A legszebb öblök Mallorcán

Ablak a Világra - Utazási magazin


A legszebb öblök Mallorcán
Kapcsolódó utazások

Mallorca a legnépszerűbb a spanyol szigetek közül. Elbűvölő partvonala már az ötvenes évek óta vonzza a turistákat. Itt igazán változatos a vidék és a kultúra. A nagyvárosi hangulatú főváros, Palma tele van látnivalóval és itt található a sziget lakosságának fele.

TOP 10 turistalátványosság Palma de Mallorcán >>

A meleg éghajlat, a hűsítő tengeri szellő, a nyüzsgő üdülőhelyek és a strandok egy ideális nyaralóhelyet biztosítanak az egész család számára.
Íme a 10 legszebb mallorcai cala (öböl).

Cala d’Or

Ez az öböl a három szomszédos öböllel együtt nagyvárosi és nyugodt hangulatot áraszt. A türkizkék vizével és a lenyűgöző kilátásával kiváló családi program lehet.

Cala Formentor
Ha kábító látványra vágyunk, Formentor az ideális hely. Az öblöt körülvevő sziklák között hívogató ösvényeket szemelhetünk ki magunknak, amelyek a környező vidékekre visznek minket.

A kirándulás és a madárles ezen környéken csaknem kötelező, hiszen itt a természet majdnem ősi állapotában maradt meg. A hegyi utat követve lefelé, a fehérhomokos tengerpart és a kristálytiszta víz fogad minket. Körülötte méltóságteljes sötétzöld fenyők és tölgyek állnak. Nagyon népszerű ez a rész.

Santanyí

A latin Santi Agniniről elnevezett tengerpart, a kalózok kedvelt helye volt a folyamatos ostromokhoz és rablótámadásokhoz a történelem során. A 80m hosszú és 130m széles part a nyugalom paradicsoma. Látványos naplementéje még különlegesebbé teszi ezt a helyet. Egyszerű megközelíteni, hiszen közel hozzá van egy parkoló, éttermekkel, boltokkal és búvár klubbal.

Port Alcúdia
A Mallorca északi részén található Alcúdia egyike azon városoknak, amelyek őrzik még a sziget történelmét és kultúráját. A városban egy római kori város, Pollentia, romjai is megtalálhatóak. Habár sok strandra lelhetünk ezen a környéken, a kikötő melletti az egyik legnagyobb. A strand sok szabadidős tevékenységet kínál, fehérhomokos és vize türkizkék és sekély, tehát gyerekek számára is ideális.

Ha megéheztél a felfedezőúton, térj be a legjobb éttermek egyikébe >>

Cala Sant Vicenc

Ez három öböl együttese, amelyek közül a Cala Barques a legnagyobb. A kisebbek, a Cala Clara és a Cala Molins, hosszú, keskeny partjairól híresek. Mindháromnak nyugodt, tiszta vize van és egyedi természeti környezete, amely vonzza a búvárokat. Vitathatatlanul ez az egyik leglenyűgözőbb mallorcai öböl, a kristálytiszta vizével és szélvédett strandjával.

Sa Calobra
Ezt a kicsi és gyönyörű öblöt a Serra de Tramontanán keresztül érhetjük el. Ezt a látványos útvonalat Antonio Parieti tervezte. Sa Colabra két öbölből áll, amelyek kőfalak közé ágyazodtak be. Az egyik öböl, a S’Olla, egy hatalmas természetes amfiteátrumot képez. Sa Calobrából gyalog eljuthatunk egy másik földi paradicsomba, Torrent de Pareisbe.

Cala Masquida

Ez a dűnéiről ismert hely szépen megőrizte eredeti állapotát. A nyugodt vize és kőzete sok búvárt vonz ide. A megközelítése igen egyszerű, csak kövessük a kiírásokat.

Es Trenc
A strand és partvonala természetvédelmi terület. Ez a legjobb tengerpart Mallorca déli részén. Kristálytiszta vize és egyedi környéke idecsalogatja a felszabadulni vágyókat. A naturista strandját is nagyon kedvelik.

Cala Figuera
Cala Figuera egy természetes menedékhely, amelyet a tengerészek is nagyon kedveltek. Az esztétikája a múltra emlékeztet minket. Még ma is láthatunk itt a hálójukat javító halászokat. A varázslatos hely távolisága idevonzza a művészeket a világ minden tájáról.

Cala S’Almonia

A Santanyitól nem messze található S’Almonia, egy a különleges bűbájú halászfaluk közül. Az öböl egy lépcsősoron keresztül közelíthető meg, amellyel kiérkezünk a hajdani strandhoz, kis halászházakkal.

Forrás


Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkek

Gyógyturizmus Magyarországon Az egri gyógyvízről 2010-re sikló visz a Gellérthegyre Szállodafejlesztések Siófokon Debreceni repülőtér Debrecenről röviden Hajdúszoboszló gyógyhelyi fejlesztése Különleges hajóval a madárrezervátumba A harkányi fürdő szomszédságában 4*-os Hotel nyílik Étteremmel bővült a Mecsextrém Park Megkezdődött a „Budapest fürdőváros” név újjáépítése Gyógyfürdőkezelések III.: klimaterápia Wellness ABC: masszázs Wellness ABC: spa Wellness ABC: mi az a wellness? Reneszánsz Panoptikum Megnyílt a szentgotthárdi fürdő Húszéves lett a világ negyedik sakkmúzeuma Nagykarácsony, Mikulásház Challengeland: kaland az egész családnak Karácsony a kastélyban: karácsonyi színek, formák, hangok, ízek, illatok Gyulai Várfürdő:a Dél-alföld legmodernebb, európai színvonalú strand- és gyógyfürdője Magyarország legjobb fürdői I.: Büki Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői II.: Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda Magyarország legjobb fürdői III.: a Tiszaújvárosi strand Magyarország legjobb fürdői: a Miskolctapolcai Barlang és Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői V.: a Római Strandfürdő Magyarország legjobb fürdői VI.: Gyulai várfürdő Recski Nemzeti Emlékpark Szalma-Kincs-Tár: Nemzetközi Szalmagyűjtemény Krisna-völgy Tapolcai-tavasbarlang Tihanyi Bencés Apátság Nagytétényi Kastélymúzeum Tojásművészeti Kiállítás Majk Kamalduli Remeteség Emlékpont - Fél Évszázad Vásárhelyen Humán Oktatási Központ Szilveszter Itthon Gyula városáról Hajdúszoboszló városáról Amit tudni érdemes Siófokról Zalakarosról röviden Győr látnivalói Egerről röviden Zalakarosi élményfürdő – a családok kedvence Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő - Kehidakustány Keszthely Veszprém Gyenesdiás Visegrád Csopak


Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások