Thai szigetek: Koh Phi Phi, a Beach című filmből ismerheti

Ablak a Világra - Utazási magazin


Thai szigetek: Koh Phi Phi, a Beach című filmből ismerheti
Kapcsolódó utazások

A szigetek 48 km-re helyezkednek el Phuket szigetétől; az Andaman tenger gyöngyszemei. Két nagy szigete ismert: Phi Phi Don és Phi Phi Lae. A gyönyörű kristálytiszta vizet gazdag, érintetlen korállpadok és vízi állatvilág teszik felülmúlhatatlanná.

 Phi Phi - A kis szigetcsoport körülbelül két órányi hajóútra található Phuket - szigetétől. Pár évvel ezelőtt még egy szunnyadó trópusi paradicsom volt. Az első turisták 1980-ban érkeztek ide, mára Ko Phi Phi kedvelt kirándulóhellyé vált.

Phi Phi Don a nyugalmat, természetet, búvárkodást és könnyú búvárkodást kedvelők szigete. Elbűvölő öblök kellemes strandokkal, buja trópusi növényekkel benőtt katlanok és a türkisz vizű tenger várja az ideérkezőt. Ne keressen repteret, utakat, hidakat és luxusszállodákat. A szigetet csupán nappal hajóval lehet megközelíteni. Eredeti trópusi paradicsomot találunk itt.

Kho Phi Phi, a búvárparadicsom
Phi Phi szigetén érdemes a centrumtól távolabb, a hegyoldalban sorakozó bungalók egyikében megszállni, ahonnan a tengerbe besétálva neon színű halrajok úsznak felénk. Aki szereti a snorkelinget, az mindenképp fizessen be egy hajókirándulásra, melynek során lehetősége nyílik a legszebb öblökben búvárkodni a trópusi halak és a korallok között: Cápaszirt, Bambusz-sziget, Majom-sziget, Moszkító-sziget és a Part című filmből jól ismert öböl, a Maya-bay vár a kalandvágyókra.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak


(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek