Zakynthos nyaralás

A Zakynthosi nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Zakynthosi nyaralás, a Zakynthosi nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 221 utazás közül választhat.

Zakynthosi nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


A velenceiek így emlegették Zakynthost: „Illatos sziget, földi paradicsom”. Ez a jellemzés máig nem vesztette el értelmét, a szigeten sétálva az ember egyszer csak azt veszi észre, hogy mindent beborít a levendulavirág illata.

Zakynthos utazás TOP 10

Az összes Zakynthos nyaralás »

Az összes Zakynthos nyaralás »

Zakynthos ismertető

Zakynthost, a Jón szigetvilág legdélebbi szigetét a velenceiek a „Illatos sziget\" elnevezéssel illették. Nevéhez hűen virágok ezreinek illata tölti be a levegőt. A sziget termékeny síkságait buja növényzet borítja: olíva-, citrus-, mazsolaszölő-, és szölöültetvények, sötétzöld erdők. Híres lassan mélyülő, homokos tengerpartjairól. Kivétel ez alól a sziget nyugati oldala, ahol a helyenként több száz méter magas, hófehér mészkősziklák szinte beleszakadnak a kristálytiszta, türkizkék vízbe. igazi görögös hangulat; tiszta, lassan mélyülő tenger; kék szinekben ragyogó barlangok; szín-, íz-, és illatvarázs; nyugalom és csend.

Tsilivi
Tsilivi a sziget keleti partján, a fővárostől, Zakynthostól 6 km-re található. Hangulatos, zegzugos utcácskái, hangulatos tavernái és Zakynthos város közelsége méltán teszik népszerűvé. Az ajándéküzletek és ék-szerboltok vásárlásra csábi-tanak és az éjszakai élet kedvelői is megtalálják számításukat itt. A strandon vizi sportok sorából válogathatnak az aktív pihenés szerelmesei: húzóernyö-zésre, ringózásra és banánozásra, csónakázásra, vízibiciklizésre, vízisire és jet-skire nyílik lehetőség. Homokos, néhol kavicsos tengerpartja lassan mélyül. 

Kypsely

Zakynthos-sziget észak-keleti részén, Tsilivitől 4 kilométerre található Kypseli, olívalige-tek és citrusfák között. Változatos strandja homokos, kavicsos, köves. A fejlő-désben lévő üdülő település szépsége egyre több vendéget vonz. Tavernái csalogató illatokkal, ételkülönlegességekkel csábítják a turistákat. A tenger-parton különböző vizi sportokkal várják az idelátogatókat. 

Kirándulás javaslatok Zakynthosra


Sziget túra egy egész napra

Kezdjük a kirándulást Zakynthos városban, a sziget védőszentjének, Szent Dionisziosznak szentelt monostor és múzeum megtekintésévvel. Bohali érintésével a szőlőkertjeiről híres Kalipadoban álljanak meg borkóstolásra. A következő megálló legyen a Kék Barlangcsoport, mely ragyogó kékes derengéssel övezi a víz alatti természetet.Ejtsük útba a hatalmas hegyekkel övezett falut, Volimest. Tradicionális házáról híres, melyek túlélték az 1953-as földrengést. Álljunk meg a Navaggio-öböl feletti kilátónál, ahonnan a képeslapokról jól ismert öbölre nyílik páratlan kilátás. A partot körülölelő óriási sziklacsúcsokkal védett öbölben 1981-ban futott zátonyra egy dohányt, alkoholt és drogot csempésző hajó.

Hazafelé menet álljunk meg Exo Hora-n, ahol a sziget legidő-sebb, ma is termő, 2300 éves olajfája található. 

Hajókirándulás a Navagio-öbölbe 

Zakynthos kikötőjéből indulnak hajók a Navagio-öbölbe. A szokásos program során a hajó az északi partvonalon elhaladnak Tsilivi, Alykes és Xigia mellett. Fotózás a Kék barlangoknál, majd érkezés a Navaggio-öbölbe, melyet eredetileg Agios Giorgosnak hívtak, 1981-ban kapta új nevét, amikor zátonyra futott itt a Panagiotis hajó, amely dohány-, alkohol- és drog-csempészárut szállított. Az évek során a homok teljesen körbetemette a hajót. Emellett igéző látványt nyújt a tenger türkizkék, kristálytiszta vize a partot kö-rülölelő óriási sziklacsúcsokkal, Továbbhajózás a Keri páratlan szépségű bar-langjaihoz és a hajósok útját segítő, híres, 300 méter magas világítótoronyhoz. 

Teknőskaland Zakynthoson 

A sziget dél-nyugati partján, Zakynthos városától 11 km-re található üdülőhely legfőképpen álcserepes teknőseiről híres, akik minden év júliusa és augusztu-sa között tengerpartján ássák el tojásaikat. A zárt öböl három aprócska szigetet ölel körül: Pelouzo-t, Marathonisi-t és Agios Sostis-t; a velük szemben kialault 9 kilométer hosszú, széles, homokos, lassan mélyülő strand Görögországban az egyik leghosszabb. Számtalan lokál, bár, taverna, vásárlási lehetőség árja a nyaralókat. 

Az álcserepes teknős (caretta-caretta) Zakynthos egyik jelképe. A sziget déli részén található Laganas-öbölt, kedvenc költöhelyüket látogathatják meg a túra során. A nőstény teknős minden második évben tér vissza születési helyére, hogy letegye ping-pong labda méretű tojásait (kb. 100 tojást rak le) egy általa ásott gödörbe. A kis teknősök első útja a születésük után rögtön a tengerbe vezet. Ez a hely természetvédelmi terület, ahol a teknősök mindenben elsőbb-séget élveznek.

Olympia
Az olimpiai játékok szülővárosának ásatási területe egyike a Görögországban található ásatási területek legnagyobbika és egy régi korszak történelmét hozza közel az emberekhez.

Zakynthos nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Zakynthos üdülőhelyek

Zakynthos legjobb szállodái

5pont - 1 értékelés
Best Western Zante Park 4*

Best Western Zante Park 4*

Laganas
Ár:
  632 900
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Az utazás szervezett volt,az iroda munkatársai segitőkészek,a kinti idegenvezető szintén mindenben segített.Elmondhatom,azt kaptuk amit itthon igértek,mint utazással,mint szállással és ellátással kapcsolatban.

Nem tetszik:
Talán a tengerpart rendezettsége,tisztasága kicsit hagyott kivetni valót.De erről nem az iroda tehet:))

Egyéb:
Csak ajánlani tudom,tényleg felejthetetlen élmény volt..és csakis jó értelemben!
5pont - 1 értékelés
Mediterranean Beach Resort 5*

Mediterranean Beach Resort 5*

Laganas
Ár:
  473 929
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Szuper szálloda,csodaszép kerttel és tengerparttal.A víz kristálytiszta,a személyzet kedves,udvarias.Az ételek  kifogástalanok,a választék lenyűgöző.Közel egy természetvédelmi terület,ahova a teknősök járnak ki tojást lerakni.A vízben is találkoztunk velük,együtt úsztunk is a teknősőkkel,pedig csak vizibiciklivel mentünk be a tengerbe.Rengeteg kagyló,aranyhomok,kristálytiszta tenger.

Nem tetszik:
Ilyen nem volt.

Egyéb:
Aki megteheti,válassza ezt a szállodát.
4.5pont - 1 értékelés
Canadian Hotel 3*

Canadian Hotel 3*

Laganas
Ár:
  267 538
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
A szobák igényesek,tiszták.

Nem tetszik:
A hotelhez tartozó bárban éjszakáig tartó bulik vannak mindennap,ami nagyon behallatszik a szobákba.Pihenni napközbe lehetséges,éjszaka nem igazán.

Egyéb:
Zakynthos nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Zakynthos beszámolók

Zakynthos / Görögország

Zakynthos / Görögország

Laganas, Görögország, Zakynthos, Jón-szigetek
ZAKYNTHOS! :) - Lehet, csapongani fogok! Bocsássátok meg! - Ha ismered Görögországot... Ezzel a szigettel kapcsolatban elsősorban mindíg ugyanazt a képet láthatod... Hatalmas sziklafalak között egy kis fehér öböl türkizkék tengerrel, és az öbölben egy "roncs" hajóval... Láttad már? Élőben is érdemes, elhiheted! Fantasztikusan szép öböl! Mind hajóval kikötni és fürödni ott, a hatalmas hullámokban, mind fentről a kiépített kilátóból látni és fotózni, mind pedig a félig teljesen könnyű, majd [...]

A teljes bejegyzés

-

-

Achilion aparthotel 3*, Amoudi, Görögország, Jón-szigetek, Görög-szigetek, Zakynthos
Korábban Nepálban thangkák formájában találkoztam már az Élet kereke képekkel. Ott csak egy rengeted téma közül. Bhutánban azonban kiemelten szerepe van, az egyik legalaposabb összefoglalása annak, hogy hogyan kell élnünk a Nirvana felé vezető úton. A legtöbb dzongban és teplomban találkozni a Élet kereke képpel, mindig közvetlenül a bejáratban, vagy a bejárat mellett, soha nem a szentélyekben. A thangkákról nagy általánosságban elmondható, hogy hihetetlen precizitással mesélnek el, sokszor [...]

A teljes bejegyzés

19378 megtekintés - nincs értékelés
Argassi-Admiral Hotel !

Argassi-Admiral Hotel !


2011.08.05.-2011.08.12.-ig voltunk Argassiban Admiral hotelben AI ! Unitravel,Travel Service. Az irodával meg voltunk elégedve, és a repülés is rendben zajlott késés nélkül szálltunk fel oda és visszafelé is. Eddig 4x voltunk már Görögországban (Kréta,Platamonas,Vrasna,Lefkad a),mindegyik helynek megvolt a maga szépsége, de a zakynthosi nyaralás volt az eddigi legjobb nyaralásunk mindent összevetve ! A Hotelt bátran ajánlom mindenkinek ,családosoknak főleg !A 2. emeleten kaptunk [...]

A teljes bejegyzés

Zakynthos nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Zakynthos utazási magazin

Vásárolgatás és hagyományos termékek

Egy nyaraláson természetesen a vásárlás sem utolsó szempont. Ha az ember az utazási során szeretne megismerkedni a helyi kultúrával, akkor érdemes válogatni a hagyományos termékek közül is. Egy Zakynthos-i nyaralás során a turista élvezheti és válogathat az üzletek és strandok számos fajtája közül. Jelen vannak a tipikus helyi termékeket, kézműves tárgyakat és szuveníreket árusító boltok. Zante szigetén számos ékszereket árusító üzletet találunk, de ezen kívül beszerezhetőek a kézzel készített kerámiák, bőrből készült cikkek valamint szőnyegek is. Édes szájúaknak tökéletes lehet a Dolci Artigianali Di Zakynthos. Az 1910 óta működő bolt speciális édességeket valamint tipikus Zakynthos-i különlegességeket árusít.A Gold M-ben mindenki rátalálhat a neki tetsző ékszerre. Egyedi minták közül is választhatunk.Ha egy kis olasz különlegességre vágynál Zakynthos városában, akkor menj el Piero olasz fagylaltozója (Piero’s Italian Ice Cream Shop) ahol igazi házi fagylaltot [...]
Teljes cikk

Zakynthos-i Nemzeti Tengeri Park

A déli part mentén található. 50 tengeri mérföldnyire dél –Zakynthos-tól. Ez a terület mutatja be leginkább a mediterrán ökoszisztémát. A magasba nyúló sziklák, homokos strandok és dűnék, tökéletes szimbiózisban vannak a sűrű fenyvesekkel és a termékeny mezőgazdasági területekkel. A nemzeti park közel 20 évvel ezelőtt, 1999-ben alakult, azzal a jelentős céllal, hogy megvédjék a természetben élő állatokat, valamint magát a területet, és integrálják a helyi társadalmat. Az egyik legfontosabb élőlény, akit óvnak az álcserepes teknős és a Földközi-tengeri fóka. Természetesen mellettük a park más állatokra is nagy figyelmet fordít.Zakynthos-t rendszeresen látogatják vándorló életmódot élő madarak, mint a vad hattyú és a fecskék. Számos hüllő és kétéltű is él ezen a helyen, olyan elképesztő élőlények, mint a leguán, a vízi kígyó. Az emlősök sem maradhatnak ki a sorból. Az üregi nyúl, és a tarajos sül a szárazföldön talált otthonra, míg a palackorrú delfineknek a víz a hazájuk. A [...]
Teljes cikk

Zakynthos-i kultúra

Néhány ősi rom, a templomokban lévő bizánci időszakból származó falfestmények és érmék tanúsítják, a múltban virágzó kultúrát a szigeten. A művészet és az irodalom a 15. századi velencei uralom alatt indult szárnyalásnak. Ezzel szemben a török uralom volt az egyik legborúsabb korszak a szigeten.A 15. században az emberek kedvelték a verseket és prózákat. Zakynthos jelentősen hozzájárult a görög irodalom és művészet fejlődéséhez. Az első festmények a bizánci korból származnak, témájuk általában vallásos volt. A kezdetben használt anyagokat és eszközöket, később az olajfesték váltotta fel a 17. században. Ekkor már vászonra alkottak portrékat és perspektivikus rajzokat. A 19. században következett egy újabb nagyobb változás, amikor már nem csak a templomokat díszítették. A 18. században a művészet egy másik ága is jelentőssé vált. Az ezüstgravírozás és a fából készült szobrok kidolgozottak voltak és templomokban állították ki őket. A földrengés előtt Zakynthos-ban elegáns [...]
Teljes cikk

Szórakozás és sportolás Zakynthos-on

Zakynthos elsődleges vonzereje természetesen a strandok és az üdülőhelyek. Viszont azoknak is remek lehetőségeket nyújt a sziget, akik az aktív pihenést kedvelik. Természetesen a tenger közelsége miatt rengeteg vízi sport kipróbálására vagy gyakorlására van lehetőség. Ezen kívül a szárazföldön is akad mód a különleges tevékenységekre, mint a jeep szafari vagy a lovaglótúra a Turtles öbölben. Ha a sebesség megszállottja vagy, akkor érdemes kipróbálnod a gokart pályát. Akkor, azonban ha gyermekkel utazol mindenképpen érdemes meglátogatni a különböző vízi parkokat és szórakoztató központokat. Ha nem csak a strandokról szeretnéd megfigyelni a tengert, akkor a búvár központokat neked találták ki. A víz alatti élet megismerése különleges élményt jelent. Azoknak sem kell aggódni akiknek, nincs meg a búvárengedélyük. A nyugati parton egy légző cső segítségével is gyönyörködhetünk a látványban.Mutatunk néhány helyet ahová érdemes ellátogatnod:• Nero Sport és búvárközpont [...]
Teljes cikk

Zakynthos-i éjszaka

A Zakynthos-i éjszakai élet két fő részre bontható. Természetesen nem mindenki élvezi a hatalmas nyüzsgést maga körül. Zakynthos központja és Vassilikos ideális helyszín azoknak, akik nyugodt, békés környezetben szeretnék tölteni az estélyüket. A régióban több étterem, kávézó és vendéglő található, ezeken a helyeken nyugodt körülmények között élvezheted a vacsorát, beszélgethetsz és tölthetsz el egy csendesebb estét.Azoknak viszont, akik szeretnék belevetni magukat egy őrületes buliba a sziget déli része a legmegfelelőbb. Argasi, Laganas vagy Kalamaki, ideális választás. A bárokban és klubokban nagy a forgalom a nyári időszakban. A szórakozás folyamatos. A buli már az esti időszakban elindul, és hajnalig vége sem ér. A tánc és a zene ilyenkor jellegzetes összetevői az estének.Néhány szórakozóhely, amit érdemes meglátogatnod:• Catakomves Club Az egyik legkisebb bár a sziget keleti partján található. Egyike a legrégebben működő szórakozóhelyeknek. Ha betérsz kiváló [...]
Teljes cikk

TOP 10 dolog, amit ne hagyj ki, ha Zakynthos-on jársz

Zante vagy ismertebb nevén Zakynthos egy idilli hely a Jón-tengeren, valamint számos természeti csoda otthona.1. Vegyél részt egy hajókiránduláson a híres Kék barlangoknál, a Cape Skinari világítótorony alatt. A víz lélegzetelállítóan türkiz a barlangok belsejében, melyeket Antonio Komouto fedezett fel 1897-ben. Üvegfenekű csónakokkal lehet bemenni a barlangok belsejébe, és megcsodálni a tengeri életet.2. A Navagio-öböl a hajóroncsról ismert. A Csempészek öblének is nevezik. A közelben található egy festői hegyi falu, Volimes. Ez a leggyönyörűbb strand egész Görögország területén. A történet szerint 1983-ban illegális szállítmányú hajó futott zátonyra ezen a helyen.3. Látogass el Zante Városba, melyet 1953 után újítottak fel, mert sok épület elpusztult a földrengésben. Hagyományos velencei stílusban történt az újjáépítés. Virágzó helyi művészvilágot, a vízpart mentén sorakozó halászhajókat és a kikötő végén az Agios Dionysios templomot is felfedezheted. Ebben a [...]
Teljes cikk

4 ok, amiért Zakynthos-on kellene nyaralnod

A Jón-tenger szigetcsoportja közül az egyik leggyönyörűbb sziget nem más, mint Zakynthos. Mutatunk neked négy okot, amiért mindenképp érdemes felírni a görög szigetet a bakancslistára. Azon kívül, hogy lélegzetelállító strandokkal kecsegtet, izgalmas tevékenységeken is részt vehetsz, és az elképesztő ételekről még nem is beszéltünk.1. Navagio öböl Bár a sziget számtalan csodás stranddal és lagúnával büszkélkedhet, Navagio nem szállhat velük versenybe, mivel a világ tíz legszebb strandjai közé tartozik. Elefántcsontszínű homok és mészkősziklák veszik körül, ezért a víz egészen türkiz árnyalatban tündököl. Az teszi még vonzóbbá a strand környékét, hogy csak hajóval lehet megközelíteni. Ez még inkább az érintetlenségre utal. Az utazási irodák a szigeten napi utakat szerveznek, melynek ára körülbelül 25 euró. Ez magába foglalja a busz utat a kikötőbe és a 20 perces hajótúrát. Miért különleges a Navagio öböl? Ismertebb nevén a Csempész öbölben a nyolcvanas évek elején egy alkoholt, [...]
Teljes cikk

Zakynhos strandjai

Zakynthos strandjai híresek természeti szépségükről és egzotikus, türkizkék vízükről. A leghíresebb mind közül a Zakynthos cégére, a csodálatos, eldugott Navagio strand a hajótörést szenvedett csempészhajóval. A fantasztikus puha, fehér homok, türkiz víz, lenyűgöző sziklák szegélyezte partot azonban csak hajóval közelíthetjük meg. Habár kérdés nélkül megér egy egész napos kirándulást, nem valószínű, hogy minden napunkat itt fogjuk tölteni a nyaralás alatt. Lássuk hát, milyen további, nem kevésbé ámulatba ejtő strandokon van módunk figyelni a fellegeket és hallgatni a tenger morajlását a zakynthosi nyaralás alatt.    Általános iránymutatásul: Zakynthos keleti oldalán található strandok általában kiépítettek, jó infrastruktúrával, míg a nyugati oldalon lévők félreesőek és „vadabbak”.   Nézzük hát a legjobb partokat Zakynthos szigetén.Navagio: a kirándulások legfőbb célpontja, ezért mindig zsúfolt. Az egzotikus tengerpartokhoz hasonló víz és a tengerbe [...]
Teljes cikk

Zakynthos, Görögország gyöngyszeme

Legyen szó akár családi nyaralásról, akár egy szerelmes hétről a párunkkal Zakynthos mindenképpen kiváló úti célpontot jelent. A Jón-szigetek harmadik legnagyobb szigete elsősorban természeti értékeivel vonzza a látogatókat. Az egyik kedvelt látványosság a Kék Barlangok, ahová a turisták motorcsónakkal juthatnak el.  Tengerpartjain egyaránt megtalálhatóak a homokos strandok és a sziklás partszakaszok is. Ha az utazónak szerencséje van, találkozhat az álcserepes teknősökkel is, ez a gyönyörű védett faj nagy számban él itt. Természetesen nem feledkezhetünk meg a jellegzetes a gasztronómiáról sem, hiszen hol máshol ehetnénk egy igazán jó Görög salátát, mint egy homokos tengerparton a Jón-tengerben elmerülő lenyugvó nap fénye mellett?Aki egyszer ellátogat Zakynthos-ba garantáltan felejthetetlen élményekkel gazdagodik, és nagy valószínűséggel örökre beleszeret ebbe a szigetvilágba. [...]
Teljes cikk
Zakynthos nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Zakynthos nyaralás »
 

Zakynthos nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Zakynthos nyaralás »

Zakynthos leírás

Zakynthos szigete azonnal megszeretteti magát gyönyörű tengerpartjaival: Porto Zoro, Porto Roma, Ambula, Ammudi, Plaka, Gerakas, Banana Beach, Porto Vroma. A sziget termékeny síkságait buja növényzet borítja; olíva-, citrus-, mazsolaszőlő- és szőlőültetvények terülnek el lustán a tájban, a sziklás partok pedig kristálytiszta kék vízbe érnek a nyugati oldalon, búvárkodásra csalogatva. A nyári nap forró sugarai lágyan simogatnak a homokos partokon, napfürdőzésre csábítva a pihenni vágyókat. Akik ellátogatnak a navagio-i öbölbe és megtekintik az itt hajótörést szenvedett és a hófehér homokba félig elsüllyedt csempészhajót, életre szóló élményt szerezhetnek. 

A természeti szépségek sokasága északon is várja az utazókat: a Kék Barlang-csoport ragyogó kékes derengéssel övezi a víz alatti természetet. Itt élnek a sziget őshonos mediterrán fókái, akik itt hozzák világra kicsinyeiket. Zakynthos jelképe a cserepes teknős (Caretta-Caretta); védett állat, kizárólag ezen a szigeten él. A nevezetességre vágyók is megtalálják az őket vonzó látnivalókat kirándulások során.

A gyönyör Zakynthos város kanyargós, szűk utcácskáival, tágas, fenséges tereivel vár. Barátságos, teraszos kávézók hívogatnak egy jó frappé vagy egy finom fagylalt elfogyasztására. A velencei hatást érezhetjük az épületeken és a városban található szobrokon, műemlékeken is. Ugyanitt áll a Solomos (görög himnusz írója) emlékmúzeum is. Ha pedig leszáll az este, csillogó-villogó, nyüzsgő helyszínné változik a város, az ékszerüzletek egyedi arany és ezüst­ékszereket kínálnak, bőrdíszművesek kabátokat, öveket, táskákat árusítanak, a világcégek üzletei márkás árucikkeket forgalmaznak. Az ajándéküzletek helyi specialitásokat is árulnak: sajtokat, olívaolajat, nugátot és helyi mézet, szárított fűszereket és mutatós kerámiákat. Akár a kultúra, akár a természet vonzza az érdeklődőket, mindenki szívét megérinti az itt szerezhető emlékek sora.

A sziget fővárosától, Zakynthostól 3 km-re található Argassi, mely mintha egy kaput nyitna a sziget keleti tengerpartjához. Vassilikosba zöld dombos út vezet, mely kanyargós út szélén egymást éri a sok kis taverna. A szigetnek ez a része híres gyönyörű öbleiről és lágy tengerpartjairól, ahol a Caretta-caretta teknősök találhatók. Ezért ezeken a helyeken kevesebb ház épült és a vízi sportokat sem engedélyezik.

Délre a fővárostól fekszenek a híres üdülővárosok, Kalamaki és Laganas. Főleg a hosszú homokos tengerpartjaikról és persze az éjszakai életről híresek.
Laganas, a sziget legnépszerűbb üdülőhelyeinek egyike. A déli parton található, alig 11 km-re Zakynthos várostól. A 9 km hosszan elnyúló homokos part - amely egyben a leghosszabb, egybefüggő strand Görögországban - és a mozgalmas éjszakai élet turisták sokaságát vonzza minden nyáron. A laganas-i öböl három aprócska szigetet ölel körül: Pelouzo-t, Marathonisi-t és Agios Sostis-t. Hatalmas választékát kínálja az üzleteknek, tavernáknak, bároknak és éttermeknek. A vízi sport lehetőségek széles palettája áll rendelkezésre.

A fővárostól észak-nyugatra vezet az út egészen Tsilivebe, Alikanasba, Amoudiba, Alikesbe és egészen északra a barlangokhoz. Itt mindenki megtalálja, amit szeretne: vagy csendes nyugodt öblöket, vagy kavargó esti életet. Tsilivi Zakynthos keleti partján található, a fővárostól északra sorakozó üdülő-települések egyike. Homokos tengerpartja, hangulatos és kanyargós utcácskái, csalogató tavernái, szórakozóhelyei, valamint Zakynthos város közelsége méltán teszik népszerűvé Tsilivit. A strandon vízi sportok sorából válogathatnak az aktív pihenés szerelmesei: húzóernyőzésre, ringózásra és banánozásra, csónakázásra, vízibiciklizésre, vízisíre és jet-skire nyílik lehetőség. Az ajándéküzletek és ékszerboltok vásárlásra csábítanak és az éjszakai élet kedvelői is megtalálják számításukat itt. 

Agios Sostis 1,5 km távolságra található Laganas központjától, 20 percnyi sétával elérhető. Barátságos, családias, kicsi üdülőfalu, amely különlegesen tiszta, homokos strandjával hívja fel magára a figyelmet. A tenger itt lassan mélyülő és már júniusban kellemes hőmérsékletű. Szupermarketek, éttermek, koktélbárok gondoskodnak az itt lakók magas szintű kiszolgálásáról.

A sziget belsejében egy régi kolostor rejtőzik, Anafonitrias és számos tipikus kis görög  falucska, mint például Volimes. 

 Zakynthoson nem szabad kihagyni a bort, olívát, friss halat egy tengerparti étteremből, jeges frappét, vagy az éppen frissen sült finom péksüteményt – bármikor, bárhol. Mikor Zakynthosra ráköszönt az est, kezdődhet az élet az üdülőhelyek utcáin... Zakynthost körbe lehet járni bármilyen járművel, legyen az motor vagy autó, de lehetséges autóbusszal is, mivel igen gyakoriak a járatok.Zakintos
A Jón szigetcsoport legdélebbi szigete. Természeti szépségeinek és fővárosának köszönhetően a velenceiek \"Kelet virágának\" nevezték. A sziget déli, dél-keleti partján hosszan elnyúló homokos tengerpartja fürdőzésre kiválóan alkalmas, míg a dél-nyugati partszakasz sziklás és meredek.

A sziget egyetlen városa maga a főváros, Zakynthos, ahol még ma is megtalálhatóak a velencei kor emlékei.

A sziget egyike a Földközi-tengerben mind ritkábbnak számító tengeri teknős, a Caretta előfordulási helyének, amely kizárólag a Laganas-i öbölben rakja le tojásait.

Zakynthos szigetét a nyugodt, pihenésre vágyó Vendégeinknek ajánljuk!!! Zakynthos nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Görögország hívószáma: 30

A Magyar Köztársaság képviselete Görögországban:

Athén, 16, Kalvou Slr. 154 52 P. Pschico,
Tel: 30-1-67-25-994. Fax: 30-1-64-70-890

Görögország képviselete Magyarországon:

1063 Budapest, Szegfu u. 3.
Tel: 322-8004. Fax: 342-1934
Ügyfélfogadás: hétfõ-péntek 10.00-13.00

Nyitvatartás - szieszta
Postahivatalok üdülõhelyeken általában csak hétköznap, nagyobb városokban szombat délelõtt is nyitva tartanak. Üzletek reggel 9-tõl 14 óráig, majd a 18 órától 21 óráig nyitva tartanak, hétfõn és szerdán viszont a szieszta után már nem nyitnak ki. Érdemes ellátogatni a reggeli órákban piacra, bárhol járnak Görögországban. Gyümölcsöt, zöldséget, friss halat, különféle húsokat, változó választékban ajándéktárgyakat, bõrárut, ruhát is lehet kapni.

 
Idõeltolódás
Magyarországhoz képest +1 óra. Repülõgépek érkezési és indulási idõpontja, a találkozók idõpontjai mindig a helyi idõ szerint értendõk.

Múzeumok, fényképezés

A múzeumok általában 9-15 óráig vannak nyitva. Egyes területeken, katonai repülõtér, múzeumok (helyenként fizetni kell a fényképezésért) tilos a fényképezés, ezt egyértelmû tiltó táblával jelzik. (lap teteje)

Kapcsolatteremtés
Bevett szokás a kézfogás, ugyanakkor barátok és rokonok között gyakori az ölelés és a puszi is, fiatal férfiak pedig néha hátba veregetéssel helyettesítik a kézfogást. Általánosan használt kifejezés a Kaliméra sas (\"jó reggelt\") és a Kalispéra sas (\"jó estét\"). A barátok és családtagok keresztnevükön szólítják egymást, míg az idegeneket foglalkozásuknak megfelelõen szokás megszólítani (pl. \"Doktor Úr\", vagy \"Tanár Úr\"). A görögök régen azt hitték, hogy bármely idegen álruhában megjelenõ isten lehet, ezért mindenkivel kedvesek voltak, ez a szokás máig fennmaradt. A kisebb városokban a barátok és a rokonok elõzetes bejelentkezés nélkül is gyakran meglátogatják egymást.

Ünnepek

A görög év ünnepségek és események sorozatából áll: ezek között akad vallási és kulturális is, pár pedig csak jó indok egy tisztes mulatásra. Gynaikratia, január 8-án a szerepcsere napja az északi falvakban. A nõk a kávézókban (kafeneia) és más olyan társasági központokban töltik a napot, ahol a férfiak általában összegyûlnek, miközben az otthon maradt férfiak a házimunkával foglalatoskodnak.

A görög farsang februárban, márciusban zajlik, a Nagyböjt elõtti három héten át tart, jelmezekkel, lakomákkal, hagyományos táncokkal és általános jókedvvel.

Húsvét a legjelentõsebb ünnepség gyertyás felvonulásokkal, lakomákkal és tûzijátékokkal. A hangsúlyt inkább a Feltámadásra, mint a Megfeszítésre helyezik, úgyhogy nagy az ünneplés.

Az ország területén számos nyári ünnepségsorozatot tartanak, a leghíresebb az Athéni Fesztivál (júniustól szeptemberig) ami drámai és zenei elõadásoknak nyújt otthont az ókori amfiteátrumokban. Nyáron jön el a dionüszoszi részeges tivornyák ideje is, melyeket borfesztiválnak álcáznak. Ezeken, a jelképes belépõdíj megfizetése után annyit iszol, amennyit csak akarsz. A legnagyobb fesztiválokat Rethymno -ban és Alexandroupolis-ban tartják.

Menyi pénzre lesz szükségünk?

Legalább annyit, mint amennyit itthon elköltünk, de ha van rá lehetõség inkább 30-50%-kal többet. Az árak Görögországban is széles skálán mozognak, attól függõen, hogy hol vásárolunk és mely részén az országnak. A szigetek általában drágábbak, mint a szárazföld, de azt se felejtsük el, hogy a nyaralás alatt hajlamosak vagyunk kicsit lazábban kezelni a költségvetést.

Éttermekben, szórakozóhelyeken kb. 10% borravalót szokás adni és a taxik utasai is felkerekíthetik a viteldíjat. Görögország pénzneme az EURO. A magyar forintot csak a Görög Nemzeti Bank váltja be, nem túl jó árfolyamon. A bankok általában 8-13 óráig vannak nyitva. A bankokon kívül utazási irodákban szállodákban is lehet pénzt váltani, a legkedvezõbb lehetõségre az utaskísérõ felhívja a figyelmet.

Utazás saját gépjárművel
Görögországban az autópályán a maximális sebesség 120 km/h, az országúton 100km/h míg lakott területen a nálunk is kötelező 50km/h.

Az alkoholos befolyásoltságot is igen szigorúan nézik, hozzánk hasonlóan helyszíni teszttel, de ha szükséges kórházi vérvétellel is ellenőrizhetik.

Fontos, hogy ugyan az új rózsaszín kártyás jogosítvánnyal lehet közlekedni Görögországban, azonban ha nem saját gépjárművünket használjuk akkor nemzetközi jogosítvány kell. Annál is inkább, mert ha az illető közúti balesetet szenved, a hatóság úgy veszi, hogy nem volt jogosítványa, és ellene eljárást indít.

Görögországban, ha problémánk adódna keressük fel a  Turista Rendőrséget, melynek kirendeltségei az egész országban megtalálhatóak. A görög mentők telefonszáma: 166, közlekedési baleseteknél a központi rendőrséget a 100-as telefonszámon lehet elérni.

Közlekedés

Az úticél a helyi- és helyközi tömegközlekedéssel, buszjáratokkal érhetõ el a legolcsóbban. A menetrend nem mindig szentírás, a megállók is esetlegesek. A taxik általában taxiórával közlekednek, hosszabb útra viszont bátran alkudják ki az árat. A viteldíjak hasonlóak a magyarországi árakhoz, éjjel viszont magasabbak. Céltaxikba (olcsóbb) szokás egyszerre több utast is felvenni hasonló útvonalon. A sofõrnek, különösen csomagcipelés után, jól esik a borravaló.

Autóbérlés

Autót 21 évesnél idõsebb, legalább 1 éves jogosítvánnyal rendelkezõ vendégeink bérelhetnek. A bérautóra kötelezõ és casco biztosítás ist adnak, ez utóbbi azonban nem vonatkozik a gumi és az alváz sérüléseire. Mindig gyõzõdjön meg arról, hogy az autó biztosított, mert az egyébként olcsónak tûnõ ajánlat igen sokba kerülhet egy apróbb koccanás esetén is. Az árak nem tartalmazzák az üzemanyagköltséget, és csak legalább 3 napos bérlet esetén korlátlan a kilométer felhasználás. A KRESZ szabályai lényegében azonosak az itthoniakkal, de érdemes számításba venni a görög sofõrök mediterrán temperamentumát és a szokatlan útviszonyokat.

Motorbérlés

A kismotorok, robogók nagyon kellemes közlekedési eszközök a nyári forróságban, de ne feledjék, hogy két kerekük van és könnyen borulnak, az utasokat pedig nem védi semmi a sérüléstõl. Csak akkor kölcsönözzön motort, ha jártas a vezetésében és tartsa szem elõtt, hogy casco biztosítás hiányában Önt terheli az esetleges károk megfizetése.

Orvosi ellátás:
Jó ha tudjuk, amennyiben kisebb szigeteken töltjük a nyaralást, hogyha ott valami baj érne, és a kórházba szállítást csak vízi vagy légi úton oldható akkor annak költsége kizárólag a beteget terheli. Magyar biztosító társaságok orvosi és baleset biztosítását a görög kórházak csak abban az esetben fogadják el miután a magyar vagy nemzetközi biztosító társaság görögországi partnerével, egyeztettek.

Oltás nem szükséges, de házi patikánkat ezúttal se felejtsük otthon.

Gyógyszertárak, orvos

farmakio felirattal és zöld kereszttel jelzik. Ha orvosra van szüksége, forduljon bizalommal helyi képviselõnkhöz, ennek hiányában a szálloda recepciójához, vagy az apartman tulajdonosához! Rendszeresen szedett gyógyszereit dobozzal együtt vigye magával, mivel a külföldi orvos csak így tudja beazonosítani a terméket.

Ivóvíz
A csapvíz Görögországban szinte mindenütt iható, de egyes helyeken szokatlan lehet az íze, éppen ezért ajánlatos palackozott vizet fogyasztani.

Közbiztonság
Kellemes sétáinkat nyugodtan tervezhetjük az éjszakába nyúlóan is, hisz Görögországban nem kell tartanunk a veszélyektől.  A közbiztonság nagyon jó, de ha estlege mégsem szeretnénk késő este csámborogni, válasszunk egyet a sok és nagyon olcsó taxi közül, mellyel gyorsan a szállásunkra érhetünk. 

Zakynthos nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Zakynthos adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások