Készpénzzel vagy hitelkártyával Görögországban?

Ablak a Világra - Utazási magazin


Készpénzzel vagy hitelkártyával Görögországban?
Kapcsolódó utazások

A készpénz kezelésének egyszerűségét semmi sem győzi le. És bizonytalanságát sem. Ha elveszítjük (ellopják) a készpénzt a legritkább esetben téríti vissza a biztosító. A legjobb, ha nem viszünk magunkkal sok pénzt, csak annyit, amennyire az elkövetkező pár napban szükségünk lesz. Jó öltet félretenni egy kisebb összeget vész esetére, mondjuk 100 dollár körül.

Vegyük figyelembe, hogy a kisebb boltokban, szuvenír üzletekben fizessünk kisebb címletekkel, apróval, mert szinte sosem akarnak váltani pénzt a boltosok.

A legjobb abban, hogy hitelkártyánk van az, hogy úgy vihetünk magunkkal pénzt, hogy azt nem kell cipelni, és senki sem tudja, hogy mennyi van nálunk. Görögországban ma már majdnem mindenhol elfogadják: éttermekben, autóbérlésnél vagy szállásfoglalásnál.

Visat, Mastercardot és Eurocardot mindenhol elfogadnak, sőt még pénzt is vehetünk ki velük automatákból, ugyanígy mint itthon, a limit is ugyanúgy érvényes, mint itthon.

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkek

All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere! Görögország legnépszerűbb nevezetességei Görögország legnépszerűbb szállodái Chalkidiki-félsziget: Poszeidon háromágú szigonya Kefalonia: szépet kerestünk, de gyönyörűt találtunk! Dél-Kréta, illata akár Afrikáé A görög kávéház Kalymnos, a természet ereje művészetet alkot Karpathos ezernyi arca, a váratlan szépség Telendos, a kővé vált lány szigete Lesbos, ahol jó szeretni, és szeretve lenni Karphatos, a hagyományőrzés szigete Samos Skopelos, a Mamma Mia! film forgatásának helyszíne Készpénzzel vagy hitelkártyával Görögországban? Önök ide utaznak nyaralni 2014-ben: TOP5 nyaralás célország TOP6 - Önök ide utaznak az idén Szkopelos - Az év minden napjára egy esküvő Görög szigetvilág Zakynthos, Görögország gyöngyszeme Zakynhos strandjai 4 ok, amiért Zakynthos-on kellene nyaralnod TOP 10 dolog, amit ne hagyj ki, ha Zakynthos-on jársz Zakynthos-i éjszaka Szórakozás és sportolás Zakynthos-on Zakynthos-i kultúra Vásárolgatás és hagyományos termékek Nyaralás Görögországban: mit és hogyan válasszak? 8 elengedhetetlen alkalmazás családos tengerparti vakációhoz Top 5 úti cél Krétán Csodálatos beszámoló Korfuról Nyaralás Görögországban a koronavírus idején (2020.08.04) Úgy nyaralhat, mint még sose: üres strandok várják Görögországban TOP 5 KEDVENC ÉTELÜNK ÉS ITALUNK, AMIT MUSZÁJ KIPRÓBÁLNOD, HA GÖRÖGORSZÁGBAN NYARALSZ Mi a különbség az all inclusive és az ultra all inclusive ellátások között? Luxus kategóriás hotelek mellé VIP szolgáltatások, csak a Start Utazásnál!


Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások