Zakynhos strandjai

Ablak a Világra - Utazási magazin


Zakynhos strandjai
Kapcsolódó utazások

Zakynthos strandjai híresek természeti szépségükről és egzotikus, türkizkék vízükről.

A leghíresebb mind közül a Zakynthos cégére, a csodálatos, eldugott Navagio strand a hajótörést szenvedett csempészhajóval. A fantasztikus puha, fehér homok, türkiz víz, lenyűgöző sziklák szegélyezte partot azonban csak hajóval közelíthetjük meg. Habár kérdés nélkül megér egy egész napos kirándulást, nem valószínű, hogy minden napunkat itt fogjuk tölteni a nyaralás alatt. Lássuk hát, milyen további, nem kevésbé ámulatba ejtő strandokon van módunk figyelni a fellegeket és hallgatni a tenger morajlását a zakynthosi nyaralás alatt. 
 
Általános iránymutatásul: Zakynthos keleti oldalán található strandok általában kiépítettek, jó infrastruktúrával, míg a nyugati oldalon lévők félreesőek és „vadabbak”.
 
Nézzük hát a legjobb partokat Zakynthos szigetén.

Navagio:
a kirándulások legfőbb célpontja, ezért mindig zsúfolt. Az egzotikus tengerpartokhoz hasonló víz és a tengerbe omló sziklák rengeted látogatót vonzanak.

Gerakas: 18 km délre Zakynthos várostól, Gerakas a közvélekedés szerint az egyik legszebb strand Zakynthoson. Hosszú, homokos, lassan mélyülő parttal és kristálytiszta vízzel. Rendezett, családbarát.

Kalamaki (6 km-re délre Zakynthos várostól): Kalamaki van a legközelebb a repülőtérhez, és ez a legjobban kiépült üdülőhely Zakynthos város közelében. Homokos, családbarát partszakasz. 

Agios Nikolaos: A vízi sportok paradicsoma, akár búvárkodásra is van mód a környéken. 32 km-re Zakynthos várostól az északi partszakasz legfelkapottabb helye.

Porto Zoro: a félúton Argassi és Vasiliskos között terül el Porto Zoro, hosszú, homokos parttal és lassan mélyülő vízzel. Fekvése és természeti szépsége miatt nagyon népszerű, jól kiépített.

Spanzia: 16 km-re délre Zakynthostól, Vasiliskos kozelében találjuk Spanziát. Homokos és köves partszakasz, kifejezetten családi nyaralásra.

Portos Vromi: elszigetelt, keskeny, már-már vad partszakasz 37 km-re nyugatra Zakynthostól. Gyönyörű a környezet, és sohasem túlzsúfolt a nyár során. Köves, gyerekeknek kevésbé jó, viszont ezért csöndes, nyugalmas, pihenésre nagyon ajánljuk. 

Tsilivi: 8 km-re nyugatra Zakynthostól Tsilivi egy igazán népszerű strand. Igazi mindent egy helyen nyaralóterület tavernákkal, bárokkal, szórakozóhelyekkel, napággyal, vízi sport eszközökkel. 


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkek

All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere! Görögország legnépszerűbb nevezetességei Görögország legnépszerűbb szállodái Chalkidiki-félsziget: Poszeidon háromágú szigonya Kefalonia: szépet kerestünk, de gyönyörűt találtunk! Dél-Kréta, illata akár Afrikáé A görög kávéház Kalymnos, a természet ereje művészetet alkot Karpathos ezernyi arca, a váratlan szépség Telendos, a kővé vált lány szigete Lesbos, ahol jó szeretni, és szeretve lenni Karphatos, a hagyományőrzés szigete Samos Skopelos, a Mamma Mia! film forgatásának helyszíne Készpénzzel vagy hitelkártyával Görögországban? Önök ide utaznak nyaralni 2014-ben: TOP5 nyaralás célország TOP6 - Önök ide utaznak az idén Szkopelos - Az év minden napjára egy esküvő Görög szigetvilág Zakynthos, Görögország gyöngyszeme Zakynhos strandjai 4 ok, amiért Zakynthos-on kellene nyaralnod TOP 10 dolog, amit ne hagyj ki, ha Zakynthos-on jársz Zakynthos-i éjszaka Szórakozás és sportolás Zakynthos-on Zakynthos-i kultúra Vásárolgatás és hagyományos termékek Nyaralás Görögországban: mit és hogyan válasszak? 8 elengedhetetlen alkalmazás családos tengerparti vakációhoz Top 5 úti cél Krétán Csodálatos beszámoló Korfuról Nyaralás Görögországban a koronavírus idején (2020.08.04) Úgy nyaralhat, mint még sose: üres strandok várják Görögországban TOP 5 KEDVENC ÉTELÜNK ÉS ITALUNK, AMIT MUSZÁJ KIPRÓBÁLNOD, HA GÖRÖGORSZÁGBAN NYARALSZ Mi a különbség az all inclusive és az ultra all inclusive ellátások között?


Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások