgő éjszaki élet és a masszázsszalonok is elmaradhatatlan kellékei a városnak. Amíg a mozgalmas várost jellemzően fiatalok látogatják, az igazi pihenésre vágyók inkább a csendesebb városokban, szigeteken, köztük a tengerpartja mellett koloniális épületeiről, buddhista templomairól híres Phuketen, vagy az érintetlen természetet és a zafír zöld tengert kínáló Phi Phi-n keresnek „menedéket”. Legalább ennyire különleges a „kókuszpálmák szigeteként” is emlegetett Koh Samui-szigetcsoport, amely Thaiföld harmadik legnagyobb szigete. A háborítatlan nyugalomra vágyók számára ez az ideális hely, ahol kizárólag a strandolással lehet törődni. És ha egy kis izgalomra vágyna, élvezheti a történelmi, kulturális és vallási jelentőségű, valóban figyelemreméltó helyeket, valamint a lélegzetelállító természeti szépségek nevezetességeit. Ajánljuk, hogy nézzen meg egy majom show-t, ahol garantált a jókedv és a kacagás.


Kapcsolódó utazások

Forrás: Az Utazó magazin  

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások