10 szuper úti cél Thaiföldön, amit feltétlenül látnod kell :)

Ablak a Világra - Utazási magazin


10 szuper úti cél Thaiföldön, amit feltétlenül látnod kell :)
Kapcsolódó utazások

Ha thaiföldi tartózkodásunk alatt sok helyet meg szeretnénk látogatni, de kevés időnk van rá, akkor ez a lista nagy segítség lesz. A válasz arra a kérdésre, hogy miért érkezik évente 20 millió turista az országba: Thaiföld tele van látnivalóval és nagyon megfizethető úti cél.

Állítsd össze álom nyaralásod ennek a listának a segítségével.

1. Chiang Mai

10 szuper úti cél Thaiföldön, amit feltétlenül látnod kell :)

Bár a forgalom miatt még mindig zsúfolt, Thaiföld északi fővárosa teljesen más hangulatú, mint Bangkok.

A zöld dombok enyhén hűvösebb időjárása és számos turisztikai tevékenység folyamatosan növeli a látogatók számát. A vállalkozók és a művészek nagy közössége úgy döntött, hogy Chiang Mai otthonának hívja, amely mindig vonzódott ahhoz a hangulathoz és barátsághoz, amelyet északon észleltek.

A legjobb, ha hétvégén látogatjuk meg Chiang Mai-t, amikor is a sétálóutcákon piacot tartanak. Helyszíne szombaton és vasárnap eltérő helyen van. Az éjszakai élet nem olyan féktelen, mint Bangkokban vagy a szigeteken, de azért vannak lehetőségek.

Bangkokból nagyon egyszerű eljutni Chiang Mai-ba. Ha van időd élvezni a tájat, akkor ajánljuk a vonatot, vagy utazz a NokAir olcsó járatával.

Érvek Chiang Mai mellett:

Sok templom
Észak-thai, Lanna és burmai kultúrák
Olcsó vásárlás és éjszakai piacok
Kávézók helyi kávéval és jó éttermekkel
Kültéri és kalandos tevékenységek

 

2. Pai

10 szuper úti cél Thaiföldön, amit feltétlenül látnod kell :)

Pai kis folyóparti faluja röviddel ezelőtt álmos menedék volt a "hippik" számára. Ma Pai idegenforgalma virágzik, de a régi hippi egészségügyi kultúra egy része marad.

A hegyek és a zöld táj által körülvett Pai-ban frissebb a levegő, mint Chiang Mai, és az élet lassabban mozog, mint a nagyvárosban. Furcsa módon a hátizsákos turistáknak az éjszaka jobb Pai-ban, mint Chiang Maiban! Ha elég tapasztalt vagy ragadj motorkerékpárt Chiang Maiba, irányítsd észak fele, és élvezd a gyönyörű utat Pai-ig.

Érvek Pai mellett:

Friss levegő és pihenés
Vízesések
Barátságos Lanna és az északi kultúra
Szerves ételek, gyümölcslevek, jóga, egészséges életmód
Jó motorozás a környéken
„Backpacker” éjszakai élet

 

3. Railay

10 szuper úti cél Thaiföldön, amit feltétlenül látnod kell :)

Bár technikailag nem, de Railay olyan, mintha egy sziget lenne. A hegyek által körülvett és csak kis hajóval elérhető Railay az egyik legnagyobb sziklamászó célpont Délkelet-Ázsiában.

A kék vízből kinyíló mészkősziklák felejthetetlen tájat nyújtanak, melyet gyakran a Thaiföldi képeslapokon is láthatunk.

Látnivalók:

Hegymászás 
Gyönyörű táj
Fehér homokos strandok és kicsi, rejtett öblök

 

4. Ayutthaya

10 szuper úti cél Thaiföldön, amit feltétlenül látnod kell :)

Ayutthava helyezkedése csak egy rövid, két órás vonatútra fekszik Bangkoktól. 417 évig volt Siam ősi fővárosa, mielőtt a burmai betolakodók elraboltak és később Bangkokba költöztek.

Az 1350-ben alapított Ayutthaya az UNESCO Világörökség részét képezte, mivel a modern városban számos templomi rom található. Ayutthaya valószínűleg a legközelebbi dolog a Thaiföldön található Angkor Wat-hez.

Néhány ok a látogatásra:

Régészet és ősi templomromok
Thai történelem és kultúra
Híres fa, amely egy buddha szobor feje körül termett

 

5. Kanchanaburi

10 szuper úti cél Thaiföldön, amit feltétlenül látnod kell :) 

A Bangkoktól busszal csak 2 órás távolságra lévő Kanchanaburi a híres Kwai-folyó partján helyezkedik el. Egy remek hely akkor, ha szeretné elkerülni Bangkok nyüzsgését.  

Kanchanaburinak óriási II.Világháborús története van. Ez a leghíresebb híd otthona, melyet a "Halálvasút" részeként építettek fel, melyet Bangkok és Rangoon (ma Yangon) összekötésére terveztek. A híd híres volt a „The Bridge Over the River Kwai” filmben, melyet a regény ihletett.  Számos múzeum és gyönyörű nemzeti parkok találhatóak itt, ahol lehetőség van átúszni a vízesések alatt.

Néhány ok Kanchanaburi látogatása mellett:

A második világháborús története
Erawan Nemzeti Park és a Sai Yok Nemzeti Park
Taweechai elefánt tábor

 

6. Thaiföldi szigetek

10 szuper úti cél Thaiföldön, amit feltétlenül látnod kell :) 

Thaiföld mindenféle méretű és temperamentumos pompás szigetekkel megáldott hely, mint az Andamán-tenger (nyugati oldalon), vagy mint a Thaiföldi-öböl.

Egyes szigeteken gyakran tengerparti bulikat tartanak, míg egyes szigetek kicsik és nyugodtak.

Bár a sziget technikailag nem a legjobb hely a valódi kulturális interakciókhoz - vagy olcsó bevásárláshoz - ezek szükségesek a thaiföldi vakációhoz. Tervezd be az utolsó helyre a szigeteket ugyanis onnan nem akarsz majd máshova menni.

Néhány ok a thaiföldi szigetek látogatása mellett:

Strandok
Kiváló snorkeling és búvárkodás
Strand partik és hátizsákos éjszakai élet (backpacker nightlife)
Családbarát strandok

 

7. Khao Sok Nemzeti Park

10 szuper úti cél Thaiföldön, amit feltétlenül látnod kell :) 

Bár nem a legnagyobb vagy legrégebbi nemzeti park Thaiföldön, Khao Sok nevezetes kedvence sok látogatónak.

Khao Sok-ot hivatalosan 1980. december 22-én a 22. nemzeti parkká nyilvánították. Ez egy 739 négyzetkilométeres természetvédelmi menedék Thaiföld déli részén. A park híres az úszó bungalókról és a festői tóról.

Kis szerencsével és időzítéssel még egy ritka virágot is láthatunk, a Rafflesia-t, ami a legnehezebb virág a világon.
 

Néhány ok a Khao Sok Nemzeti Park látogatása mellett:

Esőerdő táj
Mészkőképződés és gyönyörű tó
Rafflesia virágok
Folyami kenuzás és dzsungeltúrák
Vízesések

 

8. Mae Hong Son

10 szuper úti cél Thaiföldön, amit feltétlenül látnod kell :) 

Thaiföld északnyugati sarkában, Burma határán (Mianmar) fekszik, Mae Hong Son egy meglehetősen csendes város, főleg a turisztikai radar közelében.

Mivel a Pai - Mae Hong Sontól délre, az 1095-es útvonalon – tovább terjeszkedik, Mae Hong Son egyre népszerűbb alternatíva azoknak az utazóknak, akik el akarnak menekülni a tömegből. Mae Hong Son eredeti lakosai örömmel mutatják be a zöld tartományukat.

Látnivalók:

Barlangok és vízesések
Thai, Karen és burmai kultúra

 

9. Chiang Rai

10 szuper úti cél Thaiföldön, amit feltétlenül látnod kell :) 

Chiang Mai északi részén található Chiang Rai egyre népszerűbb alternatíva az utazók számára, akik kicsit több thai kultúrát és kevesebb turistát keresnek.

Chiang Rai-ben számos templom, múzeum, piac és kulturális központ kínál valódi pillantást Észak-Thaiföld kultúrájára.

Látnivalók:

Békés templomok
Vízesések és a nemzeti park
A Fehér Templom
A Fekete Ház (másnéven "Fekete Templom")
Éjszakai bazár, különleges ételek és vásárlás

 

10. Isaan

10 szuper úti cél Thaiföldön, amit feltétlenül látnod kell :)

Az Isaan egy olyan régió Thaiföld északkeleti részén, amely 20 tartományból áll, Kambodzsa és Laosz határán.

Habár Isaan Thaiföld legnagyobb régiója, az idegenforgalom még ma is sztrájkol. Isaan látogatói továbbra is élvezhetik a helyiek fogadtatását, akik örömmel látják a turistákat.
A helyi Isaán nyelvjárás tulajdonképpen a Lao nyelv származéka, nem pedig thaiföldi, bár még mindig a thaiföldi ábécével íródik.

Isaan-ban olyan ízletes ételeket találunk, amelyek különböznek más híres thaiföldi ételektől. Az ételeket leggyakrabban ragadós rizszsel (khao niaow) tálalják.

Néhány ok a látogatásra:

Barátságos emberek
Híres ételek, mint például som tam (papaya saláta) és laap (húsos saláta)
Eredeti kultúra
Zöld táj


Kapcsolódó utazások

Forrás: Kraszkó Diána  

Kapcsolódó cikkek

All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere! A világ legjobb helyeinek listája Délkelet-Ázsia egészségügyi veszélyei Szexturizmus biztonságosan A malária-fertőzés melegágya a dél-kelet ázsiai mocsaras vidékei Thai etikett Hua Hin, egy thai újdonság Thai szigetek: Koh Phi Phi, a Beach című filmből ismerheti Thai szigetek: Koh Lanta, pihenni vágyóknak ajánljuk Thai üdülőhelyek: Khao Lak, németül beszélők előnyben! Mikor menjünk Thaiföldre nyaralni? Templomokon innen és túl – Bangkok szent arca Bangkok kevésbé ismert oldala Természet és hagyomány: Thaiföld Koh Samui: sztárok és életművészek nyaralóhelye 7 ok, amiért Thaiföld annyira szerethető Mindent a szemnek: Thaiföld természeti értékei Mit csinálj Thaiföldön? Az 5 legszebb templom Thaiföldön Thai fesztiválok és rendezvények-2017 Nem kell elkerülni Bangkokot a királyi ceremónia alatt 8 elengedhetetlen alkalmazás családos tengerparti vakációhoz 10 szuper úti cél Thaiföldön, amit feltétlenül látnod kell :) Etikett Thaiföldön-avagy mit szabad és mit nem Thaiföld, az ezerarcú ország Top 10 izgalmas strand Thaiföldön Thaiföld különleges látványossága - az úszópiac Thaiföldi kikapcsolódás, de mikor utazzunk? Ifjúsági kalauz Thaiföldre Thai fesztiválok Thaiföld nyáron 7 csodálatos program Thaiföld csapadékosabb szezonjaiban Thaiföld-minden amit tudni kell a majmokról Thaiföldi helyzetjelentés 2023-ban: visszatért az élet, most érdemes utazni Egyre több honfitársunk indul neki távoli, egzotikus úti céloknak, főszezonon kívül is! Bangkok, mindenképpen jó tudni! :)


Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások