Telendos, a kővé vált lány szigete

Ablak a Világra - Utazási magazin


Telendos, a kővé vált lány szigete
Kapcsolódó utazások

A fák árnyékában megbújó csendes utcák romantikus strandokhoz vezetnek.

Ott, ahol ma Kalymnos és Telendos közt vízi-taxik közlekednek, valaha réges-régen Pothia főváros állt. K.e. 534-ben egy földrengés eltemette a várost a tenger mélyébe és végérvényesen elválasztotta Kalymnostól. A tenger sekélyebb részein akár szabad szemmel is megpillanthatják az elsüllyedt házak falait.

Csupán 700 m választja el a kalymnosi Myrties nyaralóhely nyüzsgését Telendos halász-település teljes nyugalmától. Pici kikötő néhány hajóval, két taverna, 60 főnyi lakosság. Autót, robogót nem találnak, a sziget legtávolabb fekvő strandja ugyanis 10 perc sétára található. A létező civilizációról esténként a szemben fekvő kalymnosi éttermek és házak világítasa vall. Az est elcsábít egy finom vacsorára, az eltöltött nap kellemes fáradtsága egy pillanatra elmúlik, felbuzdít egy romantikus sétára, de rövid időn belül elringat egy édes álomban... és a következő nap hasonló lesz mind az előző volt...


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkek

All inclusive, azaz minden mi szem, szájnak ingere! Görögország legnépszerűbb nevezetességei Görögország legnépszerűbb szállodái Chalkidiki-félsziget: Poszeidon háromágú szigonya Kefalonia: szépet kerestünk, de gyönyörűt találtunk! Dél-Kréta, illata akár Afrikáé A görög kávéház Kalymnos, a természet ereje művészetet alkot Karpathos ezernyi arca, a váratlan szépség Telendos, a kővé vált lány szigete Lesbos, ahol jó szeretni, és szeretve lenni Karphatos, a hagyományőrzés szigete Samos Skopelos, a Mamma Mia! film forgatásának helyszíne Készpénzzel vagy hitelkártyával Görögországban? Önök ide utaznak nyaralni 2014-ben: TOP5 nyaralás célország TOP6 - Önök ide utaznak az idén Szkopelos - Az év minden napjára egy esküvő Görög szigetvilág Zakynthos, Görögország gyöngyszeme Zakynhos strandjai 4 ok, amiért Zakynthos-on kellene nyaralnod TOP 10 dolog, amit ne hagyj ki, ha Zakynthos-on jársz Zakynthos-i éjszaka Szórakozás és sportolás Zakynthos-on Zakynthos-i kultúra Vásárolgatás és hagyományos termékek Nyaralás Görögországban: mit és hogyan válasszak? 8 elengedhetetlen alkalmazás családos tengerparti vakációhoz Top 5 úti cél Krétán Csodálatos beszámoló Korfuról Nyaralás Görögországban a koronavírus idején (2020.08.04) Úgy nyaralhat, mint még sose: üres strandok várják Görögországban TOP 5 KEDVENC ÉTELÜNK ÉS ITALUNK, AMIT MUSZÁJ KIPRÓBÁLNOD, HA GÖRÖGORSZÁGBAN NYARALSZ Mi a különbség az all inclusive és az ultra all inclusive ellátások között?


Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások