Mindent a szemnek: Thaiföld természeti értékei

Ablak a Világra - Utazási magazin


Mindent a szemnek: Thaiföld természeti értékei
Kapcsolódó utazások

Thaiföld természeti erőforrásokban gazdag ország, ahol sokféle növény- és állatfaj él, valamint különböző ökológiai zónákat is találsz. Thaiföldön több mint 100 nemzeti park található, közülük több mint 20 tengeri park, ami kiváló lehetőséget ad, hogy megismerd az élővilágot.

Akiket érdekel a túrázás, hegyi kerékpározás, fényképezés, madárfigyelés, kemping, búvárkodás vagy, hogy közel kerüljenek az állatokhoz, Thaiföldön sok lehetőség közül választhatnak.

Strandok és szigetek Thaiföldön

A thai strandok, mint például a Karon Beach Phuket, Chaweng Beach Koh Sumai vagy a festői Maya Bay Koh Pih Pih, egyszerűen lenyűgözőek, a puha porszerű homoknak, a kristálytiszta víznek és a képeslapra illő tökéletes tájnak köszönhetően.

Minden thai strandnak és szigetnek sajátos karaktere és identitása van, ami egy bizonyos típusú látogatót vonz. Thaiföld nyugati részén, végig az Andamán-tenger mellett húzódó strandok minden típusú utazónak tökéletes választást jelentenek. A népszerű, hátizsákos strandok közé tartoznak: Koh Phi Phi, Koh Lanta és Krabi. Családbarát part például a Khao Lak.

Koh Samui közelében fekszik a természetes fényű Koh Phangan és a búvárkodás paradicsoma, Koh Tao is. Egyes thai strandok és szigetek korlátozott szálláslehetőséget és szolgáltatást is nyújtanak. Míg a Kamala Beach Phuketen világszínvonalú lehetőségeket kínál (szálláshelyek, éttermek, éjszakai élet).

Phuket Thaiföld legnagyobb szigete, és minden bizonnyal a legfejlettebb is. Az Andamán-tenger partja számos csodás strandot kínál. beleértve a legtöbb tevékenységet nyújtó Patong strandot, melyhez izgalmas éjszakai élet is társul. Akik családbarát partokra vágynak, Karon és Kata a tökéletes választás Thaiföldön.

TOP 10 hely, mait mindenképpen látnod kell, ha Thaiföldön jársz >>

Nemzeti Parkok Thaiföldön

Minden utazó, aki szeretné felfedezni a természet csodáit, Thaiföld nemzeti parkjait látogatja. Van számos erdő park, ami egy hosszas felfedezőutat ígér a trópusi esőerdőben, vagy egy utazást a dzsungel mélyén, néhány egzotikus állat mellett.

Ha inkább a könnyű- vagy a mélytengeri búvárkodás szerelmese vagy, több thai tengeri park is a rendelkezésedre áll, melyek egyszerűen lenyűgözőek. Thaiföldön több mint 100 nemzeti park található, melyek közül 20 tengeri. Minden parkban megismerheted Thaiföld egyedülálló növény- és állatvilágát.

A legnépszerűbb nemzeti parkok:

A Khao Yai Nemzeti Park talán az egyik legnépszerűbb thai park, mivel csak 200 km-re található Bangkoktól. Változatos élővilág veszi körül, amely magába foglalja a tigriseket, elefántokat és az egzotikus madarakat.

A Doi Inthanon Nemzeti Park Észak-Thaiföldön található. Itt magasodik Thaiföld legmagasabb pontja, de csodás vízeséseket, erdőket és nagyszámú orchidea fajt is találsz. A terület egy őshonos hegyi törzs otthona.

Ha kipróbálnád a thai specialitásokat >>


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások